Pět českých reprezentantů na Mistrovství Evropy olympijských tříd ILCA 6 a 7

Eva Skořepová | 16.11.2022

Mistrovství Evropy olympijských tříd ILCA 6 a 7 dnes v 11.00 odstartuje ve francouzském Hyeres. Na startu je více než 350 jachtařů z celého světa, kteří budou o medaile bojovat následujících 6 dnů.



 
 
Po mistrovství světa, které se konalo v květnu v Mexiku (ILCA 7) a říjnu ve Spojených státech (ILCA 6), jde o druhou hlavní událost roku pro tyto olympijské třídy. Akce se zúčastní téměř všichni špičkoví jachtaři, například úřadující mistr světa třídy ILCA 7 Francouz Jean Baptiste Bernaz, mnohonásobná mistryně světa a olympijská vítězka ve třídě ILCA 6 Holanďanka Marit Bouwmeester či úřadující mistři Evropy Polka Agata Barwinská a Němec Michael Beckett.

 


 
Na startu je i pět českých reprezentantů – dvě ženy Klára Himmelová (YC Nechranice) a Alessia Palanti (YC CERE) a tři muži Ondřej Teplý (Jachtklub Brno), Jakub Halouzka (MYK) a Mikuláš Vaszi (SK Štětí).

 


 
„Trénink před závodem proběhl skvěle,“ pochvaloval si Ondřej Teplý. „Podmínky během závodu budou těžké, bude silný vítr a zima,“ dodala Alessia Palanti, která v Hyeres stejně jako ostatní čeští reprezentanti také trénovala a na závod je dobře připravená. Věříme, že se všem našim závodníkům šampionát povede.
 
Více zde: https://2022-senior.eurilca-europeans.org

 

 

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

V pořádném dešti a silném větru medaile těsně unikla Kristýně Piňosové na juniorském mistrovst...

Od 31. 10. do 5. 11. se konalo ve městě Limasol na ostrově Kypr mistrovství světa třídy Techno...

Na Gardě se na konci října odjel poslední letošní závod Eurocupu třídy 29er. Na velmi dobře ob...

Od 16. do 24. 10. se konal trénink v Itálii na Gardě za účasti členů SCM ILCA a dalších zájemc...

Minulý týden vyrazilo 12 českých Optimistů na Halloween regattu do Portorože. Kromě členů repr...

Zobrazit všechny články


nahoru