Český fireballistický tým se vrátil z MS v Austrálii

Eva Skořepová | 26.02.2024

Royal Geelong Yacht Club hostil mistrovství světa třídy Fireball. Na startu bylo nakonec 57 lodí, přestože do Austrálie nedorazil včas český a britský kontejner.




Původně mělo závodit šest českých posádek, nakonec se na start mistrovství světa postavily na vypůjčených lodích pouze tři – Petr Kořan – Pavel Winkler, Milan Šnajdr – Matěj Šnajdr a Ladislav Vomáčko – Jiří Gemperle.

 

 
 


Naše posádky bojovaly v první polovině startovního pole. Nejlépe se nakonec umístili Petr Kořan s Pavlem Winklerem, kteří v závěru závodu zabrali a skončili na celkovém 20. místě. Lepší závěr oproti začátku měli i Slávek s Jirkou, kteří si také na poslední dva dny schovali své nejlepší dojezdy a celkově je to vyneslo na 28. příčku. Trochu opačný osud potkal Milana s Matějem, kteří nedokázali navázat na solidní formu z úvodu mistrovství a končí na 29. místě.
 


Titul mistrů světa obhájili Britové Tom Gillard a Andy Thompson, stříbrní skončili jejich krajané DJ Edwards a Vyv Townend a bronz vybojovali domácí Brendan Garner a Ben O'Brien .
 

 

 

Na vyhlášení zanechaly stopu i české barvy, protože se ukázalo, že dvě naše posádky, Slávek s Jirkou a Milan s Matějem, se podělily o umístění přesně uprostřed 57členného startovního pole.
 
 

 


Kompletní výsledky: https://www.topyacht.net.au/results/rgyc/2024_Fireball_World_Title/worlds/SGrp1.htm?fbclid=IwAR1uMU4moVqwu1SLUZAiB8FcAcPiWh6N657Gg0A3adj-MtafU8ETvFiOXKs


 

Příští mistrovství světa třídy Fireball se bude konat v červenci/srpnu 2025 na jezeře Garda v Itálii.



Starší články z kategorie Závody

Royal Geelong Yacht Club hostí mistrovství světa třídy Fireball. Na startu je 58 přihlášených ...

Český svaz jachtingu oznamuje všem členům, že 31/12/2023 ve 12:00 dojde k uzavření databáze vý...

Reportáž z 27. ČNR můžete shlédnout v premiéře ve čtvrtek 21. 12. v 17:05 (repríza v sobotu 23...

Od 5. do 16. února 2024 bude Royal Geelong Yacht Club hostit tolik očekávané mistrovství světa...

Letošní regata Jabuka, dlouhá 110 mil, která se jezdí každoročně v listopadu na trase Vodice- ...

Zobrazit všechny články


nahoru