Světový pohár v Hyeres začíná zítra

Eva Skořepová | 23.04.2018

Zítra začnou v Hyères na Francouzské riviéře závodit nejlepší olympijští jachtaři. Světový pohár olympijských tříd potrvá až do neděle 30. 4., medailové rozjížďky se pojedou o víkendu. Doufejme, že v nich uvidíme i někoho z českých reprezentantů.  


 

Na startu jsou čtyři české lodě: Ve třídě Finn startuje Ondřej Teplý, který letos již vybojoval bronz na juniorském mistrovství Evropy, jeho bratr Viktor Teplý bude závodit ve třídě Laser. A dámské akční skify 49eFX uvidíme v Hyères pod českou vlajkou hned dva – Dominiku Vaďurovou se Sárou Tkadlecovou a sestry Veroniku a Kateřinu Živné.
 
Všichni naši reprezentanti již v Hyères trénují a jsou na závod dobře připraveni. Konkurence bude nabitá – závodit bude 650 jachtařů ze 46 zemí v deseti olympijských třídách a jedné paralympijské. Je to třetí a zároveň poslední závod letošní série světového poháru (po Gamagori v Japonsku a Miami v USA). Vítězové jednotlivých závodů se kvalifikují přímo do finále, které se pojede od 3. do 10. června v Marseille, dějišti olympijské regaty 2024. Ostatní pak podle pořadí v součtu světových pohárů.
 
„Ondra zde trénuje již týden, podmínky byly různé, poslední dva dny, kdy jsem přiletěl já a Viktor, to bylo výborné, vítr kolem 15 uzlů,“ referuje přímo z Hyères Roman Teplý, táta Viktora a Ondry a zároveň Ondrův trenér.


 

Ondřej Teplý v Hyères v loňském roce

 


„My jsme tady již od středy. Cesta byla trochu komplikovaná, protože v Paříži na poslední chvíli vyměnili letadlo za menší a Dominika se do něj nevešla. Za mnou se zavřely dveře. A tak se domluvila s dalšími dvěma jachtaři, kteří se do letadla také nedostali, pronajali si auto a cestu z Paříže do Hyères absolvovali po silnici. Ale je tu krásné letní počasí, včera a dnes také konečně foukalo. Předtím nic moc, ale ve slabém větru trénovat potřebujeme, každý den tréninku na vodě znamená posun dopředu,“ míní Sára Tkadlecová. „A předpověď slibuje právě slabý vítr,“ dodává.

 

Také druhá naše posádka Veronika Živná a Kateřina Živná využívá každou vhodnou chvíli k tréninku.
 

 

Zítra se začíná závodit od 11 hodin, rozjížďky můžete sledovat živě zde: https://wcs2018-hyeres.sapsailing.com/ 
 
Výsledky budou zde: http://sailing.org/worldcup/results/index.php


Více informací na: http://swc.ffvoile.com

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Laser Radial Youth Europeans Chamiponship and Trophy 2018, 5.–12. 4. Balatonföldvar

První letošní závod na Mallorce je za námi a za 10 dní na nás čeká náš první Světový pohár ve ...

O velikonocoích závodily na Gardě také Lasery. Člen SCM Ondřej Müller z SK Štětí zajel ve tříd...

Pro naše reprezentanty závod na Mallorce skončil. Zítra už jsou na programu jen medailové rozj...

Přečtěte si zajímavý rozhovor s reprezentantkami ve třídě 49erFX Dominikou Vaďurovou a Sárou T...

Zobrazit všechny články


nahoru