SpS Optimist v Palamos

Eva Skořepová | 22.02.2023

Od pátku 10. 2. v Palamos intenzivně trénovalo sedm dětí z SpS třídy Optimist pod vedením reprezentačního trenéra Jakuba Halouzky. Ve čtvrtek 16. 2. pak začal závod 33°International Palamos Optimist Trophy s 550 mladými jachtaři z celého světa na startu.




Závodu se účastnili Václav Zákoucký, Vladimír Kováč, Patrick Štafa, Julie Čaganová, Liliana Dymáková, Beata Dokoupilová a Jiří Tomeš.

 

 
„Regatta v Palamos byla pro české závodníky náročným testem. Celý průběh závodu doprovázela tlaková výše, díky které jsme měli teplo, slunečno a zejména v kvalifikační časti také téměř bezvětří. Závodní komisi se přesto podařilo vždy něco málo odjet díky slabému terminckému větru, který vznikal u pobřeží. Nejlépe se v těchto podmínkách dařilo Patrikovi a Jirkovi. Oba se kvalifikovali do zlaté skupiny a skončili celkově na 61. a 69. místě.

 


 
Do stříbrné skupiny se jen těsně nevešli Beata a Vláďa, po zbytek závodu proto bojovali v bronzové. Julie, Lili a Vašek zůstali v dalších dvou skupinách, alespoň v mírně větrnější finálové části se jim však dařilo zajíždět hezké výsledky,“ hodnotí trenér Jakub Halouzka

 


 
Nyní čeká mladé závodníky jen velmi krátká přestávka. Na začátku března pojedou na Opti Opening do Portorože, na který pak navazuje první kvalifikační regata na Gardě.
 
Kompletní výsledky: https://www.palamosoptimisttrophy.org/en/default/races/race-resultsall


 
 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Ve dnech 27. 1.–5. 2. vyrazili tři naši Optimisti na první trénink sezony na Lanzarote do Puer...

Od 16. do 19. 2. absolvovalo SPS třídy 29er první EuroCup sezony. Na startu se sešlo silné pol...

Tým SCM ILCA 4 se poprvé v letošním roce připravoval v Cadizu na mistrovství Evropy, které se ...

Na začátku února SCM třídy 29er ukončilo sérii zimních tréninků ve slovinském Koperu a španěls...

Absolutní vítězkou ankety Jachtař roku 2022 a zároveň suverénní vítězkou kategorie juniorek se...

Zobrazit všechny články


nahoru