Mistrovství Evropy třídy iQFoil

Eva Skořepová | 15.05.2023

V řeckém městě Patras se od 6. do 14. května konalo seniorské mistrovství Evropy ve třídě iQFoil. Českou republiku reprezentovali Kristýna Piňosová, Karel Lavický a Jakub Zíma.


 

První dva dny se bojovalo za silného větru, který dosahoval síly až 40 uzlů. V nich se rozhodovalo o rozdělení do zlaté a stříbrné skupiny. Kristýna Piňosová s přehledem postoupila z 23. místa do zlaté skupiny z celkového počtu 89 žen. Karel Lavický a Jakub Zíma v obrovské konkurenci nejlepších 114 závodníků z celého světa pokračovali dál ve stříbrné skupině.

 

 

 

 

Třetí den se závodilo stále v course racingu za příjemných 25 uzlů. Poté vítr začal slábnout a čtvrtý den se proto jel slalom. Naši závodníci se rozhodně v obrovském poli neztratili a dokazovali to umístěními v první desítce v jednotlivých jízdách. Pátý den byl fyzicky náročný, síla větru klesala s každou kurzovou rozjížďkou, proto se poprvé ze všech dnů odjely jen tři rozjížďky místo čtyř.

 

 

Olympionik Karel Lavický obsadil 69. místo. Jakub Zíma skončil na 106. místě. Kristýna Piňosová obsadila 35. příčku a byla osmá v kategorii U21.

 

 

 

 

„Pátý den jsem v první rozjížďce správně určila stranu a díky tomu jsem vedla rozjížďku ve zlaté skupině. Úroveň ve zlaté skupině je velmi vysoká, ale přesto jsem dokázala nejednou dojet v top 10. Byl to super trénink a příprava na vrchol sezony, což je mistrovství světa a zároveň první kvalifikace na OH 2024,“ uvedla Kristýna.

 

Kompletní výsledky zde: https://www.iqfoilclassofficial.org/allinfoeuropeans23

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

V Rivě na Lago di Garda se jel od 4. do 7. 5. Europa Cup tříd ILCA 4, 6 a 7. Alessia Palanti s...

Od středy 26. dubna do pondělí 1. května se na Balatonu konalo soustředění SPS třídy Optimist ...

Windsurfařka Barbora Švíková z Yachtu Club CERE vyhrála ve třídě iQFoil závod světové série ol...

Více než 50 let jezdí elita olympijského jachtingu koncem dubna do Hyères na Francouzskou...

O víkendu skončilo mistrovství Evropy třídy ILCA 4 v Cadizu. Linda Dokoupilová z JAchtklubu Br...

Zobrazit všechny články


nahoru