Mistrovství Evropy třídy ILCA 4 v Dziwnově

Eva Skořepová | 28.06.2022

V sobotu 25. 6. skončilo mistrovství Evropy třídy ILCA 4 v Dziwnowě. Ze šesti dnů se závodilo pouze 4 dny. První a poslední den nefoukalo.



Závod byl ve znamení spíše slabšího větru do 5 m/s, kromě jednoho dne, kdy foukalo okolo 7 m/s, ale ze břehu, takže nebyly vlny. Nejvíce se dařilo Lindě Dokoupilové, Adéle Rabasové a Michalovi Raisovi, kteří se dostali do zlatých skupin. Michal skončil celkově na 56. místě mezi chlapci, Linda na 54. místě a Adéla na 64. místě mezi dívkami. Kristýna Flosmanová byla ve stříbrné skupině a skončila celkově na 83. místě a Tatiana Bělunková na 93. místě Mezi chlapci závodili ještě Jan Kříž (122. místo) a Jan Bělík (198. místo). Chlapců závodilo celkem 210 a dívek 132.

 

 

„S výsledky jsem spokojený, pro všechny závodníky to byly první takto významné závody na ILCE. Největší problémy měl tým se starty, které byly ve slabém větru naprosto rozhodující. To je hlavni věc, na níž musíme zapracovat. Již za týden se chystáme na Evropsky pohár do Warnemünde, kde budeme nejprve 3 dny trénovat a pak 4 dny závodit,“ plánuje trenér Štěpán Novotný.

 

 

Kompletní výsledky: https://portal.sailingnet.pl/regaty/2022-eurilca-4-youth-european-championships,-open-european-trophy-2022/wyniki/ilca-4-men#l

 

Více foto: https://eurilca.smugmug.com/2022-European-Championships/2022-EurILCA-4-Youth-Europeans

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Včera skončil Evropský pohár tříd ILCA v polském Dziwnow. Český tým si doů odváží dvě medaile....

Čtyři dny (9.–12. 6.) závodění a velmi napínavé souboje, slunce a slabý vítr – v tomto duchu s...

SCM třídy 29er absolvovalo přípravný závod Young Europeans Sailing v Kielu.

Češi se účastní světového poháru národů. Nese název SSL Gold Cup a jeho koncept je podobný jak...

Druhý letošní závod světového poháru olympijských tříd – Allianz Regatta – se jel od 31. 5. do...

Zobrazit všechny články


nahoru