Medemblik Regatta

Eva Skořepová | 06.06.2018

Konec května patřil v Medembliku olympijským třídám. I když účast nebyla taková jako v minulých letech, přesto přinesla příjemné závodění a pro všechny naše reprezentanty kvalitní přípravu na vrcholy sezony.


Kromě prvního dne, kdy se odpoledne pěkně rozfoukalo, vál většinou slabý vítr. Přesto se odjely všechny plánované rozjížďky.

 

 

Veronika Kozelská Fenclová jela ve třídě Laser Radial svůj první mezinárodní závod po návratu z mateřské dovolené a skončila čtvrtá. „I když účast byla slabší, byl to kvalitní trénink,“ uvedla.

 

 

 

 

Ve třídě 49erFX Dominika Vaďurová, která už získala české občanství, a Sára Tkadlecová se ve slabém větru postupně zlepšovaly. „Slabý vítr je naše slabá stránka, atak v něm trénovat potřebujeme. Zaměřujeme se hlavně na starty a rozjetí lodě. Máme radost, že je vidět zlepšení, poslední rozjížďku jsme vyhrály,“ měly radost po závodě.

 

 

Ve třídě Laser se představili bratři Halouzkové, ve třídě RS:X Karel Lavický a zajeli svůj standard. Svůj první závod na olympijském prkně jela Kateřina Švíková i pro ni to by určitě velmi přínosný trénink.
 
Výsledky zde: http://medemblikregatta.org/results/

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

O víkendu 26.–27. 5. vody Lipna v blízkosti kempu Jestřábí brázdily katamarany, jejichž posádk...

Rád bych touto cestou poděkoval firmě DEVOTI SAILING, výrobci lodí Optimist, za materiální i m...

Včera se v Medembliku začalo závodit. I když účast není taková jako v minulých letech, stále j...

Český tým se chystá na mistrovství světa v Aarhusu   Od 2. do 12. srpna se v...

Austrálie, Nový Zéland, Guatemala, nebo Spojené státy nejsou zrovna země, které bychom na mist...

Zobrazit všechny články


nahoru