Kielerwoche

Eva Skořepová | 28.06.2022

Tradiční německá oslava jachtingu proběhla od 18. do 26. června v Kielu. Nejprve závodily třídy neolympijské, následně pak ty olympijské.


 

Ve třídě 29er startovaly čtyři české posádky pod vedením reprezentační trenérky Dominiky Vaďurové. Závod patřil do série Eurocupu a silnou konkurenci vytvořilo 127 posádek z mnoha zemí. Naši se rozhodně neztratili a zajeli pěkné výsledky. Nejlépe si vedli Lukáš Dadák s Danem Viščorem (YC LS Brno), kteří se probojovali do zlaté skupiny a obsadili 16. místo. Ve stříbrné skupině dosáhli bratři Tibor a Adam Nevelöšovi (SK Štětí) na 37. místo a jen o 3 místa za nimi skončila posádka Lukáš Kraus – Obdřej Baštář (JK Česká Lípa/Lokomotiva Plzeň). Poslední česká posádka ve složení Markéta Bauerová a Magdalena Holá (YC CERE/Lokomotiva Plzeň) obsadila 78. místo. Tým se následně přesunul na mistrovství Evropy do dánského Rungstedu, kde je ve středu 29. 6. na programu tréninková rozjížďka a od čtvrtka se závodí naostro.

 

 

Ve třídě Evropa se závodu zúčastnili dva závodníci. Tomáš Mlejnek (SK Štětí) skončil šestý a Jiří Žáček (YC Banik Ostrava) sedmý z 23 startujících závodníků.

 

V olympijské třídě 49erFX nás reprezentovaly Zosia Burska a Sára Tkadlecová (YC CERE/JK Toušeň). V půlce závodu po kvalifikačních rozjížďkách bylo startovní pole čítající 65 lodí rozdělené na zlatou, stříbrnou a bronzovou skupinu. Naše posádka se dostala do té stříbrné, kde dokončily pouze jednu rozjížďku. V silném větru si bohužel Zosia zlomila prsty na noze, a tak musely naše závodnice vzdát a do konce závodu už nestartovaly. Obsadily tak celkové 44. místo. Nyní už jsou v dánském Aarhusu, kde už trénují s týmy Hongkongu a Chorvatska. Mistrovství Evropy začíná ve středu 6. července.

 

 

A ve třídě ILCA 7 závodil další náš reprezentant Jakub Halouzka (MYK), který si připsal výborné 25. místo.

 

 

Kompletní výsledky zde: https://www.kieler-woche.de/en/sailing/results.php

 

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

V sobotu 25. 6. skončilo mistrovství Evropy třídy ILCA 4 v Dziwnowě. Ze šesti dnů se závodilo ...

Včera skončil Evropský pohár tříd ILCA v polském Dziwnow. Český tým si doů odváží dvě medaile....

Čtyři dny (9.–12. 6.) závodění a velmi napínavé souboje, slunce a slabý vítr – v tomto duchu s...

SCM třídy 29er absolvovalo přípravný závod Young Europeans Sailing v Kielu.

Češi se účastní světového poháru národů. Nese název SSL Gold Cup a jeho koncept je podobný jak...

Zobrazit všechny články


nahoru