Dnes začíná světový pohár na Mallorce

Eva Skořepová | 03.04.2023

52. ročník závodu Trofeo S.A.R. Princesa Sofía začíná dnes – v pondělí 3. dubna na Mallorce. Na startu bude přes tisíc jachtařů z více než 60 zemí závodících na 800 lodích nebo prknech. Na světovém poháru olympijských tříd bude bojovat také osmnáct českých reprezentantů.


Závod je pro ně českou kvalifikací na olympijský test event, který se jede v létě v Marseille, v místě, kde se za rok pojede olympijská regata a na kterém může startovat pouze jeden závodník z každé země v každé třídě. A také na mistrovství světa – to se pojede v srpnu v Haagu a je první olympijskou kvalifikací. I zde je počet účastníků omezený.

 

 

Hned na úvod začne závodit třída ILCA 7, v níž budeme mít dva zástupce – bratry Viktora a Ondřeje Teplé, a ILCA 6, kde se představí dvě naše závodnice Alessia Palanti a Klára Himmelová.

 

 

První den začínají závodit také windsurfaři ve třídě iQFoil, ve které nás reprezentují David Drda, Kateřina Švíková, Kateřina Altmannová, Kristýna Piňosová, Kristýna Chalupníková a Nela Sadílková. Ostatní třídy začínají zítra. Na startu budou čtyři naši kitaři – Vojtěch Koška, Jindřich Houštěk, Dominika Braunová a Monika Žižlavská, a dva skify 49eryFX - Zosia Burska se Sárou Tkadlecovou a sestry Veronika a Kateřina Živné.

 

 

Závodit se bude až do soboty 8. dubna, kdy budou rozdány všechny medaile.

 

Závod sledujte zde: www.trofeoprincesasofia.org

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

SpS třídy RS Feva ve složení Kristýna Křenková – Monika Křenková, Kristian Bezušek – Petr Jeřá...

Šest českých závodníků vyrazilo minulý víkend na evropský pohár do Slovinska. Ve třídách ILCA ...

Ve slovinské Portoroži absolvovala posádka SCM Lukáš Dadák a Dan Viščor první soustředění na l...

Tým SCM ILCA 4 má za sebou další zimní soustředění v Cadizu před blížícím se mistrovstvím Evro...

Ondřej Teplý, Viktor Teplý, Mikuláš Vaszi, Jiří Himmel, Klára Himmelová a Alessia Palanti star...

Zobrazit všechny články


nahoru