Děti závodily o Velikonocích v chorvatském Medulinu

Eva Skořepová | 08.04.2021

V chorvatském Medulinu se od 1. do 4. dubna jelo mezinárodní mistrovství Chorvatska ve třídě Optimist – Clivo Sailing Cup. Na startu bylo 211 dětí z devíti zemí a mezi nimi 30 českých. Závodila celá naše reprezentace SPS pod vedením trenérky Nikol Staňkové, tým Českého Yacht Klubu a řada dalších závodníků ze všech koutů republiky.



 
Část reprezentace a někteří další mladí závodníci měli za sebou trénink na Gardě, někteří trénovali v Medulinu před závodem, ostatní vyplouvali letos na vodu poprvé. Čtyři slunečné závodní dny přinesly nejdříve dva dny kvalifikace ve slabém větru. Po čtyřech odjetých rozjížďkách se flotila rozdělila na zlatou, stříbrnou a bronzovou skupinu.

 


 
Dva finálové dny přinesly velmi silný vítr, v sobotu se za větru kolem 8 m/s podařilo odjet jednu rozjížďku, pak ale vítr opět zesílil až na 15 m/s. Druhou rozjížďku tak dokončila pouze část závodníků zlaté skupiny. Pro bronzovou a stříbrnou skupinu byla rozjížďka zrušena. Poslední den foukalo přes 20 m/s, takže nebylo možné vyplout.

 


 
V silném větru jel výborně Lukáš Kraus z JK Česká Lípa, který se díky tomu posunul na celkové šesté místo. Stabilními výkony si bronzovou medaili mezi dívkami zajistila Beata Dokoupilová z Jachtklubu Brno. V kategorii do 12 let bojoval o medaili také František Burda z JK Česká Lípa, nakonec skončil čtvrtý. Na stejné pozici mezi dívkami do 12 let byla Liliana Dymáková z YC Vysoké Mýto a šestá Anna Skořepová z Českého Yacht Klubu. Mistrem Chorvatska se stal Josip Tafra z JK Labud.

 


 
Kompletní výsledky v příloze.
 
Více fotek a informací: https://www.facebook.com/clivosailingcup


 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Mladí závodníci SpS a SCM Techno 293 byli od 24. března s trenérem Milanem Hájkem opět v Cádiz...

Evropská olympijská kvalifikace tříd 49er, 49erFX a Nacra 17 skončila v pátek 26. 3. 2021 na L...

Že je fyzická kondice závodníků důležitá v každém sportu, je asi každému jasné. Nejinak je to ...

Český svaz jachtingu pořídil seniorské i juniorské reprezentaci nové oblečení. Nejlepší nabídk...

Naše reprezentantka Alessia Palanti se o víkendu 19.–21. března zúčastnila závodu Italia Cup L...

Zobrazit všechny články


nahoru