Všechny články

Bronz z juniorského mistrovství světa pro windsurfařku Kristýnu Piňosovou

Kristýna Piňosová z RODOP Junior iQFoil Teamu má další medaili! Tentokrát je to bronz, který naše úspěšná juniorka vybojovala ve španělském Cadizu na mistrovství světa do 19 let olympijské třídy iQFoil. Porazila ji jen vítězka Norka Tuva Oppedal a druhá Němka Sophia Meyer.
 celý článek

ZÁPIS Z ŘÍJNOVÉHO JEDNÁNÍ VV ČSJ 2023

Čtvrtek, 26. října 2023, 12:00 – on-line jednání přes Microsoft Teams
 celý článek

Medaile z evropského poháru pro 29ery

  Osm českých posádek se zúčastnilo finálového Eurocupu třídy 29er na Gardě, který se konal ve dnech 24. – 27. 10. V celkovém hodnocení vybojovaly a čtyři příčky v TOP 20 a dvě medaile v kategorii smíšených posádek.
 celý článek

Článek 33. International Herbstpokal 2023

O víkendu 21.–22.10.2023 se na Schwerinském jezeře v Německu poblíž stejnojmenného města konala tradiční jachtařská slavnost Herbstpokal. Závodilo se v pěti lodních třídách na dvou okruzích (Evropa, ILCA 4, 6, a 7) a Optimist mladší, starší. Závod pořádali jachtkluby Segelwerein Schwanenhalbinsel a Schweriner Yacht-club. Celkem se závodu zúčastnilo 405 závodníků z 5 zemí (Německo, Polsko, Dá...
 celý článek

Boj o windsurfařské medaile začíná!

13 českých juniorů začalo včera závodit ve španělském Cadizu, kde se koná mistrovství světa do 19 a do 17 let ve windsurfingové olympijské třídě IQFoil za účasti 360 windsurfařů ze 30 zemí. Na startu je i celý veleúspěšný RODOP Junior iQFoil Team v čele s mistryní Evropy Kristýnou Piňosovou a trenérem Milanem Hájkem.
 celý článek

Největší úspěchy českého jachtingu v září a říjnu

Od poloviny září do poloviny října dosáhli naši jachtaři tyto významné výsledky a úspěchy, které je třeba vyzdvihnout: 
 celý článek

Top ten na mistrovství světa pro Alessii Palanti

Přála si další medaili. I když to tentokrát necinklo, osmé místo na mistrovství světa do 21 let v olympijské třídě ILCA 6 je parádní výsledek. Navíc to v marockém Tangeru nebylo vůbec snadné.
 celý článek

Autumn Cup se našim závodníkům povedl

Včera skončil Autumn Cup tříd ILCA v Torbole na Gardě. Zúčastnila se ho početná česká výprava.
 celý článek

Finále „fotbalového“ mistrovství světa v jachtingu bude v listopadu na Kanárech

Finále „fotbalového“ mistrovství světa v jachtingu – SSL Gold Cupu – začíná v listopadu na Kanárech. Na ostrově Gran Canaria změří síly 40 zemí světa a mezi nimi bude i český tým, který se do finále kvalifikoval vloni ve Švýcarsku.
 celý článek

Mothy na Molvenu

Od 15. do 17. září se na italském Molvenu konalo společné mistrovství Itálie a Rakouska lodní třídy Moth. Česko tradičně reprezentovalo trio bratrů Krsičků.
 celý článek

Jachtařský svět opustil nejstarší člen YC Neratovice

Ve věku 94 let zemřel v pondělí 16. 10. pan Karel Flégr.
 celý článek

Tradiční jachtařský závod navštívil primátor Prahy

V Praze se o víkendu 14.–15. 10. jel tradiční jachtařský závod Primátorský štít, který pořádal Český Yacht Klub. Na startu 79. ročníku tohoto slavného závodu se sešlo necelých sto závodníků v lodních třídách Optimist, Cadet, RS Feva, ILCA 4 a 2.4mR.
 celý článek

Tým HYVECO obhájil titul na 27. České námořní rallye – Mistrovství ČR One-Desing 2023

V chorvatské marině Kaštela skončila 27. Česká námořní rallye. Nejstarší česká námořní regata a zároveň republikový šampionát v námořním jachtingu byl stejně jako vloni poznamenán slabým větrem. Titul obhájil brněnský tým HYVECO kapitána Tomáše Hlavsy s Martinem Pospíšilem za kormidlem. Bylo to již jejich sedmé vítězství na České námořní rallye.
 celý článek

Stanjek Cup

O víkendu 23.–24. září se naši tři nadějní Optimisté Jiří Tomeš (Jachtklub Česká Lípa), Max Valenta a Filip Pátek (YC CERE) vypravili reprezentovat do Berlína, na Stanjek Cup, který je pořádán německým jachtařem, olympionikem a vicemistrem světa ve třídě Star Robertem Stanjekem. Regaty se mohli zúčastnit pouze zkušení top závodníci z kategorie "Opti A". 
 celý článek

27. Česká námořní rallye – Mistrovství ČR One-Desing 2023 – zahájena

27. ročník České námořní rallye, která je mistrovstvím ČR v námořním jachtingu one-desing, začal v neděli 8. října v marině Kaštela poblíž známých chorvatských měst Trogir a Split.
 celý článek

POHÁR ČR ILCA 7, ILCA 6, ILCA 4 a Evropa

Na Nových Mlýnech proběhlo 29. 9. a 1. 10. vyhlášení Poháru ČR 2023 tříd ILCA 7, ILCA 6 a ILCA 4 a Evropa. Gratulace patří vítězkám a vítězům!!!
 celý článek

Burčáková regata – Mistrovství ČR 2023 třídy ILCA 6

O prodlouženém víkendu 28.9 – 1.10 proběhla na Nových Mlýnech velká česká regata, která byla Mistrovstvím České republiky lodní třídy ILCA 6 a závěrečným závodem Poháru ČR lodních tříd ILCA 7 a Evropa.
 celý článek

Pozvánka na závody pořádané v Praze

Zveme všechny závodníky, aby se zúčastnili závodů v Praze pod Vyšehradem. Memoriál Rudolfa Holého, Primátorský Štít a Modrá stuha Vltavy – to jsou tři závody, které se budou konat tři následující víkendy v Českém Yacht Klubu, Velká cena Prahy, O krále Prahy a Sametová regata jsou tři závody v team racingu, které proběhnou v YC CERE. Sezonu uzavře Prague Sail Open, závod v match racingu v YC ...
 celý článek

Jachting na Letní olympiádě dětí a mládeže

Jachting byl zařazen do programu Her XI. Letní olympiády dětí a mládeže 2024 (LODM), která se uskuteční příští rok v červnu v Jihočeském kraji. Celkem se bude závodit ve 20 sportech, předpokládá se cca 4 300 účastníků. Akce začne v neděli 23. 6. 2024 podvečerním slavnostním zahájením, závodit se bude od pondělí 24. 6. do čtvrtka 27. 6. Soutěže v jachtingu se uskuteční na Bezdrevu v YC DIM.
 celý článek
Celkem stran: 225, záznamů: 4482

nahoru