Všechny články

Zpráva z letního soustředění: základní výcvik a tréning dětí na lodích Cadet, RS FEVA a Optimist 2023

Od 12.8.do 19.8.2023 se konalo tradiční letní soustředění mládeže v YCR Jachting Roudnice nad Labem. Soustředění se účastnilo celkem 22 dětí, z toho tři nováčci. Deset dětí aktivně závodících za YCR Roudnice a děti z dalších jachtařských klubů jezdících s námi třídu Cadet.
 celý článek

Největší prázdninové úspěchy českého jachtingu

O prázdninách (12. 6.–21. 8.) dosáhli naši jachtaři četných významných výsledků a úspěchů, které je třeba vyzdvihnout: 
 celý článek

Úspěch tříd ILCA 6 a 7 na Wolfgangsee

O víkendu 12.–13. 8. se v Rakousku konala 44. Laser Grand Prix regata v UYC, v St. Gilgenu na krásném jezeře Wolfgangsee. Zúčastnilo se ve dvou lodních třídách celkem 84 závodníků ze šesti zemí. I přes nepřízeň počasí se nakonec po prodloužení posledního možného startu podařilo závod odjet. 
 celý článek

Skončilo mistrovství světa olympijských tříd

Mistrovství světa olympijských tříd, které bylo zároveň první olympijskou kvalifikací skončilo. Bohužel nikdo z českých reprezentantů místo na olympijských hrách nevyjel, ale některým chyběl jen malý kousek.
 celý článek

Co se děje v Haagu?

Mistrovství světa olympijských tříd, které je zároveň první olympijskou kvalifikací a jede se v Haagu, se přehouplo do své druhé poloviny.
 celý článek

Na mistrovství světa v Haagu jdou všichni do akce

Zatímco Zosia Burska a Sáta Tkadlecová ve třídě 49erFX mají za sebou celou kvalifikační číst a dnes mají den volna, včera do bojů vstoupili bratři Teplí na ILCE 7 a také obě naše reprezentantky Klára Himmelová i Alessia Palanti ve třídě ILCA 6.
 celý článek

Olympijská kvalifikace začíná

Mistrovství světa olympijských tříd bylo včera zahájeno v Haagu. 
 celý článek

Kdo bude bojovat o olympiádu v Paříži?

Český tým se chystá na první olympijskou kvalifikaci – na mistrovství světa v Haagu Od 11. do 20. srpna se v nizozemském Haagu pojede nejdůležitější závod letošní sezony – mistrovství světa olympijských tříd, které je zároveň první kvalifikací na olympijské hry v Paříži. Tedy pro jachtaře správně v Marseille, kde je připravená olympijská marina a kde se bude příští rok závodit....
 celý článek

Oheň na světovém šampionátu třídy ILCA 4 ve Volosu

Ve dnech 22.–30. 7. probíhalo mistrovství světa třídy ILCA 4 v řeckém Volosu. Na startu bylo 437 závodníků ze 49 zemí světa – 287 chlapců a 150 dívek. Naše barvy hájilo celkem osm reprezentantů.
 celý článek

Dramatický Fastnet

Milan Koláček se stal prvním Čechem, který závodil ve třídě IMOCA. Společně s italským sólovým jachtařem Giancarlo Pedotem na jeho jachtě PRYSMIAN včera dokončil Rolex Fastnet Race na 14. místě ve třídě IMOCA. Trasu dlouhou 809 mil zvládl za 2 dny, 10 hodin a 59 minut.
 celý článek

Richard Konkolski oslavil osmdesáté narozeniny

Nejslavnější český mořeplavec oslavil v červenci osmdesáté narozeniny. K jeho životnímu jubileu mu srdečně blahopřejeme.
 celý článek

RS Feva World Championship 2023

V neděli 23. 7. rozjela své mistrovství světa v italské Follonice třída RS Feva. Na startu bylo 206 posádek, mezi nimi 16 českých. Dva dny byly kvalifikační, tři dny finálové. Odjelo se celkem 13 rozjížděk. A bylo horko, horko, horko…
 celý článek

Mistrovství světa třídy Cadet v Belgii

V pátek 28. 7. skončilo v belgickém Nieuwpoortu mistrovství světa v lodní třídě Cadet. Během závodu panovaly rozličné podmínky a vítr od 4 až přes 30 uzlů, ve kterém se zejména s ohledem na krátké a vysoké vlny dva dny ani nezávodilo.
 celý článek

INTEGRA Mistrovství České republiky Slalom open a iQFoil course ve Viganji 

Od 15. do 23. 7. 2023 se v chorvatské Viganji na poloostrově Pelješac uskutečnila dvě Mistroství české republiky ve windsurfingu.Pořadatelem byla česká windsurfingová asociace ve spolupráci s agenturou YFA.
 celý článek

Světový šampionát třídy RS500 proběhl na Nechranicích na jedničku

Od neděle 23. do pátku 28. se konalo na vodní nádrži Nechranice Mistrovství světa v lodní třídě RS500. Celkem 44 závodníků z osmi různých zemí se postavilo na strat tohoto závodu. České barvy hájila početná flotila 23 posádek a slavila úspěchy. Při slavnostním vyhlašování hrály pouze dvě hymny – britská a česká.
 celý článek

Naši kitaři úspěšní na juniorském mistrovství světa

Regata v italské Gizzerii se konala od 17. od 23. 7. 2023. Zúčastnili se jí tři čeští zástupci –Dominika Braunová, Vojtěch Koška a Jindřich Houštěk. Jednalo se o mistrovství světa do 21 let v nové olympijské třídě Formula Kite. Chlapců se zúčastnilo 65 a dívek 23.
 celý článek

Mistrovství světa třídy RS500 na Nechranicích

V neděli  23. 7. bylo na hrázi vodní nádrže Nechranice při západu slunce zahájeno Mistrovství světa v lodní třídě RS500.
 celý článek

Dvě české posádky v první desítce po prvním dnu MS Cadetů

V sobotu 22. 7. bylo v belgickém Nieuwpoortu zahájeno mistrovství světa v lodní třídě Cadet za účasti deseti českých posádek.
 celý článek

I Češi zanechali stopu na mistrovství Evropy třídy Optimist

Vedro, většinou slabý vítr, delfíni, sedm dětí, jeden trenér a team leader, deset rozjížděk a česká vlajka na pódiu, tak by se dalo stručně charakterizovat mistrovství Evropy třídy Optimist, které skončilo v pátek 21. 7. v řecké Soluni.
 celý článek
Celkem stran: 225, záznamů: 4485

nahoru