Všechny články

Co přineslo 54. setkání jachtařů v Libštátě?

V sobotu 10. února zahájil Jarda Bernt již 54. Setkání jachtařů v Libštátě před zcela zaplněným sálem.
 celý článek

Zlato a bronz z Puly

O víkendu se část reprezentačního družstva SPS Optimist zúčastnila v rámci přípravy na kvalifikaci na ME/MS prvního jarního závodu v chorvatské Pule. Na 18. Memoriálu Zlatana Pečenkoviće závodil také Jeremiáš Přikryl ve třídě ILCA 4, který vybojoval zlatou medaili!
 celý článek

Smuteční oznámení

Do jachtařského nebe odešel dlouholetý nestor moravského jachtingu Honza Hejna starší. 
 celý článek

Kvalifikace do Paříže utekla Ondrovi Teplému jen o chlup, má ale ještě jednu šanci

Od 18. do 23. února se v Nautical Clubu Kalamaki v Athénách v Řecku konalo mistrovství Evropy olympijských tříd ILCA 6 a 7, které bylo zároveň olympijskou kvalifikací do Paříže – dvě místa si vyjeli muži ve třídě ILCA 7 a dvě ženy ve třídě ILCA 6.
 celý článek

Pozvánka na školení trenérů jachtingu 3.třídy - Těrlicko 6. 4. 2024

Regionální Organizace ČSJ - Moravskoslezský kraj pořádá školení trenérů 3. třídy pro nové trenéry.
 celý článek

ZÁPIS Z ÚNOROVÉHO JEDNÁNÍ VV ČSJ 2024

Čtvrtek, 15. února 2024, 12:00 – on-line jednání přes Microsoft Teams
 celý článek

Školení trenérů 3. třídy v Brně

RO ČSJ Vysočina a Jihomoravský kraj pořádá ve spolupráci s Trenérsko-metodickou komisí ČSJ školení trenérů 3. třídy v Brně v klubovně TJ LODNÍ SPORTY BRNO, Rakovecká 30 a na Brněnské přehradě.
 celý článek

Osmé místo pro český tým na Eurocupu třídy 29er

V El Balis nedaleko Barcelony se od 15. do 18. února je Eurocup třídy 29er. Na startu bylo 117 lodí ze 17 zemí z celé Evropy (Německo, Rakousko, Belgie, Brazílie, Slovinsko, Španělsko, Finsko, Francie, Velká Británie, Maďarsko, Irsko, Itálie, Norsko, Nizozemsko, Polsko, Česká republika, Švýcarsko a Švédsko).
 celý článek

Evropská kvalifikace třídy ILCA do Paříže začíná

Mistrovství Evropy olympijských tříd ILCA 6 a 7 začíná zítra v Nautical Clubu Kalamaki v Athénách v Řecku.
 celý článek

Soustředění Mácháč 2024

Podrobné informace o soustředění Mácháč 2024: Termín: 14.–19. 7. 2024 Ubytování: pokoje JMJ, karavany, obytné vozy, vozík na lodě Nástup: 14. 7. 2024 v 18:00 před JMJ Staré Splavy (začínáme 15. 7. snídaní) Konec akce: 18. 7. 2024 mezi 14:00 a 14:30 (končíme obědem)
 celý článek

Českým posádkám na mistrovství světa nedorazily lodě

Royal Geelong Yacht Club hostí mistrovství světa třídy Fireball. Na startu je 58 přihlášených lodí. Český tým má ovšem smůlu. Náš kontejner s loděmi do Austrálie nedorazil.
 celý článek

Olympionik Viktor Teplý ukončil jachtařskou kariéru

Viktor Teplý, který reprezentoval Česko ve třídě ILCA 7 (dříve Laser Standard) na olympijských hrách v Londýně a v Riu, ukončil na začátku letošního roku jachtařskou kariéru na nejvyšší úrovni. Zeptali jsme se ho, co ho k tomu vedlo.
 celý článek

Dvojnásobné vítězství na Europa Cupu třídy ILCA 4 pro české barvy

Jiří Tomeš vyhrál Europa Cup ve třídě ILCA 4. Na 11. místě ze 78 závodníků skončila Tatjana Bělunková, která vyhrála kategorii dívek! Parádní výkony! Závod se jel v portugalském Portimau od 2. do 4. února ve třídách ILCA 4, 6 a 7.
 celý článek

Chcete dobrovolničit na Mistrovství Evropy?

Milí jachtaři, kamarádi a všichni nadšenci do jachtingu!   Lipenská přehrada, konkrétně Jachetní klub Černá v Pošumaví, bude od 5. do 9. června 2024 hostit více než 200 závodníků z přibližně 15 států světa, kteří přijedou bojovat o juniorské tituly v lodních třídách 49er, 49erFX, Nacra 17 a 29er.
 celý článek

Mistrovství světa a olympijská kvalifikace třídy iQFoil

Na Lanzarote o víkendu skončilo mistrovství světa olympijské třídy iQFoil. Pro nekvalifikované evropské závodníky bylo ve hře jedno postupové místo na OH v Paříži.
 celý článek

Trofeo Euromarina Optimist Torrevijeja

Ve Španělsku se odjel šestnáctý ročník regaty Trofeo Euromarina Optimist Torrevijeja. V průběhu skoro celého závodu panovala nad jižním Španělskem talková výše. Počasí bylo nádherné, tedy alespoň po teplotní stránce. Teplota byla určitě vyšší, než bývá uprostřed léta na Lipně. Nicméně to také znamenalo, že šance na vítr byly velmi mizivé.
 celý článek

Další soustředění třídy 29er na Mallorce

Od 20. do 28. 1. proběhlo třetí a poslední soustředění zimní přípravy SCM 29er týmu na Mallorce.
 celý článek

Boj o Paříž začíná také pro windsurfaře!

Zatímco Ondra Teplý bojuje ve třídě ILCA 7 o Paříž v Austrálii, naši windsurfaři začínají zítra závodit na Lanzarote na mistrovství světa. Pro nekvalifikované evropské závodníky je ve hře jedno postupové místo na OH. Na startu bude kompletní český tým: Karel Lavický a David Drda (iQFoil RODOP Team), obě sestry Švíkovy, Kateřina Altmannová, Nela Sadílková i juniorská mistryně světa Kristýna P...
 celý článek

Výzva k aktualizaci členské základny pro rok 2024

Vzhledem k tomu, že dle Registračního řádu ČSJ budou k 31. 3. 2024 automaticky končit stávající mandáty všech členů, je potřeba, aby si Váš klub na webu ČSJ provedl aktualizaci členů / prodloužení mandátů do 31. 3. 2025.
 celý článek
Celkem stran: 224, záznamů: 4470

nahoru