WINNER TEAM CLINIC 2024

Eva Skořepová | 17.03.2024

Každoročně si největší výrobce plachetnic třídy Optimist – dánská firma Winner – vybírá závodníky z celého světa do svého Winner Teamu. Z Česka jsou to většinou mistři republiky – v roce 2023 byl do týmu vybrán Jiří Tomeš, letos to byla loňská mistryně ČR Anna Skořepová z ČYKu. Ta se zúčastnila i tréninkového kempu, který Winner pravidelně pořádá ve Faaborgu, na jihu dánského ostrova Funen, kde firma sídlí.


 


Akce proběhla od 8. do 10. 3. zúčastnilo se jí 70 mladých jachtařů z devíti evropských zemí. Klinika je otevřená jak členům Winner týmu, tak dalším závodníkům, kteří chtějí přijet. Majitel firmy Winer Stig Blocher se svým týmem vše skvěle organizoval. O závodníky se celé tři dny starali skvělí profesionální trenéři Christos Chionas, Ivan Vasilev, Stefan S. Andersen, Magnus B. Pedersen, Frederik B. a Iben Nielsby.

 

  
 
Při tréninku se používal sledovací systém Sailmon a trenéři natáčeli i z dronu. Videa pak přiřadili k jednotlivým rozjížďkám. Při rozboru pak bylo velmi zajímavé sledovat, jak se jednotlivé lodě pohybovaly. Zároveň bylo možné vyhodnotit absolutně nejrychlejšího závodníka na stoupačku nebo na zaďák, toho, kdo ujel nejkratší vzdálenost a podobně.
 
 

 Anna Skořepová se svou novou lodí
 
Děti si také prohlédly loděnici, kde se vyrábějí Optimisty.? ?Cílem kliniky je zažít trénink s ostatními skvělými závodníky a získat nové zkušenosti a také si zazávodit.

 

 
 
První den byl vítr slabší a svítilo slunce, takže teplota 2–5 °C byla ještě snesitelná. Zbylé dva dny byl trénink na vodě opravdu drsný. Teplota vody i vzduchu jen lehce nad nulou a k tomu vítr o síle 15 m/s. Děti to zvládly skvěle, každé dopoledne i odpoledne strávily na vodě něco přes dvě hodiny. 

 


  
„Mám radost ze své nové krásné lodě, a i přes strašnou zimu jsem si akci užila a naučila se spoustu nových věcí. Velmi zajímavá byla také návštěva továrny, kde nám Stig ukázal, jak se lodě laminují, lepí a nakonec se do nich namontuje všechno vybavení,“ zhodnotila Anna Skořepová.

 

Více o Winner Teamu najdete zde: https://winneroptimist.dk/

 
Značku Winner v Česku zastupuje firma KIVI Sailing, která je partnerem ČSjJ a pro členy ČSJ nabízí nové lodě slevu s 3% slevou. 

Závodníci v článku

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

V Cadizu se v týdnu od 4. do 9. března jel druhý závod iQFoil Games. Naše reprezentantky bojov...

Zosia Burska a Sára Tkadlecová se zúčastnily mistrovství světa olympijské třídy 49erFX na Lanz...

Jeremiáš Přikryl vyhrál EurILCA Europa Cup na Mallorce v Port de Pollenca ve třídě ILCA 4. Jiř...

Matěj Martan a David Křížek ml. na RS Feva (Team Freedom) a Štěpán Beneš na Wingfoilu vyrazili...

První kvalifikační regatou na MS/ME pro české Optimisty byla 4th Youth Centenary Regatta – Tro...

Zobrazit všechny články


nahoru