Stříbro z mistrovství světa D-One

Eva Skořepová | 06.06.2018

Mistrovství světa třídy D-One se odjelo od 31. 5. do 3. 6. na Wolfgangsee za účasti 40 lodí. Viktor Teplý má stříbrnou medaili, Ondřej Teplý je čtvrtý, Michael Maier pátý a Marek Bachtík devátý.


Závodu se zúčastnilo osm zemí včetně českých závodníků, mezi nimiž nechyběli naši olympijští reprezentanti bratři Teplí a šéftrenér Michael Maier. Příjemnou atmosféru neolympijské třídy D-One, která patří do portfolia firmy Devoti Romana Teplého, otce a trenéra našich reprezentantů, si přijeli především užít, ale dařilo se jim i výsledkově.
 

 


Na Wolfgangsee vládlo příjemné slunečné počasí, takže se každý den dostavil termický vítr o síle 4–6 m/s a umožnil odjet osm rozjížděk. „Začal jsem výborně – dojezdy 1, 1, 5, 1, pak to šlo trošku dolů,“ říkal Viktor Teplý, který se o vítězství přetahoval s Angličanem Nickem Craigem. „Oproti mně má na D-One naježděno o hodně víc, s genakrem se dokázal i po nevydařené první stoupačce rychle dostat dopředu, mně to tak dobře nešlo,“ hodnotil Viktor. „Přestože nebyl úplně silný vítr, dařilo se i bratrovi a Michaelovi, kteří jsou na tuto loď přece jenom těžcí,“ dodal.
 

 

 

 

Závod se vydařil i po společenské stránce. „Je to velký rozdíl oproti olympijským třídám. Zde vládne přátelská atmosféra, každý den večeře a nějaký program. Příjemně jsme zrelaxovali. S bratrem nás v červnu oba čeká velký závod v Kielu (Kielerwoche 16.–24. 6.) , já jedu ještě před tím trénovat se svou tréninkovou holandskou skupinou do Scheveningenu. A pak už jen srpnová olympijská kvalifikace v dánském Aarhusu (2.­–12. 8.),“ prozradil Viktor své plány.
 

 


Kompletní výsledky zde:
http://www.uyc-wolfgangsee.at/images/pdf/results/d-one-goldcup2018-results.pdf

 

Fotgalerie ZDE.

 

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Konec května patřil v Medembliku olympijským třídám. I když účast nebyla taková jako v minulýc...

O víkendu 26.–27. 5. vody Lipna v blízkosti kempu Jestřábí brázdily katamarany, jejichž posádk...

Rád bych touto cestou poděkoval firmě DEVOTI SAILING, výrobci lodí Optimist, za materiální i m...

Včera se v Medembliku začalo závodit. I když účast není taková jako v minulých letech, stále j...

Český tým se chystá na mistrovství světa v Aarhusu   Od 2. do 12. srpna se v...

Zobrazit všechny články


nahoru