Stary na Lipně

Eva Skořepová | 14.06.2022

Majestátní lodní třída Star se po 20 letech vrátila na Lipno. Týden před mezinárodním závodem – Mistrovstvím 17. distriktu – se o prodlouženém víkendu 11.–13. června odjelo Mistrovství České republiky.




Závod pořádal YC Kovářov a na start se postavilo deset posádek včetně legendy českého jachtingu, pětinásobného účastníka olympijských her ve třídě Finn Michaela Maiera (JK Staré Splavy). Ten si společně s Jakubem Václavíkem (JK Česká Lípa) dojel pro suverénní vítězství a titul mistrů republiky. Stříbro vybojovala posádka Tomáš Kramář (JK Česká Lípa) a Zbyněk Zanker (JK Staré Splavy) a bronz posádka Václav Cintl ml. a Josef Babický (oba JK Česká Lípa).

 

 

Víkend byl poznamenán slabým větrem, a tak se odjely jen dvě rozjížďky. V pondělí přišel pořádný vítr, který umožnil odjet další tři rozjížďky. Zapříčinil také jeden zlomený stěžeň a bylo štěstí, že závod včas skončil, protože odpoledne síla větru přesáhla hranici, kdy je ještě možné závodit.

 

 

Od čtvrtka začíná Mistrovství 17. distriktu, na které je přihlášeno 23 posádek z Německa, Rakouska, Maďarska a Česka. Přijeďte se na Lipno podívat. Stary vypadají na vodě úchvatně! Mistrovství je skvěle připraveno, za což patří poděkování hlavním partnerům, kterými jsou: Česká podnikatelská pojišťovna, Stavebniny Dek a pivovar Budvar.

 

 

Více zde: https://www.czech-starclass.cz/article/1645

 

Kompletní výsledky: https://www.sailing.cz/vysledky/221311

 

 

Foto Martina Barnetová

Starší články z kategorie Závody

Závod Českého poháru třídy Optimist se jel o víkendu 11.–12. 6. na Nechranicích jako generálka...

O víkendu 4.–5. 6. v Černé v Pošumaví proběhl závod Cena Šumavy, kterého se účastnili závodníc...

Vladislav Ptašnik se zúčastnil závodu foilujících katamaranů třídy A-Class. Spring Cup se jel ...

Raiffeisen Trophy (dříve Erste Premier Trophy) je největší business regata pro účastníky z Čes...

Tento týden bude na Sardinii v Porto Cervo probíhat závod superjachet pod názvem Giorgio Arman...

Zobrazit všechny články


nahoru