Rozhovory s reprezentanty – Viktor Teplý na ME v La Rochelle

Eva Skořepová | 24.07.2018

Během jara a začátku léta jsme se postupně sešli s některými reprezentanty, kteří se zúčastní mistrovství světa v Aarhusu a pokusí se kvalifikovat Českou republiku na olympiádu v Tokiu.


 

V květnu jsme týden strávený na ME ve Francii zhodnotili s Viktorem Teplým:

 

 

Jak hodnotíš letošní ME v La Rochelle?
Celkově bylo ME velmi náročný závod, jak co se týče konkurence, tak i povětrnostních podmínek. Vzhledem k tomu, že nás v létě čeká první kvalifikace na olympijské hry v Tokiu 2020 všechny týmy a závodníci do toho šlapou naplno a podle toho i vypadají velké evropské závody (Trofeo Princesa Sofia – rekordních 180 lodí, ME – 160 lodí). Navíc není zvykem, že by na ME bylo přes 40 závodníků z mimoevropských zemí. Takže konkurence velmi vysoká, na druhou stranu skvělá příprava před MS, kde se dá čekat podobně silné pole.

 

A co podmínky, zajezdil sis dobře?
Podmínky byly tvrdé, první 4 dny foukala sea breeze o síle 15–20 uzlů, a to je na laseru vítr, kde to prostě bez dobré váhy, kondice a techniky nejde. Navíc byl vítr velmi stabilní, takže člověk jízdou do změna příliš nevydělá a jediné na čem to v podstatě záviselo byla rychlost a dobrý start, aby se člověk po startu vyjel a byl schopen si volit svoji strategii.

 

 

Tobě to vycházelo?
Za mě jsem byl s rychlostí spokojen, ze začátku jsem trochu bojoval se starty, ale dokázal jsem je v průběhu závodu zlepšit a tím se lepšily i výsledky. Ve zlaté skupině jsem jezdil dobře, se stále se zlepšující tendencí, bohužel se mi ale nepovedla zajet žádná super rozjížďka která by mě kopla dopředu.

 

Jaké tedy bylo tvé konečné umístění?
Celkově z toho bylo solidní 43. místo ze 160 lodí a 28. Evropan. S výsledkem jsem spokojen, i když mým cílem je kvalifikace na MS v Aarhusu, na kterou však budu muset ještě o pár míst poskočit dopředu. Celkově to teď bylo náročné období, kdy jsem víceméně během jednoho měsíce odjel 3 velké závody (Trofeo Princesa Sofia-Palma, SP Hyeres a ME La Rochelle), a tak i únava byla znát.

 

A kde tě uvidíme příště?
Teď budu cca 3 týdny doma věnovat se fyzické přípravě proložené MS na LT D-One na Attersee. 10. května pak odjíždím na tréninkový kemp do Holandska, na ktrerý pak bude navazovat Kieler woche. A pak už Aarhus.

Děkuju za rozhovor.
Text Michal Anděl


Viktor Teplý má za sebou už dlouhý trénink v Aarhusu. Nyní je na skok doma a příští týden se do Dánska vrací na závěrečnou přípravu před nejdůležitějším závodem sezony.

 

Závodníci v článku

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

V Texasu v sobotu 21. 7. skončilo mistrovství světa mládeže. A jak ho hodnotí trenér David Kří...

Juniorský reprezentační tým Lucie Keblová (Laser Radial), Ben Přikryl(Laser Radial), Jaroslav ...

Mistrovství světa třídy D-One se odjelo od 31. 5. do 3. 6. na Wolfgangsee za účasti 40 lodí. V...

Konec května patřil v Medembliku olympijským třídám. I když účast nebyla taková jako v minulýc...

O víkendu 26.–27. 5. vody Lipna v blízkosti kempu Jestřábí brázdily katamarany, jejichž posádk...

Zobrazit všechny články


nahoru