Optimisti na OptiOrange ve Valencii

Eva Skořepová | 09.03.2022

Do závodu OptiOrange, který se konal minulý víkend, bylo přihlášeno 485 závodníků z 20 zemí včetně čtyř českých – Jeremiáše Přikryla (LS Kroměříž), sourozenců Kováčových a Lukáše Krče (všichni JK Prostějov).


 

Organizátoři se potýkali na vzdory dobré předpovědi s nedostatečnou silou větru. V pátek se podařilo všem skupinám dokončit jen dvě rozjížďky. Druhý den závodu se až do odpoledních hodin čekalo na příchod nějakého větru a podařilo se dokončit jednu jízdu pouze jedné skupině z pěti za větru do 4 uzlů, tudíž nebylo možné dokončit kvalifikaci. Na opakovaných startech bylo rozdáno spoustu penalt a spoustu startovních trestů BFD.

 

 

Poslední den s frontálním větrem o síle do 20 uzlů přišel i déšť. Poslední skupina, které chyběla třetí rozjížďka, ji dokončila, a pokračovala kvalifikační série dvou rozjížděk. Celkově bylo tedy dokončeno pouze pět rozjížděk za celý závod. V silnějším větru se chlapecké části SPS Optimist, která zde startovala pod trenérským vedením Bena Přikryla, dařilo a v silné mezinárodní konkurenci dokázali dojíždět ve druhé až čtvrté desítce závodního pole. V poslední rozjížďce zaznamenal dílčí úspěch Jeremiáš Přikryl, když dokončil na 6. místě.

 



Kompletní výsledky: www.optiorangevalencia.com

 

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Český windsurfingový iQFoil tým pod vedením trenéra Milana Hájka absolvoval první letošní závo...

V El Balís se konal první letošní EuroCup třídy 29er. Na startu se sešlo 112 posádek.

Český iQFoil tým RD28 a SCM vyrazil v polovině února na několikatýdenní trénink do Cádizu spol...

Po zimní pauze vyrazili Jirka Tomeš (Jachtklub Česká Lípa) se svým trenérem Romanem Babickým, ...

Od 8. do 16. února proběhlo na Kanárských ostrovech soustředění SCM třídy ILCA. Zúčastnili se ...

Zobrazit všechny články


nahoru