Optimisti na mistrovství Evropy

Eva Skořepová | 27.06.2019

Od 24. do 28. června se ve Francii konal Optimist European Championship 2019. Lukáš Kraus zajel poslední den skvělé dvě rozjížďky ve zlaté skupině, v jedné skončil třetí a v jedné šestý. Celkově se posunul na 39. místo.


 

 

Po náročné dvoudenní cestě dorazila ve čtvrtek 20. 6. odpoledne výprava českých Optimistů do krásného jachtařského revíru Crozon-Morgat na západním pobřeží Bretaně. „V pátek jsme, až na menší problémy, prošli měřením a mohli chystat lodě k odpolednímu tréninku. Částečně jsme trénovali s našimi kolegy z Polska na sdíleném člunu a také s Brazilci a Kanaďany, Později se přidali i Maďaři,“ píše z Francie trenér Tonda Mrzílek.

 

 






Na startu je sedm reprezentantů: Kristýna Flosmanová, Zuzana Tlapáková, Adéla Rabasová, Vojtěch Tlapák, Tibor Nevelöš, Ondřej Šindelka a Lukáš Kraus.

„Po tréninku proviantní náčelník Tibor Nevelöš velel celému týmu při nákupu večeře a snídaně a navečer pod dohledem team leadera Honzy Krause připravili závodníci sobě i trenérovi výbornou večeři. V sobotu jsme vyrazili na společný trénink s Poláky za krásného větru do 15 uzlů a později se na tři rozjížďky přidali k velké skupině čítající 65 lodí. V neděli byl v plánu krátký trénink ve 12 hodin, ale počasí nepřálo, takže jsme doladili lodě, vykoupali se v bazénu a ladíme bojový pokřik a vizáž na slavnostní zahájení,“ dodává kouč.

 

 


V pondělí 24. 6. se mělo začít závodit, vítr ale nedosahoval dostatečné síly, a proto se nešlo ani na vodu. Den na břehu byl dlouhý. Jedinou vzpruhou celého dne byl nález mladého oceánografa Tibora, který našel ústřice v místech, kde ani místní nevěří, že jsou. Byly vynikající! Celý český tým měl také možnost otestovat své otužilecké schopnosti a zaplavat si v Atlantiku, kde moře dosahuje teploty okolo 16 stupňů.

 

 


 
Od úterka už se závodilo. Odjelo se celkem deset rozjížděk- pět kvalifikačních a pět finálových. Na startu bylo 176 kluků a 117 holek. Nejlépe z našich si vedl Lukáš Kraus, který se jako jediný probojoval do zlaté skupiny a celkově skončil na 39. místě. Nejlepší dívkou je Adéla Rabasová na 95. místě.

 

"Pár snových momentů pár zklamání, ale mise splněna! Všem moc díky za podporu! Byl tady skvělej tým a perfektní kouč! Moc rychle to uteklo.." píše team leader Honza kraus na Facebooku. A trenér Tonda Mrzílek dodává: "Tým výborný, tým lídr taky, hlavně vyvařování snídaní – vajíčka na různé způsoby, lívance, palačinky! Nejvíc ovšem dnes Luky, ve zlaté skupině zajet 3 a 6 je paráda! Díky všem a také polskému týmu."

 

Kompletní výsledky ZDE

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Na lipně se konaly tradiční Lipno Marathon a také Mistrovstvství republiky třídy Catamaran Ope...

 Olympionik ve třídě laser Viktor Teplý si odskočil na neolympijskou třídu D-One. A vedl si sk...

Ondřej Teplý přijal pozvání svých kamarádů ze Slovinska, kteří jsou členy posádky na maxijacht...

Mistrovství Evropy nejpopulárnější lodní třídy Laser se letos odehrávalo koncem května v portu...

Mistrovství Evropy lodní třídy Laser v portugalském Portu je po odježdění kvalifikačních rozjí...

Zobrazit všechny články


nahoru