Ondřej Teplý vyhrál na Rozkoši

Eva Skořepová | 25.05.2020

O víkendu 23.–24. 5. na českých vodách pokračovaly všechny lodní třídy v intenzivním závodění. Vítr tentokrát jachtařům přál, odjelo se několik závodů Českého poháru, kterých se účastnili i reprezentanti. Na Rozkoši závodili Finnaři a Vaurieni.

 



 
Na břehu většinu času déšť, ale na vodě vítr a občas i sluníčko. Takový byl závod Českého poháru na Rozkoši, na který přijel i reprezentant Ondřej Teplý z Jachtklubu Brno. Zvítězil ve všech rozjížďkách, které se odjely tři v sobotu ve slabším větru a tři v neděli v silnějším. Na první pohled suverénní vítězství ale nebylo tak jednoduché. „V některých rozjížďkách jsem musel bojovat do samotného závěru. Vítr se točil a často se rozhodovalo až v poslední chvíli,“ komentoval průběh závodu Ondřej Teplý. „Jsem rád, že můžu trénovat a teď už i závodit alespoň u nás doma, někteří moji zahraniční soupeři tu možnost stále nemají. Závod jsem si na Rozkoši užil. Žádné konkrétní plány na další přípravu zatím nemám, ale vypadá to pravděpodobně na Chorvatsko, konkrétně Split,“ dodal.

 


 
Na celkové druhé místo se propracoval Rudolf Lidařík, kterému se dařilo v nedělním silnějším větru, a třetí skončil Jan Čajčík (oba z YC LS Brno). Ve třídě Vaurien bojovaly o první místo velmi vyrovnaně dvě posádky. Nakonec byli o pouhý bod lepší Hana Ottová a Jiří Indrák ze Sokola Tovačov před manželi Michalem a Danou Kubíkovými z Olšovce Jedovnice.
 
Závěr závodu postihla silná bouřka s krupobitím, mnoha převrácenými loděmi, jedním zavátým Vaurienem na louku na protější břeh, ale vše nakonec dobře dopadlo a nikomu se nic nestalo.
 
Výsledky zde: https://www.sailing.cz/vysledky/201803

 
Více fotek od Evy Skořepové zde:
https://www.facebook.com/eskorepova/media_set?set=a.2597484577177365&type=3

 

Starší články z kategorie Závody

Nové Mlýny tento víkend patřily třídám 420, 29er a Laser Radial. Jela se Velká cena YC Dyje.

V příloze naleznete Opatření k organizování závodů s účinností od 25/05/2020

Asociace lodní třídy Optimist chce veřejně poděkovat Jachtklubu Cheb za uspořádání letošního p...

O víkendu 16.–17. 5. se hned na několika českých vodách konečně rozjela závodní jachtařská sez...

Vzhledem k doporučení VV ČSJ, které bylo vydáno pro pořadatele závodů, je nyní třeba se na záv...

Zobrazit všechny články


nahoru