Na mistrovství Evropy to mladým windsurfařům tentokrát těsně necinklo

Eva Skořepová | 24.04.2022

Od pondělka 18. dubna se na Sardinii v Cagliari konalo Mistrovství Evropy ve třídách Techno 293 a Techno Plus. Na startu bylo celkem 270 závodníků.


Alex Lojínová

 

 

První den se odjely tři rozjížďky ve větru 5–7 m/s. Naši windsurfaři, kterých závodilo jedenáct, začali skvěle. V kategorii U17 dívky byly na 3. místě Alex Lojínová a na 5. místě Nicol Říčanová. V kategorii U17 chlapci byl na 6. místě Tibor Nevelöš.

 

 

Nakonec se během pětidenního závodu, který skončil v sobotu 23. dubna, vystřídaly všechny závodní podmínky od mírného až po velmi silný vítr a velké mořské vlny. Z našich reprezentantů dosáhla nejlepšího umístění teprve 14letá Alexandra Lojínová, a to 4.místo v kategorii dívek do 17 let. Za ní na 5. místě skončila 16letá Nicol Říčanová. Dívky tak navázaly na skvělé úspěchy z loňské sezony, kdy Nela Sadílková vybojovala titul mistryně světa a Kristýna Chalupníková tituly vicemistryně světa i Evropy. Nele Sadílkové bohužel místní podmínky tolik nevyhovovaly a skončila až na 9. místě. Kristýna Chalupníková již přestoupila na třídu iQFoil.

 


 
„Čekali jsme lepší a určitě stabilnější podmínky. Bohužel i organizace na vodě trochu vázla. Podařilo se odjet za pět dní jen deset rozjížděk. Při jedenácté by se škrtaly dvě rozjížďky a my brali pravděpodobně bronz. Všechny holky v kategorii U17 jely skvěle. I když se medaile nepodařila, jsem z výsledků velice spokojený. Třída Techno 293 bude mít mistrovství světa na podzim na Kypru, tak se už teď těším i tam,“ hodnotil trenér Milan Hájek.

 

 

Během závodu oslavil Fanda Burda 12. narozeniny. Blahopřejeme!
 

 

Kompletní výsledky zde: https://europeans2022.techno293.org


 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Od 16. do 22. dubna se ve francouzském Hourtinu mistrovství Evropy do 21 let třídy ILCA – 2022...

V jachetním klubu Fraglia Vela Malcesine se od neděle 10. do neděle 17. dubna konal mezinárodn...

Velikonoce mnoho českých závodníků třídy Optimist strávilo ve slovinské Portoroži na Easter re...

Minulý týden pokračovaly iQFoil Games Youth & Junior druhým závodem na Gardě v Campione. N...

Skončil světový pohár na Mallorce, od olympijských her v Tokiu první velký závod olympijských ...

Zobrazit všechny články


nahoru