Mezinárodní mistrovství Rakouska třídy Finn skončilo medailí pro Česko

Eva Skořepová | 15.06.2023

Po mezinárodním mistrovství Německa se 8.–11. 6. 2023 čeští finnaři zúčastnili Mezinárodního mistrovství Rakouska na alpském jezeru Traunsee.




Na startu se sešlo 46 Finnů z Rakouska, Německa, Švýcarska a Česka. Špička závodního pole byla velni kvalitní, zúčastnili se 3 z prvních čtyř z Mezinárodního mistrovství Německa, celkově druhý Michael Gubi, celkově třetí (a první Němec) Jürgen Eiermann a celkově čtvrtý Roman Teplý. Místo vítěze z Německa Christofa Christena nastoupil domácí olympionik a výrobce plachet Florian Raudaschl a byl hlavním kandidátem na vítěze.

 

 

„Za severovýchodního větru proměnlivé síly se podařilo odjet 8 rozjížděk. Vítr měnil svou sílu, 2 rozjížďky začínající v docela silném větru byly zrušeny pro bezvětří těsně před cílem, což některé závodníky právem rozesmutnilo. Kromě první rozjížďky bylo vždy výhodné jet doleva ke skále, kde často vznikala velká tlačenice, závodníci dojíždějící levobokem ke skále nemohli otočit na pravobok, kde dojížděly přímo houfy dalších závodníků. Mně se podařilo po prvním dni usadit se na průběžném třetím místě s dostatečným náskokem před pronásledovateli, a to jsem udržel až do konce, i když poslední den se mi moc nedařilo a náskok jsem málem prohospodařil,“ uvedl Matouš Červenka.

 


 
Roman Teplý byl po dvou dnech na průběžném čtvrtém místě, ale musel z pracovních důvodů odjet a dalších rozjížděk se nemohl zúčastnit. Po třech dnech byl místo něj průběžně čtvrtý Josef Jochovič, který nakonec obsadil skvělé šesté místo. Zvítězil Florian Raudaschl, druhý byl Michael Gubi a třetí Matouš Červenka. Mistr Německa Jürgen Eiermann skončil mezi poraženými.

 


S výsledkem jsem velmi spokojený, naopak vůbec nejsem spokojený se svými starty a rychlostí na stoupačku hlavně ve středním a silnějším větru, na tom budu muset hodně zapracovat. Naštěstí ve velmi proměnlivém větru se mi podařilo často dobře prokličkovat a najít cestu ze zadních pozic postupně dopředu,“ uvedl Matouš Červenka.

 

Celkové výsledky zde:
https://www.scebensee.at/wp-content/uploads/2023/06/FINN_Endergebnis.pdf


 

Kluby v článku

Starší články z kategorie Závody

TŘI SESTRY SAILING TEAM na jachtě Swan 42 DARING SISTERS pod vedením kapelníka skupiny Tři ses...

Na Raceboard World Championschip se na německé jezero Steinhude meer letos sjel rekordní počet...

Mistrovství světa veteránů – Finn World Masters – se letos konalo v malém řeckém letovisku Nea...

O víkendu 3.–4. 6. proběhla v Brně na Príglu tradiční Veletržní regata. Závod je zařazen do ce...

Raiffeisen Trophy, jako největší česká business regata, má za sebou další úspěšný ročník, kter...

Zobrazit všechny články


nahoru