Medaile na juniorském mistrovství Evropy iQFoil opět blízko

Eva Skořepová | 06.11.2022

V pořádném dešti a silném větru medaile těsně unikla Kristýně Piňosové na juniorském mistrovství Evropy olympijské třídy iQFoil v Brestu. Brala 4. místo. Na 6. místě. ji doplnila Kateřina Altmannová. V závodě startovalo celkem 270 juniorů z celého světa.



 
Po základní části byla Kristýna Piňosová (TJ Rapid Brno) na druhém místě a tím pádem postupovala rovnou do semifinále a nemohla být už horší než pátá. Finále se jí ale nevydařilo podle představ, naopak ostatní závodnice jely výborně, a tak na naši reprezentantku zbyla „jen“ bramborová medaile.

 


 
„Během závodu foukalo fakt hodně, byly drsná podmínky, ve kterých se skoro nedalo jezdit. Zažili jsme všechny směry větru – z moře i přes břeh, taktika byla nesmírně náročná. Po prvním dnu jsem byla třetí, pak jsem se usadila na druhém místě, kde jsem se držela až do konce základní části a postoupila tak rovnou do semifinále. I když jsem jela na doraz, tak mi to v něm bohužel nevyšlo,“ posteskla si Kristýna Piňosová.

 


 
„Sezóna byla celkově dost úspěšná, mám možnost v juniorské kategorii medaili vybojovat ještě příští rok. Ale trénovat budu i na seniorském prkně, chci se pokusit vybojovat místo na olympijské kvalifikaci v Haagu, kam pravděpodobně pojedou jen dvě Češky a náš tým je početný a silný,“ uvažuje o příští sezoně.

 

 

Do finálových jízd pro 10 nejlepších se probojovala také Kateřina Altmannová (TJ Lokomotiva Plzeň), která postupovala z 9. místa po základní části. Ve finále si polepšila a vybojovala 6. místo.

 


 
Ostatní naši reprezentanti skončili na těchto skvělých pozicích: 19. byla Kristýna Chalupníková (TJ Rapid Brno), David Drda (TJ Delfín Jablonec) byl na 24. místě a Jan Kuchař (YC CERE) na 70. místě.

 


 
„Český juniorský winsdsurfingový tým se musel na první listopadový týden rozdělit na dvě poloviny – mladší závodili na mistrovství světa třídy Techno 293 na Kypru, starší na juniorském mistrovství Evropy třídy iQFoil. Jsem rád, že se naše závodnice dostaly do desítky, kluci se pořád zlepšují a že patříme mezi světovou špičku. Nyní nás čeká zasloužený odpočinek a v půlce ledna se přesouváme do Španělska, kde začne příprava olympijské třídy iQFoil,“ hodnotí trenér Milan Hájek.
 
Kompletní výsledky zde https://2022iqyjeuropeans.sailti.com/.../race-resultsall


 
 
 
 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Od 31. 10. do 5. 11. se konalo ve městě Limasol na ostrově Kypr mistrovství světa třídy Techno...

Na Gardě se na konci října odjel poslední letošní závod Eurocupu třídy 29er. Na velmi dobře ob...

Od 16. do 24. 10. se konal trénink v Itálii na Gardě za účasti členů SCM ILCA a dalších zájemc...

Minulý týden vyrazilo 12 českých Optimistů na Halloween regattu do Portorože. Kromě členů repr...

Mistrovství světa v olympijské třídě iQFoil skončilo v sobotu 22. 10. ve francouzském Brestu. ...

Zobrazit všechny články


nahoru