Mácháčský zápich v novém formátu

Eva Skořepová | 23.09.2020

O víkendu se konal Mácháčský zápich, závod, na který se člověk těší nejen kvůli jachtingu, ale i kvůli doprovodnému programu. Závodily lodní třídy RS700, RS Aero, RS Vareo a lodě ILCA (Lasery). Pro první dvě třídy to byl pohárový závod.




Oba dva dny foukal slabší proměnlivý vítr o síle 2–5 m/s, místy s poryvy do 7 m/s. V sobotu se odjela jedna podvečerní rozjížďka, večer se pak konala degustace rumů s prezentací jejich výroby a historie.

 


V neděli se povedlo odjet další tři rozjížďky. V lodní třídě RS700 v pohárovém závodě opět dominoval Milan Hájek, i když vítr nahrával spíše lehčím závodníkům. Prostě kdo umí, ten umí. Na druhém místě se umístil Kamil Kotek a třetí místo nakonec získal Václav Brabec.

 

 

Lodní třída RS Aero jela pohárový závod ve spojení s dvojkovými závody lodních tříd RS Vareo a ILCA. Společné rozjížďky umožnily jet ještě jeden „závod“ – o celkového vítěze závodu za použití PY handicapů pro přepočty dojezdových časů. Vítězem v pohárovém závodě RS Aero se stal Petr Bryx a současně skončil na třetím místě ve společném závodě.  V lodní třídě RS Vareo zvítězil Stanislav Chudoba (ve společném závodě skončil na pátém místě) a v lodní třídě ILCA zvítězil Andrew Lawson, který současně vyhrál i společný závod. Do budoucna tento formát nabízí možnost užít si například klubové závody i při menším počtu závodníků z jednotlivých tříd.
Sylvia Mrázová

 

 

 

 

Celkové výsledky zde: https://www.sailing.cz/vysledky/201715

 

Závodníci v článku

Starší články z kategorie Závody

19. 9. 2020 vydala hlavní hygienička ČR metodický pokyn a pravidla pro konání sportovních sout...

Takže máme za sebou, aspoň z mého pohledu, jeden z největších windsurfingových závodů za posle...


V pondělí 14. 9. ráno z Německého Kühlungsbornu odstartoval již 8. ročník námořního Offshorové...

Retro regata na novém Winsurferu LT se jela od 10. do 13. září  na Lipně v Černé v Pošumaví v ...

Zobrazit všechny články


nahoru