Jachtař Ondřej Teplý zítra začíná bojovat o Tokio

Eva Skořepová | 07.05.2021

Zatímco windsurfař Karel Lavický má na OH do Tokia už sbaleno – bude závodit již na své třetí olympiádě ve třídě RS:X, Ondřej Teplý zítra začne bojovat o kvalifikaci ve třídě Finn. Zítra totiž v portugalském přístavu Porto začíná mistrovsví světa – Finn Gold Cup 2021.


S balením kontejneru pomohl Karlu Lavickému Zbyněk Zanker a zástupkyně firmy Schenker Dagmar Šimková.

 

 

Na startu 65. ročníku Gold Cupu je kompletní světová špička, celkem 60 závodníků z 33 zemí. Závod je zároveň poslední evropskou a africkou kvalifikací na olympiádu do Tokia. Titul bude obhajovat Novozélanďan Josh Junior, který od roku 2019 ale nejel žádný velký závod na Finnu, stihl mezitím stejně jako jeho krajan Andy Maloney vyhrát nejslavnější jachtařskou trofej – Americký pohár. Závodiit bude také dvojnásobný mistr Evropy Maďar Zsombor Berecz nebo zlatý olympijský medailista Brit Giles Scott.

 

 

 

Ondřej Teplý je skvěle připraven, pod vedením dalšího slavného Brita Eda Wrighta se posunul mezi absolutní světovou špičku. Vzhledem k tomu, že je pro Evropu v Tokiu rezervováno velmi málo míst, bude to mít velmi těžké, aby poslední zbývající místo získal. Jeho největšími soupeři v boji o olympiádu budou bronzový medailista z nedávného mistrovství Evropy Nils Theuninck ze Švýcarska a Španěl Joan Cardona, který tam byl čtvrtý. V první dvacítce evropského šampionátu však bylo dalších deset uchazečů o nominaci včetně Ondry. Bude to tedy velmi napínavé. Podmínky v Portu by měly být zcela odlišné od těch na mistrovství Evropy, které se jelo ve Vilamouře, takže vše je otevřené.  Jak tato bitva dopadne, se dozvíme ve středu 12. května, a zároveň budeme znát také nového mistra světa.

 

 

Více informací a výsledky: http://2021.finngoldcup.org

https://www.facebook.com/FinnGoldCupPorto2021 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/finnclassphotos/ 


www.sailing.cz
www.facebook.com/sailingcz

Závodníci v článku

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Protože počasí a vládní nařízení zatím jachtingu v Čechách moc nepřejí, odletěla trojice závod...

Během prvního květnového víkendu se na Gardě jela odložená Easter Regatta třídy 29er, kterou v...

Mistrovství světa olympijské třídy RS: X proběhlo jako jedna z posledních významných akcí před...

Trenérka SpS třídy Optimist Nikol Staňková byla vybrána do mentoringového programu Ženy ve spo...

Sen o olympiádě v Tokiu pro české závodníky třídy ILCA 7 (Laser) a závodnice třídy ILCA 6 (Las...

Zobrazit všechny články


nahoru