INTEGRA Mistrovství České republiky Slalom open a iQFoil course ve Viganji 

Eva Skořepová | 31.07.2023

Od 15. do 23. 7. 2023 se v chorvatské Viganji na poloostrově Pelješac uskutečnila dvě Mistroství české republiky ve windsurfingu.
Pořadatelem byla česká windsurfingová asociace ve spolupráci s agenturou YFA.



První na řadě bylo MČR Slalom open 15. – 18. 7., kde se k závodu ještě přidaly lodní třídy Techno 293 slalom a Wing Foil. Na startu se sešlo 52 závodníků a větrné podmínky byly po celé 4 dny perfektní. Slalom se jel na trati downwind to znamená, že vše bylo podmíněno dosahování maximální rychlosti a rychlým halzám.

 


Ve Slalom open se jasně prosadili závodníci na foilech a ukazuje se, že kariéře flosen za normálních závodních podmínek definitivně odzvonilo.
Ve výsledcích slalomu open se nezadržitelně vpřed derou naši junioři a v celkových výsledcích se na stupně vítězů z dospělých podařilo dostat jen Jakubu Zímovi, který se dle svých slov, ale stále cítí juniorem.

 

 

Celkové pořadí ovládl bezkonkurenčně junior David Drda z RODOP iQFoil Teamu a ukázal, že je velkou nadějí českého windsurfingu. Na 3. místě skončil stále teprve 15letý Šimon Skřepek a ukázal, že jeho závodní forma má vzrůstající úroveň a stovky hodin strávených na vodách celé Evropy nesou svoje ovoce.

 

 


V ženách ovládla pořadí Kristýna Piňosová před Nelou Sadílkovou, obě jsou z RODOP iQFoil Teamu, a Slovinkou Linou Eržan. Všechny tyto tři jsou excelentní reprezentantky v juniorské olympijské třídě iQFoil a již se chystají na přestup do seniorského závodění na nejvyšší světové úrovni.

 

 

 

V nejmladší naší lodní třídě Wing Foil, která se však velmi rychle rozrůstá, se na stupně vítězů dokázala prosadit velká zkušenost, a to v pořadí.
1. Miloslav Chalupník
2. Patrik Hrdina
3. Josef König

 

 

U Wing Foil se dá do příštích let očekávat velký příliv mladých závodníků, takže na prvním MČR, které se bude konat příští rok, věříme, že konkurence pro tyto zkušené borce výrazně naroste.

 

V Techno 293 slalom závodilo 13 našich juniorů, kteří to brali jako výbornou přípravu pro další závody.
Nejlépe si nakonec vedli tito závodníci.

 

 

 

U17
1. Štěpán Loužek
2. Klára Chalupníková
3. Natálie Quittnerová

 

 

 

U15
1.     František Burda
2.     Marek Křenek
3.     Nicol Quittnerová

 

Kompletní výsledky najdete zde: https://www.sailing.cz/vysledky/237007

 

 

 

Po jednom dni odpočinku se většina závodníků vrhla do boje v MČR iQFoil/Formula Foil a iQFoil Youth &Junior, konaném od 19. do 22. 7. 2023 na stejném místě. Na startu se sešlo celkem 40 závodníků. Z toho 17 v juniorské třídě iQFoil Youth & Junior. Bohužel větrné podmínky nebyly již tak perfektní jako pro slalom. Obvyklý mistral stále nechtěl přijít a zřejmě kvůli vysokým teplotám, které v Chorvatsku panovaly, pofukovalo jen mírné Jugo.

 

 

Za první tři dny se podařily uskutečnit jen dvě rozjížďky a už to vypadalo že se MČR nepodaří odjet. Nakonec v neděli po 16. hodině se přece jen mírný mistral objevil a za větru na spodní hranici větrného limitu se další dvě rozjížďky odkroužily, a tím pádem mohlo být Mistrovství ČR pro rok 2023 platné.

 

 

V pozici lídra se opět nekompromisně ukázal David Drda u RODOP iQFoil Teamu a získal druhý titul Mistra ČR během jednoho týdne. Na druhém místě skončil skvělý Slovinec Val Eržen a na třetím místě Jakub Zíma. V pořadí MČR se na 3. místě umístil závodící prezident ČWA Honza Skřepek. Všichni tito zároveň závodí v olympijské třídě iQFoil.

 

 

 


V MČR iQFoil Youth & Junior si nejlépe vedl Slovinec Maroje Škoro. Titul Mistryně ČR bere celkově druhá Kristýna Chalupníková z RODOP iQFoil Teamu před Alexandrou Lojínovou a Vojtěchem Kaczurem.

 

 

V kategorii U17 bylo pořadí následující
1. Štěpán Loužek
2. František Burda
3. Anotnoi Milišič – Slovinsko


Kompletní výsledky najdete zde: https://www.sailing.cz/vysledky/237006

 

Děkujeme společnosti INTEGRA za tříletou podporu MČR ve Viganji.

Jan Skřepek

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Regata v italské Gizzerii se konala od 17. od 23. 7. 2023. Zúčastnili se jí tři čeští zástupci...

Vedro, většinou slabý vítr, delfíni, sedm dětí, jeden trenér a team leader, deset rozjížděk a ...

Od 12. do 19. 7. proběhlo v Gdyni juniorské mistrovství Evropy olympijské třídy ILCA 6. Mezi v...

První kvalifikace pro olympijské hry v Paříži 2024 se nezadržitelně blíží. A naše početná výpr...

Český tým ve složení Roxie Berta Bartušková, Liliana Dymáková, Emma Mahr, Tomáš Grodl, David H...

Zobrazit všechny články


nahoru