Další medaile z iQFoil Games Youth & Junior

Eva Skořepová | 17.04.2022

Minulý týden pokračovaly iQFoil Games Youth & Junior druhým závodem na Gardě v Campione. Na startu byl znou náš úspěšný juniorský tým pod vedením trenéra Milana Hájka.


 

Po třídenním tréninku, kdy se dalo jezdit na ranní i odpolední vítr, přišly závody a klasicky vítr zeslábl. První tři dny se proto jezdily jen slalomy. Až poslední den závodu začala Garda znovu fungovat a podařilo se dopoledne odjet tři course rozjížďky ve větru 7–10 m/s. Po základní části postoupili všichni čeští závodníci do medailové rozjížďky pro nejlepších 10 foilistů. V kategorii U19 dívky do semifinále postoupila rovnou ze 3. místa Kateřina Altmannová. Ostatní tři holky se k ní snažily dostat ze čtvrtfinále. Což se podařilo a do semifinále postoupila Barbora Švíková a Kristýna Piňosová. Na Kristýnu Chalupníkovou místo už nezbylo.

Semifinále nabídlo zajímavou podívanou. Všechny čtyři závodnice si postupně měnily pořadí. Nakonec do finále postoupila z našich jen Bára Švíková. Kristýna Piňosová bohužel spadla při manévru na horní bójce. Škoda, byla v té době na prvním místě.

 

 

Finále pak jela Sofia Renna z Itálie, Barbora Švíková a Lina Eržen ze Slovinska. Barča ještě na posledním úseku vedla, ale zkušená Sofia ji nakonec předjela.

 

 

V chlapcích U19 nás reprezentoval náš nejlepší mladý windsurfer David Drda. V nabité konkurenci jel čtvrtfinále skvěle, ale postoupit do semifinále mohli jen dva závodníci, a to se mu nakonec nepovedlo.

 

Kompletní výsledky: https://iqgamesyjcampione.sailti.com/en/default/races/race-resultsall

 

Tým se vrací na Gardu koncem dubna a bude tu už závodit s dospělou konkurencí na iQFoil Games a po týdenním tréninku se postaví na start mistrovství Evropy, které se jede v Torbole.

 

Trenér Milan Hájek se aktuálně přesunul do Cagliari na Sardinii za SCM týmem, které zde pojede mistrovství Evropy třídy Techno 293. I zde máme několik želízek v ohni, včetně loňské mistryně světa Nely Sadílkové.

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Skončil světový pohár na Mallorce, od olympijských her v Tokiu první velký závod olympijských ...

Šest dětí z SpS Optimist se pod vedením trenérky Nikol Staňkové vydalo do tureckého Bodrumu, d...

Vyhlášení sezony České windsurfingové asociace proběhlo v sobotu 2. dubna v Hyundai auto Pokor...

Čtyři naše posádky třídy 29er závodily na Gardě. Mezi 58 startujícími vybojovali Lukáš Dadák a...

51. ročník závodu Trofeo S.A.R. Princesa Sofía odstartuje v pondělí 4. dubna na Mallorce. Na s...

Zobrazit všechny články


nahoru