Bouřkové Nechranice

Eva Skořepová | 11.06.2018

O víkendu proběhla v Czech Sailing Centru Nechranice znovuobnovená CERE regata. Navzdory nevětrné předpovědi se do závodu přihlásilo 48 Optimistů, 25 plachetnic RS Feva, 23 Fireballů, 12 plachetnic RS500 a 5 Laserů 4.7.



Sobotní odpoledne bylo slunečné, vítr však absentoval a tropické teploty predikovaly vznik bouřek. Kolem půl šesté se na vodě vítr však přeci jen ukázal, a tak oba okruhy vyrazily závodit. Lodní třídy Optimist a Laser 4.7 odstartovaly krátce po šesté hodině. V průběhu rozjížďky, ale vítr s přicházející bouřkou zesílil, přičemž nárazy větru dosahovaly až 24 uzlů. Pouze 22 Optimistů zvládlo dokončit rozjížďku v náročných podmínkách. Poté byly závodníci odesláni na břeh z důvodu výskytu bouřek.

 

 

 

Na okruhu Bravo, kde závodily Firebally, Fevy a „pětistovky“, se žádná rozjížďka neodstartovala, protože bouřkový vítr byl velmi nestálý. Na břehu čekala na závodníky večeře a koncert skupiny Ve Stanici Nelze. Nedělní dopoledne byla situace velmi podobná a čekání na vítr přerušily velmi silné bouřky a tak byl závod ukončen.

 

 

Výsledky zde: https://www.sailing.cz/vysledky/181119

Starší články z kategorie Závody

Velký středomořský závod námořních jachet Rolex Giraglia Cupstartuje již dnes o půlnoci....

Po loňské premiéře a 33. místě ze 405 lodí panovala v posádce spokojenost, nicméně zařazení SÁ...

Do kempu U Milana na břehu Rozkoše přijelo v sobotu 2. června 2018 celkem 22 mladých závodníků...

Dvě květnové akce Sportovního střediska ČSJ na moři byly ve znamení velkých vln

Od úterý do neděle (22.-27.5.) strávily čtyři "začínající" posádky pod vedením Tondy Mrzílka p...

Zobrazit všechny články


nahoru