Aarhus den třetí – dotek s bójkou, dvě cvaknutí a přesto parádní výsledek

Eva Skořepová | 05.08.2018

V sobotu 4. 8. začaly závodit také 49eryFX. A Dominika Vaďurová se Sárou Tkadlecovou měly dobrý den, i když to tak ze začátku nevypadalo.


 

„Nahoře jsme byly kolem desátého místa, ale kvůli doteku s bójkou jsme musely točit penaltu a pak jsme se ještě dvakrát cvakly, takže první rozjížďku závodu jsme dojely poslední,“ popisují. Pak ale zajely parádní třetí místo, přidaly dvanáctku a jsou po prvním dnu a třech rozjížďkách na průběžném 14. místě, jen 5 bodů od místa osmého, které zaručuje kvalifikaci. Na neděli je předpovídán silný vítr přes 20 uzlů a ten mají Dominika se Sárou rády. Druhá naše posádka sester Živných je na posledním 60. místě.

 

 

 

„Vítr vál dnes přesně od břehu, byl silnější, ale děravý s obrovskými změnami. Všichni počítali s tím, že to zde bude trochu loterie, ale že až taková? Ale i přesto jsou ve třídě Finn ve vedení ti nejlepší,“ píše Robert Deaves, zpravodaj třídy Finn. Ondřeji Teplému se dnes jedna jízda povedla, druhá méně – připsal si dvacáté a sedmé místo a je zatím na 18. pozici. Dostal se bez problémů do zlaté skupiny a šance na kvalifikaci stále žije.

 

Ostatním se vidina kvalifikace bohužel vzdálila. Veronika Kozelská Fenclová figuruje na 43. místě ve třídě Laser Radial (Martina Bezděková na 88. místě), Viktor Teplý na 70. místě ve třídě Laser (Jakub Halouzka na 114. místě, Štěpán Novotný na 122. místo, Ben Přikryl na 147. místě) a Johana Nápravníková Kořanová s Lenkou Mrzílkovou klesly ve třídě 470 na poslední místo.

 

 

 

V neděli vstoupí do hry naši surfaři Karel Lavický a Kateřina Švíková a také kiteboardista Lukáš Vogeltanz. Finni a 470 mají volno.

 

 

 

Třídu RS:X muži můžete sledovat živě od 12.00 a třídu RS:X ženy od 14.30 zde:

https://www.youtube.com/playlist?list=PL0yLg4wYxxpd3wUyEnHV3N36bMB3YCG55. 
 
Kompletní výsledky: https://aarhus2018.sailing.org/results 

 

 

Dnešní fotky od Franty Švíka:

 

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Ondřej Teplý se dnes svým vynikajícím výkonem posunul ve výsledkové listině hodně nahoru....

Dnes byly na programu první dvě rozjížďky ve třídách 470 a Finn.

Ještě před tím, než posádce Michal Koštýř a Klára Kulhánková znemožnilo Michalovo zranění účas...

Kateřina Švíková – toto jméno si dobře zapamatujte, jednou totiž možná bude první ženou, která...

Karel Lavický, sympatický a opálený blonďák, rodák z Českých Budějovic, je v současné době náš...

Zobrazit všechny články


nahoru