Zpráva z para Mistrovství světa

Dana Dvořáková | 06.10.2021

Ve dnech 25. -  29. září se konal ve Warnemünde 2.4mR GER Gold-Cup, který byl zároveň Mistrovstvím světa handicapovaných jachtařů 2021 v lodní třídě 2.4mR.


Díky pandemii COVID19 se MS konalo v náhradním termínu v německém Warnemunde, a komplikovaná situace se promítla i do výrazně nižší účasti, než bývá zvykem. Na startu se sešlo 32 lodí ze dvou kontinentů, z toho 16 v hendikepované flotile. Na druhou stranu, ze světové špičky (z doby před Covidové) chyběl pouze Dee Smith (USA) a Damien Seguin (FRA). Marko Dahlberg (FIN) ve zdravé flotile.

 

 

První den se konal ve znamení slabého, nestálého větru, víceméně jihovýchodního směru, který těžce mixoval pořadí. Já s vyrovnanými dojezdy 7, 5, 9 obsadil 2. místo v pořadí hendikepovaných, 5 celkově.

 

 

Den druhý kopíroval podmínka den předchozí. Vyjeli jsme ráno do krásných 12 uzlů jižního směru. Vítr bohužel v průběhu dne umíral a poslední rozjížďku jsme dojeli na ušmudlaných 4 uzlech. Po zajeté devítce, jsem byl příliš agresivní na startu, za což jsem byl odměněn BDF (diskvalifikací). V poslední rozjížďce dne jsem po nepovedeném startu vybojoval 8. místo. Celkově to dalo hendikepované 3. místo a 8 v celkovém pořadí.

 

 

Na den třetí předpověď slibovala vítr severní vítr, a tudíž vlny. Bohužel vítr se konal v noci, vlny zůstaly. Takže plácaná v metrových vlnách a 10 uzlovém větru, který v průběhu dne klesl téměř k nule. A já se trápil s dojezdy 10, 17, 10, a obsadil 4. místo, 8 v celkovém pořadí.

 

 

Na závěr se vrátil vítr jižního směru o síle do 10 uzlů. Po povedeném startu jsem dal za 2. V další rozjížďce jsem se držel na 5. místě, bohužel na posledním zaďáku vítr umřel a opět přišel. Čerstvě rozjetá flotila mě převálcovala, což znamenalo propad o 7 míst.

 

Takže na závěr:

Ve flotile malé, leč nebývale kvalitní, Mistrovství Světa Para skončilo s následujícím pořadí:

1. Heiko Kroeger (GER)
2. Antonio Squizzato (ITA)
3. Fia Fjelddahl (SWE)
4. Daniel Bína (CZE)
 

Celkové pořadí (open):

1. Heiko Kroeger (GER)
2. Megan Pascoe (GBR)
3. Hans Asklund (SWE)

 

7. Daniel Bína (CZE)

 

Celkové výsledky: https://www.manage2sail.com/en-US/event/24mrGoldCup2021#!/results?classId=24mR

 

 

Starší články z kategorie Závody

YachtClub SK Štětí informuje o přeložení závodů CTL: 211 601 na termín 16. 10. 2021

Na Lipně proběhly poslední závody, sezona na naší největší vodní ploše tak skončila. Konalo se...

Na rozdíl od Nechranic, kde závodily windsurfy, Lipna, kde měli mistrovství ČR Finnaři a Novýc...

V Černé v Pošumaví proběhlo 24.–26. 9. mistrovství ČR v lodní třídě RS Aero spojené s pohárový...

V týdnu od 19. do 23...

Zobrazit všechny články


nahoru