Zpráva z mistrovství Evropy třídy Optimist

Dana Dvořáková | 05.07.2011

Tavira, Portugalsko 2. - 10. 7. 2011

Zpráva z 1. dne – 3. 7. 2011

V Portuglaské Taviře se na Mistrovství Evropvy lodní třídy Optmist sešlo 99 děvčat a 135 chlapců, aby během příštích 6 dnů soutěžili o titul mistrině a mistra Evropy. Českou republiku reprezentují Nikola Staňková, Adéla Cvachová, Kristýna Šugárová, David Bezděk, Jakub Halouzka, Šimon Mareček a Ota Dvořák.

Závod je vypsán na 12 rozjížděk a děvčata i chlapci soutěží odděleně. Závodní pole je pro každé pohlaví rozděleno do 4 divizí (bílé, žluté, modré a zelené), kdy vždy dvě divize startuji ve společné rozjížďce a následně se barvy/divize posunou. Celkově se tak startovní pole navzájem utká 3.

Pondělní počasí se vydařilo, foukal nejprve severozápadní a později západní vítr o rychlosti 6-8 m/s, který spolu s cca metrovými vlnami a silným přílivovým proudem naše závodníky pořádně prověřil.

První 2 skupiny vždy startují chlapci a po nich 2 skupiny děvčat. Dnes si výborně vedla Nikol Staňková, která v první rozjížďce dojela na výborném 4 místě a druhou s přehledem vyhrála a nechala za sebou celou Evropskou špičku! Po prvním dni je tedy Niky na skvělém 3 místě!

Z chlapců se nejlépe s vlnami a proudy popral David Bezděk, který v první rozjížďce dojel 39 a ve druhé dokonce 13! Kompletní výsledky najdete na http://tavirasailing.org/uk/nextevent/theevent/1/Ioda+european+champIonshIp.html

Každý závodník má GPS záznamový systém, takže kompletní výsledky, včetně průběhu jednotlivých rozjížděk najdete na http://www.optiworld.org/MiniSite/trackingEuro.php

Držte našim závodníkům palce!

Vláďa Dvořák

Starší články z kategorie Závody

25. - 28. 8. 2011, Lipno nad Vltavou v areálu Landal mariny Lipno

Změna a přesunutí závodu pouze u LT L4,7-3M z CTL 112006 v termínu 2.- 3. 7. 2011 na nový závod ...

Reprezentační družstvo ve složení Nikol Sťaňková, Adéla Cvachová, Kristýna Šugárová, Martin Bezdě...

Na základě žádosti závodníků schválil VV KS KSJ změnu termínu krajského přeboru (4K) pro LT 420 a...

10. - 17. června 2011, Tuscany - Italy

Zobrazit všechny články


nahoru