Zpráva z Mistrovství Evropy ORCi

Dana Dvořáková | 16.07.2010

TŘI SESTRY OSMÉ NA MISTROVSTVÍ EVROPY V JACHTINGU!!!

Jachtařský TŘI SESTRY SAILING TEAM založený kapelníkem skupiny Tři sestry Magorem pod velením nejlepších českých jachtařů kormidelníka Milana Hájka a trimera Davida Křížka dosáhl velmi pěkného úspěchu na ORCi Mistrovství Evropy v jachtingu 5. až 11.7. 2010 v Cagliari na Sardinii, když na vlastní jachtě THREE SISTERS typu Beneteau FIRST 40,7 obsadil celkově 8. místo!

Šampionát se jel převážně ve velmi slabém větru, v němž hendikep lodě je poměrně nevýhodný vůči soupeřům a navíc během 85 námořních mil douhé navigační rozjížďky měla posádka mimořádnou smůlu oproti ostatním lodím na bezvětří. Přes horší umístění v této dlouhé etapě tým skvěle zabojoval především během pěti krátkých okruhových rozjížděk v posledních dvou dnech, kdy jel zcela bezchybně a dokázal porážet lodě z absolutní evropské špičky. Osmé místo na mistrovství Evropy, stejně jako těsně předtím 3. místo na Mezinárodním Mistrovství Chorvatska na ostrově Cres jsou výsledkem nejen investic do optimalizace a odlehčení lodi během zimní přestávky, ale též kombinace nadšení i zkušeností stálých členů posádky, amatérů i profesionálů.

Nyní se Tři sestry chystají na vendettu nejen s italskými loděmi na Mezinárodním Mistrovství Itálie na konci srpna, ale především na obhajobu titulu Mistra České Republiky v jachtingu a druhého místa na legendárním závodě Rolex Middle Sea Race v říjnu na Maltě.

Tomáš Doležal

Starší články z kategorie Závody

Zpráva ze závodu

Každoroční závod Olympijských nadějí se letos konal 18. - 20. 6. v maďarském Balatonfüredu. ...

Reportáž z Mistrovství Evropy lodní třídy Optimist 2010 v polském Kamień Pomorski vč. rozsáhlé (a...

Zpráva ze závodu od Libora Hoška

Zpráva ze závodu světového poháru lodní třídy 2.4mR

Zobrazit všechny články


nahoru