Zpráva z German Open Cup 2013 - Splash

Dana Dvořáková | 20.06.2013

German Open Cup 2013 YCWA Yachtclub Westfalia Arnsberg 15. -16. 06. 2013

Jako každým rokem se i letos konal v Německu na Möhnesee German Open Cup (Mezinárodní otevřené mistrovství Německa). Mezi vypsané třídy patřily hlavně Splash a Flash, ale zúčastnilo se i několik Optimistů. Českou republiku zastupovali ve třídě Splash: Bára Smolařová, Nikita Kulhánková a Filip Skála.

Pořádající jachtklub - http://www.yachtclub-westfalia-arnsberg.de/ - je velice příjemné a přátelské místo a všichni činovníci i někteří závodníci, se kterými se vzájemně známe, nás opravdu vřele přivítali.

První den hned po vybalení lodí a přihlášení se, byl plánovaný start ve 14:00 hodin odložen kvůli příliš silnému větru (v nárazech 16-17m/s). Po dvou hodinách vítr o něco zeslábl a my konečně vyjeli ke startu. Trať byla vcelku dlouhá, jela se tři kola. V první rozjížďce foukal celkem stálý jihozápadní vítr, až na poslední stoupačku, kdy přišla očekávaná přeháňka, a většina lodí se začala cvakat. V tu chvíli byly znát určité nedostatky v organizaci. Na počet lodí jeden záchranný člun opravdu nestačil a tak se naši méně zkušení (a váhově lehčí) závodníci rozhodli zachraňovat vzájemně. Naštěstí se nic horšího, než pár boulí na hlavě od ráhna a DNF, nestalo.

Další den se odjely 3 rozjížďky za větru o síle 7-11m/s. Ve všech pěti rozjížďkách suverénním výsledkem obsadila Barbora první místo a stala se tak mezinárodní mistryní Německa, dalším nadějným výsledkem bylo umístění Filipa na 7 místě a Nikity na 9 místě. Češi tak v mezinárodním závodě velmi dobře hájili národní barvy.

Martin Mojdl

Starší články z kategorie Závody

Při příležitosti oslav 50 let závodního jachtingu v Poděbradech si Vás dovoluje pozvat JO TJ Bohe...

Závod Štít města Litoměřic s termínem 8. - 9. června 2013 nebylo možné z důvodu záplav uskutečnit...

Z důvodu povodně na Labi se ruší závod CTL 131610 - Česká brána 2013 ve dnech 22. - 23. června 20...

Podrobnosti o dramatickém průběhu závodu naleznete v příloze, případně na http://www.trisestrysai...

Na základě rozhodnutí pořadatele ve spolupráci s hlavním rozhodčím je závod CTL 13-1608 Cena Dame...

Zobrazit všechny články


nahoru