Zpráva z Gardy 2013 – ALT Evropa

Dana Dvořáková | 29.03.2013

Jarní Gardy 2013 (15. Torbole Europa Meeting) se v Italské Torbole zúčastnilo 10 našich Evropářů a dva přidružení z Rakouska a Slovenska (Petr Stýblo a Míša Lehotová)

Naše výprava byla zastoupena 4x muži (Marek Směšný, Štěpán Sivý, Martin Rozsypal a Pavel Bobek), 2x ženy (Vendy Škráčková a Petra Šmídová) , 2x dorostenci (Ríša a Roman Kafka) a 2x dorostenky (Nikol Staňková a Pavlína Šmakalová).

Letošní brzké vypsání odradilo více závodníků a to se projevilo na celkové účasti 94 lodí z 12 států (NOR, FRA, DEN, FIN, BEL, SWE, CZE, GER, ITA, POL, AUT, SVK). Letošní větrné podmínky byly slabší proti loňskému roku ,ale zato byly studenější. Odjelo se všech 9 rozjížděk. Jelo se na dvě skupiny, žlutou a modrou. Nejúspěšnější z naší výpravy byl Marra na 13. místě, Štěpán získal 17. místo, Martin 23. místo, Vendy 29. místo, Pavel 35. místo, Petra 39. místo, Ríša 60. místo, Roman 63. místo, Nikol 69. místo a Pavla 79. místo. Před závodem proběhl pro část české výpravy pětidenní a pro druhou část dvoudenní trénink, aby se všichni dostali do formy.

Všem patří poděkovat za bojovnost na prvních letošních závodech, kde se dalo zahřát pouze bojem na vodě. Umístění hodnotím kladně a naše výprava se nemá za co stydět. Na společné fotografii je vyfocen i majitel restaurace v Keni, který fandil naší výpravě z Čech. Na následujících odkazech najdete pěkné video od organizátorů a výsledky závodu: http://www.circolovelatorbole.com/en/brodtkorb-senza-rivali-risultati-e-video-delleuropa-meeting/, http://www.circolovelatorbole.com/cvt/wp-content/uploads/2012/04/Europa-day-3.htm

Za team Richard Kafka st.

Starší články z kategorie Závody

Od čtvrtka 28. 3. se v na Gardě uskuteční již 31. ročník závodu Lake Garda meeting Optimist Class...

16. 3. 2013, Praha - Vltava pod Vyšehradem

Srdečně vás zveme na druhý letošní závod ze série CEREmatchRACE, 6. - 7. dubna 2013!

Optimisté z YachtClubu Štětí bodovali na mezinárodním mistrovství Kataru "Sail the Gulf" 2013 i v...

Český tým (YCSOS+YCCSA) 19. 2. 2013 vybojoval v závodu družstev (team racing) LT Q na mezinárodní...

Zobrazit všechny články


nahoru