Zpráva YCK Optimist Teamu z regaty ve slovinské Pirani

Dana Dvořáková | 15.04.2014

Zprávu YCK Optimist Teamu ze soustředění a závodu "Trofej Mesta Piran" ve Slovinsku naleznete níže

V pátek 11.4. po složitém nakládání motoráků vyrazila skupina dětí z YC Kladno s Matějem z Cere na soustředění do Portorože. Bohové na D1 nám byli nakloněni a z Prahy do Brna to byla brnkačka. Po naložení dalšího opťáka pro tombolu na Velikonoční regatu od firmy Devoti sailing, už naše dvě auta pádila směr Slovinsko. Po dvojím vystřídání šoférů na nás vykouklo moře a volné parkoviště, čehož jsme okamžitě využili k zabrání strategického místa přímo u moře. Času bylo habakuk, a tak se loďe připravovaly v naprosté pohodě.

Kolem poledne se zvedl slabší, ale stabilní vítr a jelo se na start. Vzhledem k tomu, že věšina dětí neměla letos ještě zkušenosti s velkými závody, neočekávali jsme žádné super výsledky. Dvakrát OCS při první rozjížďce – Míši a Aničky – nebyly úplně dobrým začátkem. Bylo vidět, že moc chtěli a byli tam dřív než včas. Lukáš s Matějem se nenechali strnout davem a Lukáš předvedl jednu ze svých nejlepších rozjížděk. Po tatrance a instrukcích se druhý start vyvedl mnohem lépe než napoprvé. Třetí rozjížďka byla smolná pro Matěje, kdy se číslo jeho platchty objevilo na tabuli startovní lodě a ve výsledkové listině zbyla pouze písmenka (BFD). Večeři jsme dostali v klubu, a tak byla bříška plná. Úklid lodí, přejezd do apartmánů a zalezení do postelí bylo otázkou okamžiku.

Neděle byla plná očekávání. Vzhledem k nestabilnímu větru a nutné škrtačce pro naše 3 závodníky, lehce rostla nervozita. Nakonec, ač v mírném větru, se přece jenom vyjelo na moře. Kromě Aničky, která z objektivních důvodů nestihla start a tudíž se jí nepodařilo škrtnout písmenka, se kluci zúčastnili poslední rozjížďky a Míša skončil na úžasném 3. místě.

Sečteno a podtrženo:

Míša – 9

Lukáš – 36

Matěj – 54

Anička – 61

Po nadívaných křepelkách se česká výprava vydala prozkoumat noční život v Portoroži. Energie zbylo dost i na dvojitá salta na bungi trampolínách a na lovení kalamarů v přístavu.

Již se těšíme na další tréninky se slovinským týmem, který v regatě získal krásné druhé místo.

Starší články z kategorie Závody

Pro nízkou hladinu přehrady Olešná se závod CENA OLEŠNÉ - CTL 142402 bude konat 26. - 27. 4. na ...

Vzhledem k tomu, že doposud jsou přihlášeny pouze 4 týmy na nadcházející závody, rozhodli jsme se...

Dokumentární film TŘI SESTRY SAILING TEAM NA ROLEX MIDDLE SEA RACE 2013 na TV stanici SPORT 5 v p...

Na přiloženém odkazu naleznete zprávu z účasti YCK Optimist Teamu na regatě ve slovinském Koperu...

15. - 16. 3. 2014 – Český Yacht Klub, Vltava - Praha

Zobrazit všechny články


nahoru