Zpráva trenéra Laser teamu za leden

Eva Skořepová | 04.03.2018

Po Novém roce se v termínech 5. a 12. ledna uskutečnilo plánované diagnostické a zátěžové měření na brněnské FspS, kterého se zúčastnili všichni členové RD,RDJ a SCM.


Výsledky nám fakulta zaslala ke konci měsíce, Johana Rozlivková je rozeslala členům týmu, aby měli vědomí, jak na tom jsou a v průběhu měsíce února s nimi projdu výsledky jednotlivě na našem soustředění na Mallorce.

Od 1. ledna převzala Johana od Tomáše Klímy agendu a je nově trenérkou kondiční přípravy SCM Laser, nově také členů SCM 29er. Vede jejich kondiční přípravu, rozesílá všem měsíční plány a konzultuje přípravu s jednotlivými členy.

 

Společně vkládáme kontrolní kondiční testy fyzické zdatnosti, abychom průběžně znali úroveň připravenosti na sezónu, kvalitu této přípravy a poctivost jednotlivých členů v této oblasti. V loňské sezóně se nám jasně ukázalo, že mnozí členové tuto základní oblast velmi podcenili, do zpráv nám o fyzické přípravě nepodávali pravdivé informace. Výsledkem toho pak byla stagnace výkonnosti anebo její pád v závodní části sezóny. Jinými slovy, kdo nebude tuto složku nadále plnit, bude z týmu vyloučen.

 

Měsíc leden byl tedy ve znamení individuální zimní kondiční přípravy. Všichni mají povinnost zasílat data kondiční trenérce, která se mnou věci konzultuje a pravidelně mne informuje. Kdo a jak na sobě poctivě pracuje, brzy zjistíme, a to na prvním únorovém soustředění na Mallorce.

 

Většina členů týmu se zúčastnila od 27.1 do 3. 2. plánovaného zimního soustředění ve Velké Úpě na horské chatě U Pekařů (Halouzků). Program byl volnější, částečně zaměřený na silově dynamický a vytrvalostní trénink, věnovali jsme se lyžování, snowboardování a běžeckému lyžování. Šli jsme si zahrát i bowling. Nálada byla skvělá a všichni si to užívali.

 

 

Na začátek soustředění jsme s Johanou zařadili 1. kontrolní kondiční testy, které probíhaly v posilovně hotelu Horal v Peci pod Sněžkou. Výsledky nás ve většině mile překvapily.

Na soustředění byli Kačka Švíková, Bára Švíková, Klára Himmelová, Jirka Himmel, Víťa Moučka, Jakub Halouzka, Bára Košťálová a Markéta Bauerová. Mimo SCM ještě Jiří Halouzka a Zdeněk Dybal.

Ze studijních důvodů byli za soustředění omluveni Lucka Keblová, Ben Přikryl a Mario Nuc.

 

V úterý 30. 1. jsme se na celý den přesunuli z Krkonoš do Prahy, kde jsme se zúčastnili přednášky Iana Clingana, kterou naplánovali předsedové KVS a TMK. Večer téhož dne jsme se vrátili do Krkonoš, kde pokračovalo naše soustředění.

 

Ve druhé polovině týdně jsem s každým jednotlivě prošel náš Plán na sezónu, probrali jsme účast na vrcholných zábvodech sezóny, stav ohledně studia a potřeby jednotlivých členů týmu.

 

V příštím měsíci nás čeká přesun na Mallorcu a 1. soustředění na vodě v nové sezóně.

 

 

Michal Smolař trenér SCM

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Tradičně jsme v lednu odletěli do Torrevieja, kde jsme absolvovali 5 dní tréninku a tři dny re...

Velký jachtařský sen o olympiádě. Ženevské jezero, červen 2017. Mistrovství Evropy v lodní tří...

Leden byl pro většinu českých jachtařů stále ještě měsícem, kdy si užívají zimní období a přip...

Měsíc leden byl ve znamení dohánění restů, které se nakupily díky prosincové nepřítomnosti způ...


Zobrazit všechny články


nahoru