Zpráva o školení HZS

Dana Dvořáková | 25.04.2007

Ve dnech 21. a 22. 4. 2007 se uskutečnilo školení HZS v Olomouci.

Ve dnech 21. a 22. 4. 2007 se uskutečnilo školení HZS v Olomouci na žádost Mgr Stanislava Červenky, předsedy rady KSJO.

Účast přijalo 21 zájemců, 19 z nich obdrželo nové licence z JK Olomouc, JK Prostějov, KJ Pozemstav Prostějov, TJ Sokol Tovačov Jachting, TJ Sokol Mohelnice Jachting,YC Kovářov a JKK Měřín. 2 záchranáři z YC Pardubice si licenci obnovili.

Hostitelé v osobě S. Červenky zajistili pro všechny přítomné velmi dobře vybavené prostředí v zasedací místnosti ČSTV, průběžně bylo poskytováno zdarma občerstvení /čaj,káva,minerálka,sušenky/.Kvalitní strava byla podávána v blízké restauraci Gol.

Lektorský sbor byl doplněn za nepřítomného doc MUDr. Špundu o MUDr. O. Klementovou,CSc a MUDr. Klementa, kteří se posluchačům věnovali s nevšední péčí a velmi kvalifikovaně. / přednášeli první pomoc a resuscitaci, včetně demonstrace na figurině./

Karel Švec ve dvouhodinovém bloku uvedl základy meteorologie pro jachtaře, zcela nově připravil prezentaci historie a činnosti Hladinové záchranné služby. Milan Chmelař seznámil přítomné s činností rozhodčích jachtingu a vzájemné koordinace mezi nimi a HZS. O. Jirsa se věnoval technickému zabezpečení HZS/ vysílačky, čluny, specifika záchrany u jednotlivých lodních tříd. M. Láznička činnost lektorů koordinoval a poskytoval informace z oblasti public relation, povolování provozu motorových člunů, vztahu k jiným záchranným systémům apod. /

Součástí výcviku byla i návštěva plaveckého bazenu, kde byly prověřovány plavecké dovednosti frekventantů.

Závěrečným testem, předáním odznaků a legitimací včetně poskytnutí záchranářské mikiny pro absolventy bylo školení ukončeno.

Miloš Láznička, náčelník HZS ČSJa.

Starší články z kategorie Zprávy odborných komisí a HZS

KM zasedala 15. 4. 2007 v Brně.

Zasedání Komise mládeže se bude konat 15. 4. 2007 od 16.00 v Brně v loděnici Lodních sportů

Zápis z průběhu semináře rozhodčích a jednání Komise rozhodčích, který se konal 10. - 11. března ...

Seminář se koná 10. a 11.3.2007. Rozhodčí, kteří se rozhodou pro účast na semináři na poslední ch...

Informace o školení HZS , které proběhne v Olomouci 21. 4. - 22. 4. 2007.

Zobrazit všechny články


nahoru