ZPRÁVA GARANTA MČR FB, C 2006

Antonín Mrzílek | 29.07.2006

MČR se konalo na Lipně ve dnech 6. – 9.7. Pořadatelem byl JK Černá v Pošumaví spolu s ČSJ.

Měření lodí proběhlo ve středu bez větších problémů. Někteří závodníci, zejména ze zahraničí, dorazili až ve čtvrtek ráno, takže měli měřiči ještě plné ruce práce před slavnostním nástupem. Vypsání znělo na 15 rozjížděk. Nakonec se odjelo pouze 6 jízd za různých podmínek, ve větru od 2 – 7 m/s.

ZÁVODNÍ KOMISE

Je třeba ocenit práci závodní komise pod vedením M. Souška. Jelikož se očekával větší počet lodí, protože se zároveň jednalo o GRAND NATIONAL ve třídě FB a CECC ve třídě Cadet, měli pořadatelé vyzkoušenou novou trať z předcházejícího závodu. Je pravda, že si obě třídy vzájemně vůbec nepřekážely. Každé ráno se konalo setkání závodníků s hlavním rozhodčím a členy JURY.

JURY

Závodníci jezdili velmi čistě a JURY v čele s Honzou Blahoňovským řešila jen několik protestů.

Je třeba, aby si ZK i JURY daly pozor na drobné formální náležitosti.

ZÁZEMÍ

JK Černá má velmi dobré podmínky pro pořádání velkých závodů a všichni zainteresovaní členové oddílu pracují na profesionální úrovni. Výborná je hala, kde mohou všichni závodníci trávit volné chvíle a zahřát se. Záchranáři pod vedením Karla Švece neměli, kromě tažení lodí do přístavu v případě bezvětří, příliš práce. Velmi dobrá je spolupráce „vody s břehem“. Poděkování patří klubu JK Černá za poskytnutí svého pozemku pro závodníky a doprovod zdarma.

SHRNUTÍ

Mistrovství bylo na vysoké úrovni co se týče výkonů závodníků (startovaly i zahraniční posádky z Anglie, Maďarska, Polska, Slovinska a Švýcarska) i vedení závodu a celé organizace. Nezbývá než všem zúčastněným poděkovat za dobře odvedenou práci.

Antonín Mrzílek

garant závodu

Starší články z kategorie Závody

22. – 26.9. 2006, Chorvatsko – Biograd na Moru, Bavaria 42 Match Námořní Interpohár...

Oficiální výsledky .....

V termínu 1.7.-3.7.2006 se uskutečnil závod MČR v lodní třídě Létáající holanďan, pořadatelem záv...

Vypsání závodu a plachetní směrnice ....

Vypsání závodu a plachetní směrnice...

Zobrazit všechny články


nahoru