ZPRÁVA GARANTA MČR 420 A VAURIEN

Antonín Mrzílek | 21.09.2006

Minulý víkend skončilo pod Pálavou velmi pěkné Mistrovství ČR. Slunce, vítr, teplo...

MČR se konalo na Nových Mlýnech ve dnech 14. – 17.9. (420) respektive 15.-17.9. (Vaurien). Pořadatelem byl YC Dyje Břeclav spolu s ČSJ. Měření lodí 420 proběhlo ve středu bez větších problémů. Měření Vaurienů jsem nezaznamenal. Vypsání znělo na 15 rozjížděk. Plachetními směrnicemi byl počet upraven na 12 pro 420 a 9 pro V. Nakonec se odjel plný počet jízd u 420 už v sobotu a Vaurieni skončili jednou rozjížďkou v neděli ráno. Po celé mistrovství vál stálý JV vítr o rychlosti 5 -13m/s.

ZÁVODNÍ KOMISE

Je třeba ocenit práci závodní komise pod vedením K.Luksche. Tratě byly stavěny dobře, lodě si příliš nepřekážely. Pouze byl problém s tím, že nejrychlejší lodě 420 v pátek čekaly i přes půl hodiny na dojetí Vaurienů.

ZÁZEMÍ

YC Dyje usilovně pracuje na zlepšení podmínek, hlavně pokud se týká sociálního zařízení. Dobrým nápadem bylo postavení velkého stanu. Záchranu závodníků zabezpečují velmi obětavě Záchranná služba Červeného kříže pod vedením pana Hrdličky a hasiči, kteří bohužel nemají znalosti o lodích, ale k žádným škodám nedošlo.

SHRNUTÍ

Mistrovství bylo na vysoké úrovni co se týče výkonů závodníků, bohužel se sjelo jen 12 lodí tř. 420 (z toho 1 z Maďarska a 1 ze Slovenska) a 10 Vaurienů. Nezbývá než poděkovat závodní komisi i pořadatelskému klubu za dobře odvedenou práci.

Antonín Mrzílek

garant závodu

Starší články z kategorie Závody

Po roční pauze uspořádal Yachtklub CERE Praha tradiční regatu LIPNO (letos kupodivu) 2006, tentok...

K mistrovství ČR v závodě družstev mládeže se přihlásilo 12 týmů, z toho 10 týmů z ČR a 2 ze Slov...

Mistrovství ČR v závodě družstev mládeže bude zahájeno dnes (29.8.2006). První kvalifikační rozjí...

Mistrovství České republiky v závodě družstev mládeže se v letošním roce uskuteční již tradičně n...

MČR se konalo na Lipně ve dnech 6. – 9.7. Pořadatelem byl JK Černá v Pošumaví spolu s ČSJ. ...

Zobrazit všechny články


nahoru