ZÁPIS ZE ZÁŘIJOVÉHO JEDNÁNÍ VV ČSJ

Dana Dvořáková | 20.09.2016

Čtvrtek, 15. září 2016 – YC CERE, Praha 4 - Podolí

Přítomni: Bauer, Dvořák, Fantová, Maier, Vašík

Omluveni: Musil, Novotný, Soušek, Smetana

KK: Švec

1) Projednání zápisu

Zápis schválen bez připomínek.

Výkonný výbor potvrzuje rozhodnutí předsedy ČSJ Karla Bauera o schválení návrhu ALT FD na rozdělení příspěvku MŠMT na akce MS/ME následovně:

posádky

J. Hrubý - R. Houdek – 40 % příspěvku MŠMT

P. Storch - T. Palkovský – 30 % příspěvku MŠMT

P. Jelínek - M. Hackl – 30 % příspěvku MŠMT

Výkonný výbor potvrzuje rozhodnutí předsedy ČSJ Karla Bauera o schválení návrhu ALT Evropa na rozdělení příspěvku MŠMT na akce MS/ME následovně:

Š. Sivý – bude čerpat příspěvek MŠMT

P. Ondíková - bude čerpat příspěvek MŠMT

Výkonný výbor potvrzuje rozhodnutí předsedy ČSJ Karla Bauera o schválení návrhu nominace ALT FB na ME, které se konalo 30. 7. – 6. 8. 2016 v Itálii následovně:

posádka: Martin Kubový - Roman Roček – bude čerpat příspěvek MŠMT

Výkonný výbor potvrzuje rozhodnutí předsedy ČSJ Karla Bauera vyhovět žádosti YC Nechranice (J. Himmel) o poskytnutí druhé zálohy ve výši 30.000,- Kč na uspořádání závodu OH nadějí, který se uskuteční v náhradním termínu 24. 9. – 25. 9. 2016 na Nechranické přehradě. Konečná faktura se zúčtováním záloh bude vystavena až po schválení předloženého vyúčtovaní od pořadatele závodu.

Výsledky hlasování per rollam ze dne 26. 8. 2016 - návrh na proplácení zálohy trenérům mládeže již za srpen 2016.

Návrh k hlasování byl následující:

rozdělit zálohu z kapitoly 1301 ve výši 200.000,- Kč pro tyto kluby:

1101 - ČYK Praha - 100.000,- Kč

1609 - YC SK Štětí - 100.000,- Kč

Záloha bude proplacena formou dohod o PP uzavřených mezi ČSJ a konkrétními trenéry klubů.

Zbylá částka 800.000,- Kč bude rozdělena mezi kluby na základě smlouvy po posledním závodu s koeficientem K7.

V případě, že by konečná částka byla nižší než záloha, bude rozdíl vrácen.

Hlasování proběhlo v následujícím poměru hlasování:

Pro: K. Bauer, M. Soušek, R. Smetana, K. Fantová, V. Novotný, M. Maier

Proti: V. Dvořák

Zdržel se: T. Musil

Nehlasoval: R. Vašík

Návrh na proplácení zálohy trenérům mládeže již za srpen 2016 byl schválen.

K úkolu 15-81 (Upravit stávající manuál loga ČSJ):

Úkol trvá. E. Skořepová zaslala informaci, že probíhá dokončování úprav loga ČSJ, Martina Barnetová nyní zapracovává připomínky PR komise.

K úkolu 16-17 (Výkonný výbor ukládá M. Maierovi jako hlavnímu trenérovi usilovat o zlepšení komunikace mezi trenéry SCM, SpS a osobními trenéry závodníků):

Úkol splněn. M. Maier informoval o nastavení pravidel pro komunikaci mezi trenéry SCM a SPS, osobními trenéry závodníků a hlavním trenérem ČSJ. Hlavní trenér ČSJ po skončení sezóny zhodnotí, jak nastavená pravidla fungují.

K úkolu 16-39 (Oslovit jednotlivé navržené kandidáty a navrhnout složení pracovní skupiny k pořádání MČR na moři):

Úkol splněn. K. Bauer informoval o tom, že z řad pořadatelů byli osloveni Hana Kohoutová za Colins Yacht Club, Tomáš Stejskal za TPS Centrum a Petr Sládeček za ČANY. Z řad závodníků Petr Fiala, Pavel Winkler a Jan Čutka. Dále pak byl osloven Marek Pavlovský za rozhodčí. Z pracovní schůzky se omluvili z důvodu pracovní zaneprázdněnosti Jan Čutka a Marek Pavlovský, kteří se nabídli k případným konzultacím po telefonu nebo mailu.

Výkonný výbor jednohlasně schválil výše jmenované členy pracovní skupiny.

K úkolu 16-40 (Zahájit činnost pracovní skupiny k pořádání MČR na moři a řídit její průběh):

Úkol splněn. K. Bauer informoval o tom, že 1. září 2016 se konala pracovní schůzka v YC Cere za účasti: Karel Bauer, Tomáš Stejskal, Petr Sládeček, Hana Kohoutová, Petr Fiala, Pavel Winkler a Martin Blagoev. Závěr z pracovní schůzky je následující:

1) I nadále budou pořádána dvě MČR na moři, a to v kategorii One Desing a ORC

2) MČR v kategorii One Desing zůstává beze změn

Pro MČR v kategorii ORC 2016 jednohlasně schválil Výkonný výbor žádost spolupořadatele započítávat do MČR ORC 2016 jako jednu z rozjížděk chorvatský závod Jabuka a dále VV jednohlasně schválil žádost spolupořadatele, aby MČR ORC 2016 bylo platné vzhledem k charakteru závodů ORC již při odjetí jedné rozjížďky.

Pracovní skupina dále doporučuje posunout termín vypsání veřejné soutěže na spolupořadatele MČR v námořním jachtingu z října na jaro z důvodu nutnosti včasné rezervace lodí.

Člen PS Pavel Winkler zpracuje písemný návrh zásad nominace posádek na MČR na moři, který by upřednostňoval účast nejlepších týmů.

Člen pracovní skupiny Petr Fiala zpracuje návrh „citlivého“ posuzování rozjížděk.

VV se seznámil s dopisem Petra Sládečka, týkajícího se MČR na moři. Tento dopis bude předán členům pracovní skupiny s žádostí o jejich vyjádření. VV ukládá D. Dvořákové, aby zaslala dopis P. Sládečka členům pracovní skupiny a požádala je o jejich vyjádření k tomuto dopisu.

K úkolu 16-43 (Realizovat dvě akce v období září až prosinec 2016 pro závodníky LT LASER (členové RD a RDJ) za účasti renomovaného trenéra této lodní třídy s perspektivou dlouhodobé spolupráce trenéra s ČSJ):

Úkol splněn. M. Maier informoval o tom, že je připravena první akce, a to od 7. – 9. 10. 2016 na Nechránicích, a druhá v listopadu v Chorvatsku.

2) Reprezentační družstvo ČSJ

Výkonný výbor děkuje všem reprezentantům za jejich vzornou reprezentaci na OH v Rio de Janeiro a celému realizačnímu týmu.

3) Informace hlavního trenéra ČSJ, včetně plnění ročních plánů RD a RDJ

M. Maier – TMK, hlavní trenér ČSJ – předložil Výkonnému výboru zprávu hlavního trenéra ČSJ. Dále podal informace o činnosti trenérů SCM 29er, SCM Laser a SpS za měsíce červen, červenec a srpen. VV vzal zprávy na vědomí. Zpráva hlavního trenéra je přílohou tohoto zápisu, včetně zpráv trenérů SCM a SpS.

4) Nominace na mezinárodní závody

VV jednohlasně schválil návrh nominace trenéra SCM 29er a hlavního trenéra ČSJ na Youth Sailing World Championship, které se bude konat 14. - 20. 12. 2016 na Novém Zélandu, následovně:

posádka 29er chlapci: Václav Brabec - Martin Vácha

Dále VV jednohlasně schválil návrh nominace hlavního trenéra ČSJ na Youth Sailing World Championship, které se bude konat 14. - 20. 12. 2016 na Novém Zélandu, následovně:

posádka 29er dívky: Veronika Živná – Kateřina Živná

VV jednohlasně schválil změnu nominace na Youth Sailing World Championship v lodní třídě Laser Radial následovně:

Na místo Johany Rozlivkové, která musela ze zdravotních důvodů na neurčito přerušit svoji závodní činnost, nominuje VV na Youth Sailing World Championship na základě výsledků z MSJ L4,7 v Kielu nově Lucii Kéblovou, která nominaci přijala.

VV schválil jednohlasně rozdělení příspěvku MŠMT na akce MS a ME, které se konaly v době, kdy ještě nebyla známa výše dotace MŠMT, následovně:

ME Laser Ž, které se konalo 28. 2. – 6. 3. 2016 ve Španělsku následovně:

Veronika Kozelská Fenclová – bude čerpat příspěvek MŠMT

Martina Bezděková - bez příspěvku

5) MČR 2016

R. Vašík – KR, K. Fantová – KKK a K. Švec – KK – podali informace o proběhlých MČR 2016 (FB, Q, RsF, RS 700). Došlé zprávy od garantů MČR jsou přílohou tohoto zápisu.

VV jednohlasně rozhodl vypsat veřejnou soutěž na spolupořadatele MČR v námořním jachtingu pro rok 2017 a odkazuje případné zájemce, aby se řídili směrnicí C1. VV ukládá D. Dvořákové zveřejnit výzvu na webu ČSJ a informovat o výzvě tradiční účastníky výběrového řízení. Termín pro podání předběžné žádosti do výběrového řízení je 14. října 2016.

Předběžná žádost, musí obsahovat minimálně tyto údaje:

• identifikaci spolupořadatele

• místo konání MČR

• předpokládaný termín konání MČR a počet závodních dnů

• formát závodu (ORC nebo One Design)

Do 10. listopadu 2016 musí zájemci přihlášku doplnit ve smyslu směrnice C1. Doplněná přihláška musí obsahovat především veškeré informace, podle kterých se dle směrnice C1 přihlášky vyhodnocují.

O spolupořadateli MČR na moři rozhodne VV na svém listopadovém zasedání.

6) Čerpání rozpočtu ČSJ 2016

VV vzal na vědomí čerpání rozpočtu ke dni 8. 9. 2016.

Výkonný výbor ukládá M Souškovi připravit přehled vyúčtování loterijních prostředků od ČOV.

7) Informace předsedy a výkonného sekretáře ČSJ

K. Bauer – předseda ČSJ – podal informace k připravovaným deseti vyhlašovaným neinvestičním programům MŠMT pro rok 2017.

K. Bauer – předseda ČSJ – podal informace z jednání Výkonného výboru ČUS, které se konalo 6. 9. 2016.

Výkonný výbor jednohlasně jmenuje jako kandidáta do Pléna ČOV, které se uskuteční 26. října 2016, předsedu ČSJ Karla Bauera a zároveň jej nominuje jako člena do VV ČOV.

VV ukládá D. Dvořákové zaslat nejpozději do 28. 9. 2016 nominaci na ČOV.

Výkonný výbor jednohlasně rozhodl nominovat na prezidenta Word Sailing Paula Hendersona (CAN).

Dále Výkonný výbor jednohlasně rozhodl nominovat na viceprezidenta Word Sailing Thomasze Chameru (POL).

VV ukládá D. Dvořákové zaslat oba nominační dopisy do 17. 9. 2016 na WS

Výkonný výbor vzal na vědomí rezignaci Michala Donného na funkci předsedy legislativní komise ČSJ. Výkonný výbor tímto děkuje M. Donnému za jeho dosavadní práci odvedenou v LK ČSJ.

8) Různé

VV obdržel žádost předsedy ČWA Marka Rašky k zařazení závodníků třídy Bic Techno 293 do SCM ČSJ. Výkonný výbor žádost ČWA podporuje, ale bude se jí zabývat až v souvislosti s návrhem rozpočtu pro rok 2017.

VV obdržel žádost Egona Kulhánka, předsedy SK Tři sestry Yacht Klub, jestli by bylo možné uvádět v žebříčku “pořadí klubů celkem” pouze jeden subjekt, který by byl nazýván SK Tři sestry, a body obou spolků (SK Tři sestry Stará kovárna a jejich pobočného spolku SK Tři sestry Yacht klub) by se sčítaly. VV jednohlasně rozhodl žádosti nevyhovět.

VV vzal na vědomí přehled práce PR manažerky za květen, červen, červenec a srpen. Dále vzal VV na vědomí plán práce na červenec, srpen, září a říjen (viz přílohy).

K. Fantová – KKK – podala informaci, že Hry VIII. letní olympiády dětí a mládeže proběhnou v termínu 24. - 29. 6. 2017 v Jihomoravském kraji, v Brně. Mezi 22 sportů je opět zařazen i jachting. Závodit se bude v lodních třídách Optimist a RS Feva. ALT těchto lodních tříd byly seznámeny s propozicemi. Obě ALT dodají kontakty na osoby, které v jednotlivých krajích budou zařizovat nominace LT Q 2 lodě = dívka a chlapec, LT RS FEVA dvě lodě. Další informace pro organizaci akce budou k dispozici po 22. 9. 2016, kdy proběhne první organizační schůzka vedoucích krajských výprav. Kontaktní osobou pro veškeré informace je K. Fantová.

R. Vašík – KR – podal informace o průběhu probíhajících prací na novém webu ČSJ.

VV ukládá R. Vašíkovi zajistit přes webmastera vložení partnerského loga Sea Help a lodě.cz

Příští zasedání VV se bude konat ve čtvrtek 20. října 2016 v YC CERE.

Seznam příloh zápisu:

1. Zpráva hlavního trenéra ČSJ za červenec a srpen

2. Zprávy trenéra SpS za červenec a srpen

3. Zprávy trenéra SCM 29er za červenec a srpen

4. Zprávy trenéra SCM Laser za červenec a srpen

5. Zpráva garanta ČSJ - MMČR v lodní třídě Splash

6. Zpráva garanta ČSJ MČR RS 700 a závodu RS 500

7. Zpráva garanta ČSJ - MČR Q

8. Zpráva garanta ČSJ - MČR Tornádo

9. Přehled PR květen a červen 2016

10. Plán PR červenec a srpen 2016

11. Přehled PR červenec a srpen 2016

12. Plán PR září a říjen 2016

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

Výkonný výbor ČSJ rozhodl vypsat veřejnou soutěž na spolupořadatele MČR v námořním jachtingu pro ...

Čtvrtek, 16. června 2016 - ČUS, Praha 6 - Strahov

Čtvrtek, 19. května 2016, YC CERE, Praha 4 - Podolí

Čtvrtek, 21. dubna 2016, YC CERE, Praha 4 - Podolí

Dnešního dne došlo k zablokování licencí u těch subjektů, které neplní své povinnosti a nemají uh...

Zobrazit všechny články


nahoru