Zápis ze zářijového jednání VV ČSJ

Dana Dvořáková | 25.09.2010

Čtvrtek 16. září 2010, YC CERE

Přítomni: Bauer, Soušek, Šindýlek, Mrzílek, Luksch, Maier

Omluven: Hrdlička, Parůžek, Kozelský

KK: Ondráček

Jako host se zasedání VV zúčastnil Petr Zajíček ze společnosti Lodě, s.r.o., aby Výkonnému výboru prezentoval svou nabídku na rakouský asistenční systém na moři „SeaHelp“, spočívající v automatické slevě pro všechny členy ČSJ ve výši 10% a vzájemné propagaci „SeaHelp“ a Českého svazu jachtingu. Výkonný výbor s principem spolupráce souhlasí a pověřuje Karla Luksche připravit ve spolupráci s Petrem Zajíčkem memorandum spolupráce.

Dále se zasedání VV zúčastnili Michal Donné, Petr Sládeček a Stanislav Bílek, a to ve věci legislativní komise ČSJ a přípravy MČR na moři 2011.

Petr Sládeček podal informaci, že vede jednání s německým jachetním svazem o možnosti spolupořádat Offshore regatu (případně i MČR Offshore) na Baltu v roce 2011. VV pověřuje Petra Sládečka dalším vedením jednání a ukládá mu průběžně informovat VV o postupu těchto jednání.

VV jmenoval Legislativní komisi ČSJ ve složení:

předseda: JUDr. Michal Donné

členové: JUDr. Božík Buchtela, Stanislav Bílek, Peter Felix Chudoba, Martin Blagojev

1) Projednání zápisu

Zápis schválen bez připomínek.

K úkolu 10-13 (Vypracovat koncepci činnosti v oblasti propagace jachtingu na další volební období, kterou předloží na konferenci ČSJ v roce 2011):

VV se seznámil s informacemi od Petra Hrdličky o základech dohody spolupráce mezi ČSJ a komunikační agenturou Momentum/McCann-Erickson a ukládá D. Dvořákové shromaždovat vhodné fotografie z oblasti jachtingu a připravit návrh textového podkladu pro prezentaci jachtingu v ČR.

K úkolu 10-16 (Vytvářet podmínky pro využití potenciálu rekreačního jachtingu - členská základna, komerční přínos apod.):

Předseda ČSJ informoval o tom, že obdržel návrh dohody na spolupráci mezi ČSJ a NYS Škola jachtingu v oblasti výchovy začínajících jachtařů.

K úkolu 10-37 (Upravit směrnici D2, tak aby obsahovala hodnotící kritéria pro zařazení do RD i na druhou poloviny sezóny):

VV schválil změnu směrnice D2 a ukládá D. Dvořákové její upravené znění zveřejnit v sekci dokumenty na webu ČSJ.

2) Informace z krajů, ALT a Námořního jachtingu

Žádné informace nebyly podány.

3) Reprezentační družstvo ČSJ

A. Mrzílek – KVS, Medical – podal informace z oblasti KVS (viz příloha).

VV ukládá A. Mrzílkovi, aby na příštím zasedání předložil hodnocení sezóny podle metodiky schválené VV, včetně návrhu odměn za výsledky roku 2010.

VV oceňuje výborný výsledek Veroniky Fenclové – celkové 2. místo ve Světovém poháru.

4) Nominace na mezinárodní závody

VV schválil návrh změny nominace ALT Laser na MS ve třídě Laser Radial (Largs, Velká Británie, 6. – 14. 7. 2010). VV dodatečně schvaluje změnu nominace na MS ve třídě Laser Radial z původně nominovaného Viktora Teplého na Dana Audyho, který bude čerpat příspěvek MŠMT.

5) MČR 2010

M. Soušek – STK podal informaci o proběhlých MČR 2010.

VV souhlasí s doplněním nominace rozhodčích na MČR na Nových Mlýnech, CTL 102133 o Martina Souška a Vladimíra Rozsypala pro rozhodování na vodě a řešení případů protestní komise.

VV obdržel v termínu tři přihlášky do výběrového řízení na pořádání MČR na moři, a to od TPS centrum, SK Yachting Styl a YFA s.r.o. Zároveň obdržel následující připomínky k podmínkám vypsání výběrového řízení:

§ Jarní termín závodu One-design považují YFA za nevhodný z důvodů, že v tomto období se koná řada závodů světového poháru olympijských okruhových tříd a MS/ME a tudíž by se nejlepší čeští závodníci nemohli zúčastnit MČR na moři v kategorii One-design. Žádný s žadatelů o MČR nemá zájem regatu pořádat v jarním termínu. VV na základě těchto skutečností netrvá na jarním termínu MČR v kategorii One-design a tuto podmínku ve výběrovém řízení ruší.

§ Cena marketingových práv pro všechna MČR na moři by měla být stanovena podle velikosti akce, tedy přímo úměrná počtu startujících lodí, resp. zúčastněných závodníků. VV rozhodne o ceně marketingových práv MČR na moři na říjnovém zasedání VV.

§ Je potřeba upřesnit podmínky pro navigační rozjížďky, tak aby jednoznačně vyplývalo, která splňuje podmínky pro uznání závodu jako MČR. VV tyto podmínky stanoví na svém říjnovém zasedání, kdy také rozhodne o pořadateli MČR na moři.

6) Čerpání rozpočtu ČSJ 2010

VV vzal na vědomí čerpání rozpočtu ke dni 13. 9. 2010.

7) Informace předsedy a výkonného sekretáře ČSJ

K. Bauer – předseda – podal informaci o projektu ČOV „Žijeme Londýnem“. VV ukládá K. Bauerovi jednat s ČOV o možnostech zapojení do projektu v místě konání jachtařské regaty ve Weymouthu.

VV vzal na vědomí žádost JK Černá v Pošumaví o přidělení gumového motorového člunu. VV žádost posoudí po provedení inventarizace majetku ČSJ.

D. Dvořáková podala informaci o vypsání výběrového řízení na pořadatele ISAF Youth Sailing World Championships pro rok 2014 a následující. Podrobnosti je možné získat na webu http://www.sailing.org/news/34024.php

VV ukládá D. Dvořákové zveřejnit tuto informaci na webu ČSJ.

8) Různé

VV ukládá D. Dvořákové, aby zprostředkovala schůzku předsedy ČSJ Karla Bauera s náměstkem ministra dopravy Ing. Ivo Tomanem, v jehož kompetenci je odbor plavby a vodních cest.

VV jmenoval složení inventarizační komise následovně:

Jiří Maier, Martin Soušek, Dana Dvořáková

p. Maier – místopředsedainformoval o tom, že probíhá inventura majetku ČSJ.

J. Maier – místopředseda – informoval o stavu motorových člunů ČSJ a jednání na Státní plavební správě.

P. Ondráček – KKinformoval o provedené kontrole hospodaření ČSJ za rok 2009 (viz příloha).

P. Ondráček – KK – informoval o podnětu z Klubu jachtingu Těrlicko. Výkonný výbor požádal Kontrolní komisi, aby po prošetření podnětu zaslala klubu vyjádření.

Předseda KVS navrhl vyúčtování MS ISAF následovně: Příspěvek na účast 96 660,-Kč. Výdaje za startovné a letenky 113 936,- Kč, odměna trenérovi 10.000,-Kč, celkově 123.936,-Kč. Doplatek na jednoho závodníka je 6 819,- Kč. VV toto vyúčtování schválil a ukládá Martinu Souškovi vystavit faktury jednotlivým závodníkům a s trenérem uzavřít smlouvu.

Příští zasedání VV se bude konat 21. října 2010.

Přílohy ke stažení

  zapis_kvs_zari_2010.doc (57K)
  k_hosp09.doc (28K)

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

Český svaz jachtingu vypisuje veřejnou soutěž pro pořadatele Mistrovství České republiky v námořn...

V květnu 2010 došlo k rozdělení příspěvku lodním třídám, do dnešního dne si požádala o uzavření s...

Čtvrtek 17. června 2010, YC CERE

Český svaz jachtingu byl dne 27. dubna přijat za člena European Boating Association (EBA).

Čtvrtek 20. května 2010, YC CERE

Zobrazit všechny články


nahoru