ZÁPIS Z ÚNOROVÉHO JEDNÁNÍ VV ČSJ 2022

Dana Dvořáková | 18.02.2022

Čtvrtek, 17. února 2022, 12:00 - on-line jednání přes Microsoft Teams


Přítomni: O. Bobek, V. Dvořák, K. Fantová (od 12:50), T. Musil, V. Lambl, M. Soušek, R. Vašík, M. Žižka (od 12:40)

Omluveni: 0

KK: P. Ondráček

Host: M. Maier (telefonicky)

 

 

1) Projednání zápisu    
 

Zápis z lednového zasedání Výkonného výboru byl jednohlasně schválen bez připomínek.

 

 

K úkolu 21-30 (Uzavřít smlouvy na zápůjčku starších lodí ILCA na sezónu 2022 se zákonnými zástupci závodníků):

Úkol trvá. M. Soušek informoval, že uzavírání smluv na zápůjčku starších lodí ILCA na sezónu 2022 se zákonnými zástupci závodníků probíhá průběžně.

 

K úkolu 21-44 (Ve spolupráci s TMK vybrat trenéry na pozice pro SpS Techno 293 a SpS RS Feva):

Úkol trvá. T. Musil informoval o jednání se zástupci LT RS Feva. ALT RS Feva navrhuje na pozici trenéra SpS RS Feva Miroslava Horáka. Sportovní úsek si vyžádá doplnění návrhu o plán akcí na sezónu 2022 a nominaci posádek do SpS RS Feva. VV vzal předložené informace na vědomí. Konečné rozhodnutí učiní VV na březnovém zasedání.

 

K úkolu 21-45 (Připravit na lednové zasedání VV návrh na rozšíření SÚ ČSJ o osoby, které mají přehled o jednotlivých týmech (např. trenéři, zástupci ALT a další) a dále předložit VV principy jednání a hlasování SÚ ČSJ):

Úkol splněn. Fungovaní SÚ ČSJ bylo projednáno na dvou schůzkách, které se konaly online 7. 2. 2022 a 14. 2. 2022. Zápis z jednání pracovní skupiny pro rozšíření Sportovního úseku ČSJ je přílohou tohoto zápisu.

                      

K úkolu 22-03 (Provést úpravy aktualizace seznamu windsurfingových tříd na webu ČSJ):

Úkol splněn. M. Soušek informoval, že na webu ČSJ je aktualizace seznamu windsurfingových tříd již provedena.

 

K úkolu 22-04 (Podepsat za ČSJ dodatek č. 1 smlouvy o poskytování služeb mezi ES-yacht s.r.o. a Českým svazem jachtingu):

Úkol splněn. M. Soušek informoval, že dodatek č. 1 smlouvy o poskytování služeb mezi ES-yacht s.r.o. a Českým svazem jachtingu je podepsaný.

 

 

2) Zprávy z trenérsko-metodické komise a Jachtařské akademie ČSJ

 

V. Dvořák – TMK, JA – informoval o činnosti trenérsko-metodické komise a Jachtařské akademie ČSJ. Přehled činnosti TMK a JA ČSJ je přílohou tohoto zápisu.

 

V. Dvořák – TMK, JA – informoval, že úspěšně proběhly následující Jachtařské přednášky 2022:

18. 1.  - Marian Jelínek: ÚSPĚCH JE NÁVYK, aneb správné návyky jako cesta mezi nejlepší!

25. 1. - Václav Brabec: Zavodní pravidla jachtingu – štít i meč

  1. 2. - Jiří Denk: Plavby v roce 2021- Mexiko, Nikaragua, Kostarika a Panama

  8. 2.  - Katka Staňková: Nehody na moři a organizace záchrany

15. 2. - Karel Lavický: Příprava na olympijské hry v Tokiu a jejich průběh

 

Dále se v roce 2022 uskuteční ještě následující přednášky:

22. 2.  - Libor Hošek: Weather routing pro veřejnost, pro závodní týmy

  1. 3.  - Petr Ondráček: Bezpečně na moři s Colregem a elektronikou

Přednášky probíhají vždy v úterý od 18 hod. na adrese: studio Newton University, Kongresové centrum Praha, vchod 6, ul. 5. května 1640/ 65, 140 21 Praha 4 – Nusle.

Lze se přihlásit na http://www.jacht-akademie.cz/aktivity/

 

 

3) Sportovní úsek (informace trenérů SCM a SpS) nominace na mezinárodní závody
               

Výkonný výbor jednohlasně schválil následující návrh na nové složení sportovního úseku ČSJ:

 

 

Tomáš Musil – KVS, SÚ ČSJ – předložil návrh jednacího řádu SÚ ČSJ, který připravila pracovní skupina pro rozšíření Sportovního úseku ČSJ. Výkonný výbor bere jednací řád SÚ ČSJ na vědomí a ukládá SÚ připravit návrh změny směrnice B9 a návazných směrnic (C12, …) tak, aby byl předložený jednací řád SÚ ČSJ do těchto směrnic zapracován.

Sportovnímu úseku ČSJ byla postoupena žádost Jana Krause o zařazení posádky Kraus / Baštář do SCM 29er. Trenérka SCM 29er Dominika Vaďurová žádost podporuje a navrhuje přidělit posádce finanční příspěvek odpovídající koeficientu 0,75 (50 000,- Kč) z příspěvku skupiny, který by nově činil 216 000,- Kč.  Sportovní úsek s návrhem souhlasí. VV předloženou žádost SÚ jednohlasně schválil (nehlasoval V. Dvořák, V. Lambl).

 

Tomáš Musil – KVS, SÚ ČSJ – podal informace z jednání Sportovního úseku ČSJ, které se konalo 17. 2. 2022. Zápis z jednání SÚ ČSJ je přílohou tohoto zápisu.

 

Tomáš Musil – KVS, SÚ ČSJ – podal informace z online schůzky Olympic Team Leaders Town Hall ohledně možností tréninků v místě konání OH 2024 v Marseille, která se konala 14. 2. 2022. Informace ze schůzky budou předány členům RD a Sportovnímu úseku, který se bude zabývat možnostmi podpory členů RD při přípravě a kvalifikaci na OH 2024.

 

O. Bobek a M. Žižka – KTM – podali souhrnné informace o činnosti družstev SCM a SpS. Zprávy trenérů SCM a SpS za leden jsou přílohou tohoto zápisu.

 

 

4) MČR 2022

 

Výkonný výbor jednohlasně schválil návrh předsedy STÚ Martina Souška na vypsání MČR v roce 2022 v lodní třídě SLALOM.

 

Výkonný výbor jednohlasně schválil návrh předsedy STÚ Martina Souška na vypsání MČR v roce 2022 v lodní třídě Formule Foil/ IQ Foil / IQ Foil Junior.

 

Výkonný výbor schválil hlasováním (pro: O. Bobek, K. Fantová, V. Lambl, M. Soušek, M. Žižka; proti: R. Vašík; zdržel se: T. Musil; nehlasoval: V. Dvořák) návrh předsedy STÚ Martina Souška na vypsání MČR v roce 2022 v lodní třídě MatchRace 2.4mR.

 

Výkonný výbor obdržel žádost ALT Kite na pořádání MČR Formule Kite v roce 2022. Vzhledem k tomu, že žádost byla doručena členům VV v den konaní Výkonného výboru, předal VV žádost komisi závodu k upřesnění s tím, že závěry budou Výkonnému výboru předloženy na březnovém zasedání.

 

 

5) Čerpání rozpočtu 2021/Návrh rozpočtu 2022
 

Výkonný výbor vzal na vědomí čerpání rozpočtu ke dni 3. 2. 2022 a aktuální stav návrhu rozpočtu na rok 2022.

 

 

6) Informace předsedy a výkonného sekretáře ČSJ
 
Výkonný výbor jednohlasně schválil (nehlasoval V. Dvořák) následující návrhy na udělení čestných odznaků ČSJ:

Zlatý odznak

Šenkýř Ivan (1957)

Jan Šilhavý (1941)

 

Stříbrný odznak

Otakar Kleiner (1951)

 

R. Vašík – předseda ČSJ – informoval, že dne 4. 2. 2022 bylo na NSA zasláno finanční vypořádání prostředků ze státního rozpočtu poskytnutých v roce 2021. Termín pro zaslání vyúčtování dotací NSA za rok 2021 je stanoven do 15. 2. 2022.

 

R. Vašík – předseda ČSJ – informoval, že byla uzavřena smlouva o spolupráci ČSJ a SailingCentrum s.r.o.

 

R. Vašík – předseda ČSJ – informoval, že pololetní zasedání World Sailing se bude konat v náhradním termínu v květnu 2022 v Abu Dhabi. Přesné datum bude upřesněno.

 

R. Vašík – předseda ČSJ – informoval o tom, že kluby ČSJ byly vyzvány, aby si nejpozději do 31. 3. 2022 aktualizovaly členskou základnu a prodloužily svým členům mandáty. Všem klubům, které aktuálně neplní požadavky registračního řádu ČSJ B3 tím, že v ČSJ neregistrují minimálně 3 své členy, bude na nejbližší Valné hromadě ČSJ navrženo vyloučení z ČSJ.

 

Výkonný výbor obdržel žádost Zbyňka Pulce o zrušení registrace YC Mimoň o.s z důvodu rozpadu členské základny. Výkonný výbor bere tuto informaci na vědomí a subjektu YC Mimoň o.s ukončí registraci v ČSJ.

 

 

7) Různé

 

Výkonný výbor vzal na vědomí přehled práce PR za leden a plán práce na únor a březen 2022, který je přílohou tohoto zápisu.

                                             

Výkonný výbor obdržel od Jana Johana Hirnšála e-mail s předmětem „neuznaní faktury za nevrácený / ztracený persenik lodě Laser 4.7 CZE 190237“. Z protokolu o převzetí zápůjčky, ze dne 7. 4. 2021 jednoznačně vyplývá, že spodní persenik byl předmětem zápůjčky (byl předán vypůjčiteli), a tudíž měl být v rámci zápůjčky vrácen, což se nestalo. Z tohoto důvodu vystavil ČSJ na persenik fakturu č. 2101/218 ze dne 29. 12. 2021 ve výši 2 541,- Kč. Tato částka bude započtena vůči zaplacené kauci a zbytek kauce bude vrácen zpět vypůjčiteli.

 

K. Fantová – KKK, PR – předložila návrh na zařazení nové členky Kláry Houškové do PR komise ČSJ. Výkonný výbor jednohlasně schválil Kláru Houškovou členkou PR komise.

 

K. Fantová – KKK, PR – podala informace ze setkání zástupců Komise klubů a krajů, které se konalo 10. února 2022 prostřednictvím platformy Microsoft Teams. Zápis ze schůze komise klubů a krajů je přílohou tohoto zápisu.

 

VV ČSJ na základě informací z pracovního setkání Komise klubů a krajů vnímá jako závažný problém subjektů sdružených v ČSJ zvyšování cen pronájmů záborů vodních ploch a pozemků v bezprostřední blízkosti vodních ploch a toků, které využívají kluby ČSJ ke své neziskové činnosti. Z tohoto důvodu Výkonný výbor schválil vytvoření pracovní skupiny ve složení: Stanislav Hrdlička (povodí Moravy), Martin Soušek (povodí Vltavy), Martin Žižka (povodí Labe), Pavel Schwarz (povodí Moravy), K. Fantová (předseda KKK). Tato pracovní skupina může rozhodnout o svém rozšíření o další osoby. Výkonný výbor toto usnesení jednohlasně schválil.

 

Výkonný výbor ukládá K. Fantové opatřit informace z ČVS a ČSK, zda se také touto problematikou zabývají. Dále VV ukládá pracovní skupině připravit podklady pro jednání se zástupci Ministerstva zemědělství.

 

 

Výkonný výbor vzal na vědomí CTL pro rok 2022.

 

R. Vašík – předseda ČSJ – informoval o návrhu nové grafiky a úpravě textů pro SEO optimalizaci stránky www.zacnisjachtingem.cz. Projekt bude představen delegátům na VH ČSJ.

 

 

Příští zasedání VV se bude konat ve čtvrtek, 17. března 2022 od 12 hod. přes Microsoft Teams.

 

 

Přílohy zápisu:

1. Zápis z jednání pracovní skupiny pro rozšíření Sportovního úseku

2. TMK komise ČSJ – návrh rozpočtu a plánu na rok 2022

3. Zápis z jednání SÚ ČSJ

4. Zprávy trenérů SCM a SpS za leden

5. Přehled práce PR za leden a plán práce na únor a březen 2022

6. Zápis ze schůze komise klubů a krajů

 

 

 

 

 

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

Čtvrtek, 20. ledna 2022, 12:00 - on-line jednání přes Microsoft Teams

Čtvrtek, 16. prosince 2021, 12:00 - on-line jednání přes Microsoft Teams

Čtvrtek, 25. listopadu 2021, 12:00 - on-line jednání přes Microsoft Teams

Čtvrtek, 4. listopadu 2021, 12:00 - on-line jednání přes Microsoft Teams

Čtvrtek, 16. září 2021, 12:00 - on-line jednání přes Microsoft Teams

Zobrazit všechny články


nahoru