Zápis z říjnového jednání VV ČSJ

Dana Dvořáková | 19.10.2015

Čtvrtek 15. října 2015, ČYK, Praha 4 - Podolí

Přítomni: Bauer, Dvořák (do 16:00), Fantová, Maier, Musil, Novotný, Smetana, Soušek, Vašík

Omluveni: 0

KK: Švec

1) Projednání zápisu

Zápis schválen bez připomínek.

K úkolu 15-46 (Zaslat ostatním členům VV argumenty „pro“, případně „proti“ jednotlivým variantám přípravy nového webu ČSJ):

Úkol splněn.

Výkonný výbor projednal argumenty pro porovnání dvou variant řešení nového webu ve smyslu zápisu z Výkonného výboru ze dne 17. září 2015 a rozhodl realizovat technické požadavky na tvorbu nového webu formou otevřeného výběrového řízení na dodavatele.

Pro variantu otevřeného výběrového řízení na dodavatele hlasovali: Dvořák, Fantová, Smetana, Novotný, Musil.

Pro variantu zadat realizaci nových funkčních požadavků současnému dodavateli hlasovali: Bauer, Soušek, Vašík, Maier.

Výkonný výbor po úpravách jednohlasně schválil text výzvy pro otevřené výběrové řízení na dodavatele (viz příloha).

VV ukládá D. Dvořákové zveřejnit výzvu k podání nabídky do výběrového řízení na dodavatele nového webu na stránkách ČSJ.

VV jmenoval hodnotící komisi ve složení: M. Soušek, V. Dvořák, P. Ondráček, E. Skořepová.

Hodnotící komise připraví podklady a doporučení pro rozhodnutí VV.

K úkolu 15-48 (Předložit na říjnovém zasedání VV konečnou verzi Stanov ČSJ, která bude po projednání na říjnovém zasedání VV zaslána sdruženým subjektům ČSJ jako podklad pro Konferenci ČSJ a zveřejněna na webu ČSJ):

Úkol splněn.

R. Vašík předložil Výkonnému výboru konečnou verzi návrhu Stanov ČSJ. Výkonný výbor návrh Stanov ČSJ doplnil o připomínky vzešlé z diskuze. VV jednohlasně schválil takto doplněný návrh stanov ČSJ. O právní posouzení konečné verze návrhu Stanov ČSJ požádá Výkonný výbor ČSJ legislativní radu ČUSu.

VV ukládá V. Dvořákovi vypracovat důvodovou zprávu k návrhu Stanov ČSJ.

Dále VV ukládá D. Dvořákové zaslat sdruženým subjektům ČSJ schválený doplněný návrh stanov ČSJ spolu s důvodovou zprávou jako podklad pro Konferenci ČSJ.

K úkolu 15-49 (Zaslat předkladatelům připomínek k návrhu Stanov ČSJ informace o způsobu, jak byly jejich připomínky vypořádány):

Úkol splněn. R. Vašík podal informaci o tom, že zaslal předkladatelům připomínek k návrhu Stanov ČSJ informace o způsobu, jak byly jejich připomínky vypořádány.

2) Reprezentační družstvo ČSJ

VV vzal na vědomí informace KVS. Návrhy KVS jsou přílohou tohoto zápisu.

T. Musil – KVS a K. Bauer – předseda ČSJ – informovali o výročním hodnocení Resortního centra sportu MV, které se konalo 6. 10. 2015. Na pozici instruktora sportu byli zařazeni tito závodníci: V. Kozelská Fenclová, V. Teplý a O. Teplý. Na pozici smluvní sportovec byli zařazeni M. Maier a M. Audyová.

VV schválil jednohlasně návrh KVS na mimořádný příspěvek na činnost s ohledem na výsledky v sezoně 2015 následujícím závodníkům:

Veronika Fenclová Kozelská – 15 000,- Kč (ME LaR 12/98, 12,2 %)

Viktor Teplý – 15 000,- Kč (ME LaS 25/106, 23,6 %)

VV schválil jednohlasně mimořádný příspěvek na činnost s ohledem na výsledky v sezoně 2015 následujícím závodníkům:

Ondřej Teplý – 20 215,- Kč (MEJ Finn 3/18, 16,7 %)

Jakub Halouzka - 15 000,- Kč za společný závod (ME 16/67, 23,9 % a MS 19/75, 25,3 %)

O rozdělení následujících individuálních mimořádných příspěvků za výsledky rozhodne Výkonný výbor na svém listopadovém zasedání:

Michal Koštýř – (MSJ SPL 9/115, 5 zemí, 7,8 %)

posádka: Vychová Zuzana a Eliška Vychová – (MSJ CAD 17/58, 10 zemí, 29,3%)

posádka: Jaroslav Čermák – Petr Košťál – (MEJ RSF 7/80, 11 zemí, 8,8%)

posádka: Vojtěch Brož - Matouš Hlaváček – (MEJ RSF 15/80, 11 zemí, 18,8%)

Výkonný výbor schválil jednohlasně návrh KVS na rozdělení rozpočtové rezervy KVS ve výši 321 000,- Kč jako podporu účasti členů RD na kvalifikačních závodech a jako kompenzaci příspěvku MŠMT následovně:

K. Lavický 52 260,- Kč

M. Maier 59 237,- Kč

O. Teplý 77 037,- Kč

V. Teplý 66 233,- Kč

S. Novotný 66 233,- Kč

VV schválil jednohlasně návrh KVS nominovat v anketě o nejlepšího světového jachtaře roku 2015 v kategorii muži posádku: Peter Burlinga & Blair Tukea (NZL) a v kategorii ženy: Sarah Ayton (GBR).

VV ukládá D. Dvořákové zaslat za ČSJ nominaci na nejlepšího světového jachtaře 2015.

VV obdržel dopis od pana Martina Bezděka, ve kterém vyjádřil své připomínky k činnosti KVS. Výkonný výbor bere tento dopis na vědomí a ukládá KVS, aby se zaslanými připomínkami p. Bezděka zabývala, a aby T. Musil p. Bezděkovi zaslal odpověď. Dopis M. Bezděka je přílohou tohoto zápisu

3) Nominace na mezinárodní závody

VV jednohlasně schválil nominaci ALT ČWA na MS RS:X, které se koná 17. - 24. 10. 2015 v Ománu, následovně:

Karel Lavický – bude čerpat příspěvek MŠMT

VV schválil jednohlasně návrh KVS na MS Finn, které se koná 21. – 29. 11. 2015 na Novém Zélandu, následovně:

Michal Maier – bude čerpat 40 % příspěvku MŠMT

Ondřej Teplý – bude čerpat 60 % příspěvku MŠMT

VV schválil jednohlasně nominaci na MS Laser Radial, které se koná 17. – 26. 11. 2015 v Ománu, následovně:

Veronika Kozelská Fenclová – bude čerpat příspěvek MŠMT

4) MČR 2015

VV obdržel ve vypsaném termínu jednu žádost o pořádání MČR na moři pro rok 2016 v kategorii One-Desing, a to od TPS Centrum s.r.o. Druhou žádost v řádném termínu obdržel VV pro kategorii ORC, a to od Colins Yacht s.r.o.

VV obě žádosti předběžně schválil a ukládá D. Dvořákové vyzvat zájemce o pořádání MČR na moři 2016 o doplnění přihlášek ve smyslu směrnice C1 do 10. 11. 2015.

Žádostmi případně obdrženými po termínu se VV zabývat nebude.

VV následně na listopadovém zasedání potvrdí toto své předběžné rozhodnutí.

VV schválil jednohlasně změnu garanta ČSJ na MČR 19. Česká námořní rallye, namísto původně schválené K. Fantové bude nově garantem V. Žmolík.

5) Čerpání rozpočtu ČSJ 2015

VV vzal na vědomí čerpání rozpočtu ke dni 9. 10. 2015.

Předseda Kontrolní komise K. Švec avizoval nižší čerpání rozpočtu Kontrolní komise ve výši 15 000,- z důvodu neuskutečněné plánované inspekční cesty. VV jednohlasně souhlasí s přesunutím této částky do rozpočtu HZS ČSJ. VV ukládá M. Souškovi upravit v tomto smyslu rozpočet ČSJ.

VV schválil jednohlasně odměnu D. Dvořákové ve výši 25 000,- Kč za mimořádnou práci spojenou se zpracováním žádostí o dotační programy MŠMT pro rok 2016.

6) Informace předsedy a výkonného sekretáře ČSJ

Výkonný výbor ČSJ schválil jednohlasně termín a návrh programu Konference ČSJ, která se bude konat 30. ledna 2016 od 10.00 hodin v aule České unie sportu na Strahově.

VV ukládá D. Dvořákové zveřejnit termín Konference ČSJ na webu společně s návrhem programu. Dále VV ukládá D. Dvořákové rozeslat termín konání a pozvánku s návrhem programu Konference elektronicky sdruženým subjektům ČSJ.

K. Bauer – předseda ČSJ – podal informace ze zasedání Výkonného výboru ČUS, které se konalo 6. října 2015.

D. Dvořáková – sekretář ČSJ – předložila Výkonnému výboru žádost Štěpána Novotného o finanční půjčku za účelem nákupu nové lodě třídy Laser ve výši 160 000,- Kč. Výkonný výbor s poskytnutím půjčky ve výši 160 000,- Kč jednohlasně souhlasí a ukládá M. Souškovi připravit smlouvu na poskytnutí půjčky od ČSJ s tříletou splatností. Podmínkou poskytnutí půjčky je, že Štěpán Novotný napřed splatí poslední splátku předchozí půjčky, jejíž splatnost je 30. listopadu. 2015.

VV obdržel oznámení sekretářky ALT 2,4m Hany Novotné o ukončení činnosti ALT 2,4m a v této souvislosti ukončení členství v Českém svazu jachtingu. VV bere na vědomí ukončení členství Asociace lodní třídy 2,4m v ČSJ k 31. 12. 2015.

7) Různé

VV ukládá D. Dvořákové připravit seznam vodních ploch, na kterých je povinnost platit správní poplatek SPS na jednotlivou sportovní akci a zjistit, jakou vyhláškou je tato povinnost řízena.

J. Maier – čestný místopředseda ČSJ, správa majetku – zaslal informaci o tom, že probíhá inventura majetku ČSJ za rok 2015.

K. Fantová – KKK – informovala o společném setkání zástupců sportovních svazů s ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřinou Valachovou, které se konalo 6. 10. 2015 od 9:00 hod. ve velké tělocvičně Tyršova domu.

K. Fantová – KKK – informovala o tom, že organizátoři ME RS Feva 2016 obdrželi na tuto významnou akci záštitu ministraně ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřiny Valachové a hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly.

K. Fantová – KKK – podala informaci o tom, že Olympiáda dětí a mládeže 2017 se bude konat v Brně. Dále podala informaci, že jachting je do ODM zařazen.

K. Fantová – KKK – podala informaci o tom, že pracovní setkání zástupců krajů a klubů ČSJ se uskuteční 27. 11. 2015. Přesný čas a místo konání pracovního setkání zástupců krajů a klubů bude upřesněno.

V. Novotný – KM – informoval o tom, že na Slovensku proběhl závod OH nadějí, ve kterém tým ČR zvítězil.

V. Novotný – KM – informoval o tom, že proběhla dvě soustředění LT Laser za účasti reprezentantů Štěpána Novotného a Viktora Teplého. Výkonný výbor oběma reprezentantům za tuto záslužnou aktivitu děkuje.

Příští zasedání VV se bude konat ve čtvrtek 19. listopadu 2015 v YC CERE.

Seznam příloh zápisu:

1. Návrhy KVS

2. Dopis M. Bezděka členům VV a KVS

3. Výzva pro otevřené výběrové řízení na dodavatele webu ČSJ (příloha bude doplněna do 23. 10. 2015)

4. Konečná verze návrhu Stanov ČSJ doplněná o připomínky členů VV (příloha bude doplněna do 23. 10. 2015)

5. Důvodová zpráva k navrženým změnám ve Stanovách ČSJ (příloha bude doplněna do 23. 10. 2015)

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

Vyhlašovatel: Český svaz jachtingu Pověřená osoba: Vladimír Dvořák

Výkonný výbor ČSJ rozhodl vypsat veřejnou soutěž na spolupořadatele MČR v námořním jachtingu pro ...

Čtvrtek 17. září 2015, ČYK, Praha 4 - Podolí

Vážení sportovní přátelé, v příloze naleznete otevřený dopis předsedy Moravskoslezského KSJ Jiří...

Vážení členové ČSJ, v příloze naleznete návrh Stanov ČSJ (dle NOZ), který schválil Výkonný výbor...

Zobrazit všechny články


nahoru