Zápis z říjnového jednání VV ČSJ

Dana Dvořáková | 26.10.2008

Čtvrtek 23. října 2008, YC CERE

Přítomni: Bauer, Maier, Soušek, Parůžek, Mrzílek, Kozelský

Omluven: Žmolík, Luksch, Šindýlek

KK: Ondráček

1) Projednání zápisu

Doplnění zápisu z minulého zasedání VV:

VV projednal žádost Kontrolní komise o podání vysvětlení k nezveřejňování informací na webu ČSJ z Olympijských her.

Podrobné informace z OH bylo možno sledovat na speciální webové stránce ISAF, která k tomuto účelu zřídila microsite, na níž vede přímý odkaz ze stránek ČSJ. Nicméně z podobných velkých událostí v budoucnu budou tyto informace na webu přímé.

Zápis po doplnění schválen.

2) Informace z krajů, ALT a Námořního jachtingu

p. Ondráček – KK – podal informaci o proběhlých a probíhajících závodech na moři.

p. Ondráček – KK informoval o tom, že 13. prosince 2008 v YC CERE proběhne jachtařské setkání organizované ČANY.

3) Reprezentační družstvo ČSJ

VV projednal zápis z KVS. Vzhledem k tomu, že lodní třídy pro OH 2012 budou určeny až v listopadu 2008 na Konferenci ISAF, VV ukládá KVS dopracovat koncepci a strategii RD a RD mládeže a předložit materiál k projednání na listopadovém zasedání VV. Termín pro zpracování materiálu je 15. 11., termín pro připomínky k materiálu od lodních tříd je 25. 11. a materiál bude projednán na zasedání VV 27. 11. 2008.

VV vzal na vědomí stanovisko KVS k zařazení ALT 2.4mR do RD a v souladu s návrhem KVS souhlasí se zařazením závodníků ALT 2.4mR do RD, pokud splní požadavky kladené na RD (plány přípravy, atd.). KVS zatím zařadí závodníky do skupiny C, tedy bez finanční podpory. Financování by měl zajistit Svaz tělesně postižených sportovců, který je jednak příjemcem finančních prostředků na reprezentaci tělesně postižených sportovců, a také partnerem Paralympijského výboru pro nominace na paralympijské hry.

VV na základě návrhu KVS rozhodl, že M. Trčkovi bude proplacen pronájem lodě při MS Laser 2008 ve výši 450£ (450 anglických liber) a V. Fenclové bude proplacen pronájem lodě při MS Laser Radial 2008 ve výši 15.104,-Kč. Obojí z rozpočtu KVS.

Zápis KVS je přílohou tohoto zápisu.

4) Nominace na mezinárodní závody

VV schválil příspěvek na MS Finn 2008 pro M. Maiera ve výši 45.350,- Kč.

5) MČR 2008

p. Soušek – STK informoval o proběhlých MČR 2008

VV zhodnotil MČR na moři, které bylo vypsáno jako jediné v daném roce a to pro lodní třídy ORC i One Design. Závodníci v LT ORC se nakonec závodu nezúčastnili. Ohlasy z řad většiny závodníků jsou takové, že by mělo být samostatné mistrovství pro LT ORC. VV s přihlédnutím k dalším podnětům rozhodl, že v roce 2009 vypíše dvě MČR na moři. Jedno pro LT One Design (pořadatel byl již vybrán na červnovém VV) a druhé pro LT ORC. Pořadatel pro toto mistrovství bude vybrán na základě výběrového řízení.

6) Čerpání rozpočtu ČSJ 2008

VV vzal na vědomí čerpání rozpočtu ke dni 21. 10. 2008.

7) Informace předsedy a výkonného sekretáře ČSJ

VV schválil termín a návrh programu Konference ČSJ, která se bude konat 24. ledna 2009 od 10.00.

VV znovu potvrdil zájem o pořádání Konference ISAF 2010 v Praze.

VV dále potvrdil opakovaně zájem o pořádání MS ISAF mládeže v roce 2011.

p. Dvořáková - sekretářinformovala o výročním hodnocení Resortního sportovního centra odboru sportu MV, které se konalo 7. 10. 2008. Navržení sportovci zařazení na pozici sportovní instruktor jsou L. Šmídová a L. Mrzílková, na pozici smluvní sportovec pak V. Fenclová, M. Maier, M. Trčka a nově zařazeni V. Teplý a M. Audyová.

VV schvaluje nominaci Karla Bauera na Konferenci ISAF 2008, která se koná 6. - 16. 11. 2008 v Madridu.

VV provedl výběr pro hlasování o nejlepšího světového jachtaře roku 2008 následovně:

kategorie ženy: Elise Rechichi – Tessa Parkinson (AUS)

kategorie muži: Ben Ainslie (GBR)

8) Různé

VV rozhodl o posunutí svého listopadového zasedání na 27. 11. 2008.

VV projednal otázku pořádání závodu OH nadějí a souhlasí, že pořadatelem bude YC Frýdek-Místek. VV ukládá D. Dvořákové připravit žádost na MŠMT o zařazení jachtingu do programu soutěží olympijských nadějí.

VV se zabýval žádostí Petra Holyszewského o prodloužení smlouvy na trup Evropy a rozhodl vyhovět žádosti o prodloužení za podmínky, že se zapůjčením na další rok bude souhlasit ALT Evropa.

VV vzal na vědomí dopis ALT Optimist s návrhy na přípravu strategie pro další období mládežnických kategorií. Tyto návrhy budou projednány na listopadovém zasedání společné se strategií RD.

VV souhlasí s uzavřením dohody o provedení práce s Petrem Sklenářem ve výši 23.750,- Kč (hrubá mzda) jako odměnu za práci v expertním hydro-meteo týmu.

VV potvrdil rozhodnutí STK o vyřazení Májové regaty z CTL pro rok 2008 z důvodu nedodržení soutěžního řádu (účast závodníků bez licence na závodě s koeficientem 3).

p. Soušek – STKinformoval o tom, že schůze STK se bude konat 22. 11. 2008 od 13.00 v YC CERE. Zároveň se od 10.00 uskuteční schůze KKK a od 15.00 se bude konat schůze KR.

VV projednal žádost Jiřího Zindulky o revokaci rozhodnutí o pořádání MČR na moři ve třídě ORC pro rok 2009 – řešení viz bod 5 tohoto zápisu.

p. Maier – místopředsedainformoval o tom, že probíhá inventura majetku ČSJ.

VV vyjadřuje poděkování společnostem Poštovní spořitelna a Lodě s.r.o. za uspořádání 2. ročníku Poháru Poštovní spořitelny v jachtingu pro mládež.

VV se seznámil s návrhem smlouvy se společností YFA. V principu s návrhem smlouvy souhlasí a pověřuje předsedu svazu K. Bauera jednáním o konečné formulaci smlouvy a jejím podpisu.

p. Kozelský – TMK informoval o tom, že 29. - 30. 11. 2008 v YC Lipno proběhne seminář trenérů.

p. Mrzílek – KVS, Medical - podal informaci o konání „neformálního setkání jachtařů a jejich přátel“. Setkání se uskuteční 21. 11. 2008 v klubu Bunkr.

Přílohy ke stažení

  zapis_kvs_rijen_08_navrh_ll.doc (48K)

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

VV ČSJ oznamuje, že Konference ČSJ se bude konat v sobotu 24. ledna 2009. Zahájena bude v 10:00 v...

Čtvrtek 11. září 2008, YC CERE

Informace pro předsedy sdružených klubů, lodních tříd a asociací....

Čtvrtek 17. června 2008, YC CERE

V příloze naleznete rozdělení účelového příspěvku na MS/ME pro rok 2008

Zobrazit všechny články


nahoru