ZÁPIS Z PROSINCOVÉHO JEDNÁNÍ VV ČSJ

Dana Dvořáková | 21.12.2016

Čtvrtek, 15. prosince 2016 – YC CERE, Praha 4 - Podolí

Přítomni: Bauer, Fantová, Maier, Musil, Novotný, Soušek, Vašík

Omluveni: Dvořák, Smetana

KK: Švec

1) Projednání zápisu

Doplnění – oprava listopadového zápisu VV.

V zápisu z listopadového jednání Výkonného výboru nebylo uvedeno projednání žádosti Kontrolní komise ČSJ týkající se PR a marketingu ČSJ.

VV ukládá V. Dvořákovi kontaktovat člena Kontrolní komise ČSJ Petra Ondráčka a začít tuto záležitost řešit.

K úkolu 16-27 (Připravit návrh směrnice pro nominace na mezinárodní závody MS a ME):

Úkol trvá. M. Maier informoval o principech nominací na mezinárodní závody MS a ME. Konečné znění směrnice pro nominace na mezinárodní závody MS a ME bude projednáno na lednovém zasedání VV společně s úpravami směrnic o činnosti sportovního úseku, SCM a KVS.

K úkolu 16-34 (Provést analýzu pravidel příspěvků na podporu klubů pracujících s mládeží a připravit nový návrh, který povede k nárůstu počtu klubů pracujících s mládeží):

Úkol splněn. V. Novotný předložil návrh podpory klubů a ALT zpracovaný Komisí mládeže ČSJ. Výkonný výbor vzal tento návrh na vědomí a ukládá KM zpracovat analýzu dopadu navržených pravidel na jednotlivé lodní třídy a analýzu, jak návrh koresponduje s návrhem koncepce podpory olympijského jachtingu, která byla prezentována na Konferenci ČSJ. Zápis z jednání Komise mládeže je přílohou tohoto zápisu.

K úkolu 16-35 (Projednat došlé připomínky ALT Evropa, Splash, Cadet a 420 k zápisu Komise mládeže a předložit na červnovém zasedání VV návrh vypořádání připomínek ALT Evropa, Splash, Cadet a 420):

Úkol splněn. V. Novotný informoval o tom, že Komise mládeže vzala na vědomí došlé připomínky ALT Evropa, Splash, Cadet a 420 a na svém listopadovém jednání je prodiskutovala a vzala do úvahy při řešení podpory ALT pro rok 2017. Viz zápis z jednání KM.

K úkolu 16-42 (Informovat o vypořádání došlých připomínek k zápisu Komise mládeže jednotlivé ALT a dále s těmito ALT jednat. Dále informovat zmíněné ALT, že návrh v zápisu Komise mládeže, který byl zveřejněn na webu ČSJ dne 5. 5. 2016 vrátil Výkonný výbor zpět KM s tím, aby při zpracování nového návrhu vzala v úvahu připomínky ALT Evropa, Splash, Cadet a 420):

Úkol splněn. Viz úkol 16-35 výše.

K úkolu 16-55 (Urgovat u webmastera dodržení smluvního termínu (30. 11. 2016) pro dokončení druhé etapy úprav nového webu ČSJ):

Úkol trvá. R Vašík informoval o tom, že na úpravách nového webu ČSJ se stále intenzivně pracuje a že dokončení druhé etapy se předpokládá do konce ledna 2017.

K úkolu 16-58 (Realizovat s kluby pracujícími s mládeží smlouvy a doplatky z Programu II.):

Úkol trvá. M. Soušek informoval o tom, že téměř všechny smlouvy jsou již uzavřeny.

K úkolu 16-62 (Hledat finanční možnosti pro záměr nákupu tří až čtyř kompletních plachetnic Laser, které by byly k dispozici trenérům pro podporu přechodu mimořádně talentovaných závodníků mládežnických lodních tříd na lodní třídu Laser ):

Úkol splněn. K. Bauer informoval o tom, že s ohledem na vývoj cash flow a předpokládaný vývoj výše rezervy lze nákup plachetnic Laser realizovat z kapitoly 3310 (ČOV – zákon o loteriích).

K úkolu 16-63 (Hledat možnosti nákupu vhodných plachetnic Laser pro záměr nákupu tří až čtyř kompletních plachetnic Laser, které by byly k dispozici trenérům pro podporu přechodu mimořádně talentovaných závodníků mládežnických lodních tříd na lodní třídu Laser):

Úkol splněn. Výkonný výbor jednohlasně schválil nákup sportovního materiálu Laser v hodnotě max. do 350 000,- Kč.

K úkolu 16-64 (Zajistit technickou přípravu online hlasování do ankety „Jachtař roku 2016“):

Úkol splněn. R. Vašík informoval o tom, že online hlasování do ankety „Jachtař roku 2016“ bylo na webu ČSJ spuštěno 1. 12. 2016, ukončeno bude 1. 1. 2017.

Výpočet bodů se provádí následovně: v kategoriích muž, žena, junior, juniorka a jachtařský tým získá závodník/posádka umístěný/á

na 1. místě – 3 body

na 2. místě – 2 body

na 3. místě – 1 bod

V případě shody bude shoda rozhodnuta ve prospěch závodníka, s větším počtem lepších umístění. Hlasuje se samostatně i pro kategorii „absolutní vítěz“.

K úkolu 16-66 (Zpracovat do 8. 12. 2016 návrh na zařazení dalších závodníků do RD družstva):

Úkol splněn. Viz bod 2) Reprezentační družstvo ČSJ.

K úkolu 16-68 (Realizovat s KSJ smlouvy na poskytnutý příspěvek):

Úkol trvá. M. Soušek informoval o tom, že téměř všechny smlouvy jsou již uzavřeny.

K úkolu 16-69 (Realizovat převod uvedené techniky (lodní motor Johnson 10, motor Johnson 70, motor Evinrude 30 kW, člun Zodiac YL 500 s motorem Johnson 52 kW a přívěsem Freewhel 513 XKL, SPZ:02-ABA-61) do majetku Jachtklubu Kovářov):

Úkol splněn. M. Soušek informoval o tom, že Jachtklubu Kovářov zaslal za ČSJ předávací protokol, který již obdržel podepsaný zpět.

K úkolu 16-70 (Realizovat převod motoru Johnson 25 do majetku Jachtklubu Česká Lípa):

Úkol splněn. M. Soušek informoval o tom, že Jachtklubu Česká Lípa zaslal předávací protokol, který zatím podepsaný zpět neobdržel.

2) Reprezentační družstvo ČSJ

VV ČSJ jednohlasně schválil návrh KVS na složení družstva RD B pro rok 2017, následovně: Jakub Halouzka, Štěpán Novotný.

VV ČSJ jednohlasně schválil návrh KVS na složení družstva RDJ A pro rok 2017, následovně: Jakub Halouzka, Jiří Halouzka, Benjamin Přikryl.

VV ČSJ jednohlasně schválil návrh KVS na složení družstva RDJ B pro rok 2017: Jean-Baptiste Janča, David Bezděk, Martina Bezděková.

Všichni výše uvedení jsou spolu s Ondřejem Teplým zároveň navrženi do SCM.

VV ČSJ jednohlasně schválil návrh KVS na složení družstva SCM Laser pro rok 2017, následovně: Mário Nuc, Radek Sopoušek, Martin Kmenta, Bára Košťálová, Lenka Kališová, Lucie Keblová, Vítězslav Moučka, Zdeněk Dybal, Michal Koštýř, Zosia Burska.

VV ČSJ jednohlasně schválil návrh KVS na složení družstva SCM 29er pro rok 2017, následovně: Šimon Mareček - Jan Svoboda, Matěj Vítovec - Martin Krsička, Adam Ott -Matěj Konopík, Petr Košťál - Jaroslav Čermák, Matěj Jurečka - Tomáš Zíta, Ondřej Müller -Mikuláš Vaszi.

VV ČSJ jednohlasně schválil návrh KVS na složení družstva SpS na první pololetí 2017, následovně: Lukáš Wehrenberg, Michal Krsička, Lukáš Krsička, Adam Nevelöš, Klára Himmelová, Petr Hála, Tomáš Mlejnek, Šimon Jurečka, Tobiáš Kraus, Anna Teubnerová, Bára Švíková, Tibor Nevelöš, Kristýna Chalupníková, Jiří Himmel, Kateřina Altmannová.

Jmenováním do RD, RDJ, SCM a SpS nevzniká automaticky nárok na finanční podporu jednotlivých členů. O míře a způsobu finanční podpory každého z členů RD, RDJ, SCM a SpS rozhodne Výkonný výbor ČSJ na základě návrhu sportovního úseku ČSJ a KVS v únoru 2017.

Výkonný výbor jednohlasně schválil návrh předsedy KVS na navýšení rozpočtu o 50 000,- Kč z kapitoly 0813 (náklady na zajištění akcí SCM Laser).

Předseda Komise mládeže upozornil na nedostatek formálního ustanovení sportovního úseku ČSJ. VV souhlasí s tím, že v zápisech a rozhodnutích VV není zřízení sportovního úseku jednoznačně formulováno, proto dodatečně napravuje tento nedostatek a schvaluje jednohlasně zřízení sportovního úseku ČSJ ve složení: M. Maier – hlavní trenér ČSJ;

D. Křížek - trenér SCM 29er; M. Smolař - trenér SCM Laser; A. Mrzílek – trenér SpS;

T. Klíma - kondiční trenér.

VV ukládá předsedovi KVS upravit náplň činnosti sportovního úseku ČSJ a upravit směrnice související se zřízením sportovního úseku ČSJ.

VV jednohlasně rozhodl navýšení budgetu pro členy RD A následovně:

Veronika Kozelská Fenclová – 145 714,- Kč

Viktor Teplý – 102 258,- Kč

Ondřej Teplý – 67 905,- Kč

Karel Lavický – 84 124,- Kč

Dále VV schválil jednohlasně návrh hlavního trenéra ČSJ na odměny závodníkům na základě jejich letošních výsledků, sportovní a závodní aktivity (počtu absolvovaných závodů a kempů) následovně:

Štěpán Novotný – 40 000,- Kč

Jakub Halouzka – 40 000,- Kč

Benjamin Přikryl – 20 000,- Kč

3) Informace hlavního trenéra ČSJ, včetně plnění ročních plánů RD a RDJ

M. Maier – TMK, hlavní trenér ČSJ – předložil Výkonnému výboru zprávu hlavního trenéra ČSJ. Dále podal informace o činnosti trenéra SCM 29er, trenéra SCM Laser a SpS. Výkonný výbor vzal zprávy na vědomí. Zpráva hlavního trenéra je přílohou tohoto zápisu, včetně zpráv trenérů SCM 29er, SCM Laser a SpS.

Dále vzal VV na vědomí hodnotící zprávy hl. trenéra ČSJ, trenéra SCM 29er, trenéra SCM Laser a trenéra SpS za uplynulou sezónu. Zprávy jsou přílohou tohoto zápisu.

4) Nominace na mezinárodní závody

Výkonný výbor jednohlasně schválil dodatečnou nominaci ALT ČWA na MS RAC, které se konalo 20. - 25. 11. 2016 v Austrálii, následovně:

Radim Kamenský – bude čerpat 70 % příspěvku MŠMT

Pavel Kamenský – bude čerpat 30 % příspěvku MŠMT

Výkonný výbor jednohlasně schválil nominaci ALT Cadet na MSJ CAD, které se bude konat 26. 12. 2016 - 4. 1.2017 v Argentině, následovně:

posádky:

Max Stejskal - Adam Hudec

Sára Tkadlecová - Tadeáš Tkadlec

Toto MSJ je bez příspěvku MŠMT

5) MČR 2016

Nebyly předloženy žádné informace.

6) Čerpání rozpočtu ČSJ 2016

VV vzal na vědomí čerpání rozpočtu ke dni 12. 12. 2016.

7) Informace předsedy a výkonného sekretáře ČSJ

K. Bauer – předseda ČSJ – podal informace z jednání Výkonného výboru ČUS, které se konalo 6. 12. 2016.

D. Dvořáková – sekretář ČSJ – informovala o tom, že byla dokončena fyzická inventura majetku ČSJ za rok 2016.

Výkonný výbor obdržel žádost předsedy KSJ Olomouc Stanislava Červenky o udělení statutu pobočného spolku Českého svazu jachtingu. VV konstatuje, že žádost Olomouckého KSJ je v souladu se Stanovami ČSJ a bude předložena ke schválení delegátům Valné hromady ČSJ, která se bude konat 26. 3. 2017.

Výkonný výbor jednohlasně rozhodl nominovat Vendulu Škráčkovou na Trenérku - cvičitelku roku 2016 do ankety vyhlášené Českým olympijským výborem.

VV ukládá K. Fantové zaslat potřebné údaje k nominaci do 24. 2. 2017.

8) Různé

Výkonný výbor kontrolou zjistil, že na webu ČSJ jsou zveřejněny neaktuální dokumenty (směrnice D7 a G55) a jednohlasně rozhodl o jejich stažení z webu ČSJ.

VV vzal na vědomí zaslané informace PR manažerky ČSJ (viz příloha tohoto zápisu).

R. Vašík – KR – podal informaci z jednání Komise rozhodčích, které se uskutečnilo 3. 12. 2016 v ČYKu. Zápis z jednání KR je přílohou tohoto zápisu.

VV jednohlasně schválil návrh KR na jmenování zasloužilých rozhodčích ČSJ následovně:

František Kovařík (1945)

Jiří Benetka (1938)

Václav Kollros (1944)

Karel Luksch (1952)

Předání jmenovacích diplomů se uskuteční na Valné hromadě ČSJ, která se bude konat 26. března 2017.

R. Vašík – KR – podal informace o tom, že probíhá překlad Závodních pravidel jachtingu 2017-2020.

R. Vašík – KR – podal informace o tom, že školení rozhodčích Jihomoravského kraje se uskuteční 18. 2. 2017 v Brně.

R. Vašík – KR – informoval o tom, že jednání rozhodčích ve Vlašimi se uskuteční 25. – 26. 2. 2017.

VV jednohlasně schválil návrh Komise rozhodčích ČSJ na udělení čestného Zlatého odznaku panu Karlu Lukschovi (1952).

Předání čestných odznaků ČSJ se uskuteční na Valné hromadě ČSJ, která se bude konat 26. března 2017.

K. Švec – KK ČSJ, HZS ČSJ – informoval o schůzce krajských náčelníků HZS ČSJ, která se konala 3. 12. 2016 v Praze v ČYKu. Zápis ze schůzky je přílohou tohoto zápisu.

M. Soušek – STK – podal informaci z jednání STK k tvorbě CTL 2017, které se uskutečnilo 3. 12. 2016 v ČYKu.

Příští zasedání VV se bude konat ve čtvrtek 19. ledna 2017 v YC CERE.

Seznam příloh zápisu:

1. Zpráva hlavního trenéra ČSJ + hodnotící zpráva uplynulé sezóny

2. Zpráva trenéra SpS + hodnotící zpráva uplynulé sezóny

3. Zpráva trenéra SCM 29er + hodnotící zpráva uplynulé sezóny

4. Zpráva trenéra SCM Laser + hodnotící zpráva uplynulé sezóny

5. Zápis z jednání Komise mládeže - 11. 12. 2016

6. Zápis z jednání HZS - 3. 12. 2016

7. Zápis z jednání KR - 3. 12. 2016

8. Přehled úkolů PR manažerky ČSJ z minulého VV

9. Zpráva kondičního trenéra

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

Čtvrtek, 24. listopadu 2016 – YC CERE, Praha 4 - Podolí

Čtvrtek, 15. září 2016 – YC CERE, Praha 4 - Podolí

Výkonný výbor ČSJ rozhodl vypsat veřejnou soutěž na spolupořadatele MČR v námořním jachtingu pro ...

Čtvrtek, 16. června 2016 - ČUS, Praha 6 - Strahov

Čtvrtek, 19. května 2016, YC CERE, Praha 4 - Podolí

Zobrazit všechny články


nahoru