Zápis z prosincového jednání VV ČSJ

Dana Dvořáková | 21.12.2010

Čtvrtek 16. prosince 2010, YC CERE

Přítomni: Bauer, Soušek, Mrzílek, Maier

Omluven: Kozelský, Parůžek, Hrdlička, Šindýlek, Luksch

KK: Ondráček

VV není usnášeníschopný, proto přítomní členové VV připraví na dnešním zasedání pouze návrhy pro následné hlasování per rollam.

1) Projednání zápisu

Zápis schválen bez připomínek.

Dnešního zasedání VV se účastnil předseda HZS, Miloš Láznička, který VV seznámil s konceptem nových stanov HZS. M. Láznička připraví konečný návrh znění stanov, do kterého zapracuje připomínky členů VV, které vzešly z diskuze.

K úkolu 10-34 (Zpracovat pilotní projekt certifikace jachtařských škol pro rok 2010 a rozhodnutí o udělení certifikace pro rok 2010):

VV obdržel návrh smlouvy, návrh pravidel pro certifikaci jachtařských škol a materiály, které VV požadoval na listopadovém zasedání (zejména výukové materiály). VV projedná předložené návrhy na lednovém zasedání VV.

K úkolu 10-55 (Připravit pro Výkonný výbor rozbor možnosti nahrazení kritéria logaritmických bodů systémem redukovaného pořadí KVS):

A. Mrzílek informoval o analýze možnosti upraveného redukovaného pořadí pro rozhodování o nominacích na Test Event 2011, MS 2011 a OH 2012 s tím, že KVS po provedené analýze doporučuje VV potvrdit nominační pravidla, jež byla podmínečně schválena na minulém VV. Hlasování o tomto návrhu KVS proběhne per rollam.

Výsledky tohoto hlasování per rollam a všech následujících hlasování per rolam jsou přílohou tohoto zápisu.

2) Informace z krajů, ALT a Námořního jachtingu

K. Luksch – KKK - zaslal zápis ze schůze krajů (viz příloha).

3) Reprezentační družstvo ČSJ

VV vzal na vědomí zápis KVS (viz příloha).

4) Nominace na mezinárodní závody

Žádné nominace nebyly předloženy.

5) MČR 2010

M. Soušek – STK - informoval o proběhlých MČR v roce 2010 a o přípravě finální CTL 2011.

VV obdržel žádost V. Olmera o přidělení pořádání MČR kajutových plachetnic pro rok 2011 v oblasti Vltavy v Praze. VV žádost projedná na svém lednovém zasedání za účasti předsedy AKP.

6) Čerpání rozpočtu ČSJ 2010

VV vzal na vědomí čerpání rozpočtu ke dni 10. 12. 2010.

7) Návrh rozpočtu na rok 2011

M. Soušek předložil upravený návrh vyrovnaného rozpočtu na rok 2011 s celkovými náklady 7 340 200,- Kč a příjmy 7. 340 200,- Kč. Přítomní členové VV vzali tento návrh na vědomí a o jeho schválení rozhodnou per rollam.

8) Příprava na výroční a volební Konferenci ČSJ

Přítomní členové VV navrhují schválit návrh složení pracovních komisí pro nadcházející Konferenci ČSJ následovně:

Volební komise: Marek Pavlovský, Jan Marian, Petr Kundrata, Petr Ondráček

Návrhová komise: Milan Chmelař, Karel Švec, Jiří Bobek

Mandátová komise: Petr Háma, Dana Fenclová, Dana Dvořáková

Hlasování o tomto návrhu proběhne per rollam.

9) Návrhy na vyznamenání

Přítomní členové VV se seznámili s návrhy na udělení čestných odznaků ČSJ následovně:

Zlatý odznak

Jiří Maier

Zdeněk Davídek

Ctibor Burda

Stříbrný odznak

Ota Riedel

O konečném návrhu a případné výjimce ze směrnice C8 (udělení tří zlatých odznaků ČSJ) rozhodne VV hlasováním per rollam.

10) Informace předsedy a výkonného sekretáře ČSJ

K Bauer – předseda ČSJ – podal informaci, že 13. 1. 2011 od 18. 00 proběhne v YC CERE setkání s Richardem Konkolskim. Pozvánka na toto setkání bude zveřejněna na webu ČSJ.

K Bauer – předseda ČSJ – informoval o tom, že jej oslovil sekretář Českého svazu kanoistů (ČSK) Ivo Eichler a seznámil jej s možností vysílání „měsíčního magazínu vodních sportů“ z akcí a dění ve všech sportech spojených s vodou (jachting, kanoistika, plavání, potápění, skoky do vody, veslování vodní pólo, windsurfing, závody dračích lodí a další), čímž by byla zajištěna jeho celoroční náplň. ČSK nabídl České televizi pomoc při koordinaci tohoto projektu. Další podrobnosti a detaily budou projednány na osobním setkání zúčastněných zástupců svazů, které se ČSK pokusí v nejbližší době svolat.

Přítomní členové VV se seznámili s veškerými návrhy na zařazení do ankety „Jachtař roku 2010“ a navrhují zařadit do jednotlivých kategorií následujících pět jednotlivců:

v kategorii ženy:

Fenclová Veronika (celkově 2. místo ve SP, 7. místo na ME, 14. místo na MS, 1. místo na Velké ceně YFA a 1. místo na 14. České námořní rally)

Křelinová Kateřina (1. místo na Rolex Middle Sea Race)

Mrzílková Lenka (1. místo na MČR 420, 1. místo na MČR Melges, 1. místo Pohár ČR 420, 26. místo (ze 194 lodí) Kielerwoche 420)

Skořepová Eva (2. místo na MČR Fireball, 10. místo na ME FB, 17. místo na MS FB)

Skotnicová Jana (2. místo na MČR Evropa, 3. místo na MČR Melges)

v kategorii muži:

Fiala Petr (1. místo na MČR Velká cena YFA, 1. místo na Rolex Middle Sea Race, 3. místo na MČR Fireball, 1. místo na Prague Grand Prix D1)

Hájek Milan (1. místo Rolex Middle Sea Race, Malta (skipper Tři sestry team), 1. místo Mistrovství Itálie, námořní jachting ORC, Livorno (skipper Tři sestry team), 6. místo na ME FB, 2. místo MČR, námořní jachting ORC, (skipper Tři sestry team), 8. místo Mistrovství Evropy, námořní jachting ORC, Cagliari (skipper Tři sestry team)

Křížek David (1. místo na Rolex Middle Sea Race, 1. místo na MČR Melges, 13. místo na ME Tornado, 2. místo na MČR Tornado)

Kubový Martin-Roček Roman (1. místo na MČR Fireball, 1. místo na MM Švýcarska FB, 4. místo na ME FB, 9. místo na MS FB, 1. místo v Poháru ČR FB)

Maier Michael (Mistrem ČR ve třídě Star, 22. místo na MS Finn, 1. místo na Master World Finn, 8. místo Kieler Woche, 3. místo na International Finn Cup, 22 místo na MS Finn)

v kategorii junior:

Cejnar Lukáš (Vítěz poháru ČR ve třídě Laser 4.7, Mistr ČR ve třídě Laser 4.7, 23. místo na ME Laser 4.7, celkově 3. místo na Europacupu - L4.7)

Cejnar Matyáš (2. místo na MČR L4.7, 2. místo Pohár ČR 4.7)

Novotný Štěpán (3. místo na MČR L4.7, 3. místo Pohár ČR L4.7, 5. místo Pohár ČR Radial)

Sivý Štěpán (3. místo na MEJ Pirát, Pohár ČR-Evropa-junior-1.místo, 2. místo MČR- Evropa junior, Kieler Woche – Evropa (19 místo)

Teplý Viktor (Mistrem ČR ve třídě Laser Stand., 28. místo na ME Laser Stand.(130 lodí), 30. místo na MSJ Laser Stand (130 lodí), 10. místo Europacup Warnemuende (70 lodí) 5. junior, 4. místo na Mistrovství Slovinska ve třídě Laser Stand.)

v kategorii juniorka:

Audyová Markéta (7. místo na MS ISAF, 26. místo na MSJ Laser Radial, na MČR- Laser Radial, 1. místo- ženy, 1. místo-juniorky, 3. místo-celkové pořadí (i s muži),

Pohár ČR-Laser Radial, 1. místo- celkové pořadí, 1. místo- ženy, 1. místo - juniorky

Mezinárodní mistrovství Slovenska - 1. místo - celkové pořadí)

Kořanová Johana (1. místo na MČR 420, 1. místo Pohár ČR 420, 26. místo Kielerwoche 420 ze 194, 1. místo Středoevropský pohár GER Cad)

Smolařová Barbora (18. místo na ME Splash, 5. místo na MČR L4.7)

Staňková Nikol (vítězka Poháru ČR ve třídě Optimist, Mistrně ČR ve třídě Optimist, 1.místo na Velké cena Slovenska, 2. místo na Trofeo Torboli junior, 2. místo na Puchar Rybnika - Interpuchar 2010, 32. místo na ME Optimist, 6. místo na TROFEO TORBOLI)

Šmídová Petra (1. místo v poháru ČR v kategorii dorostenky ve třídě Evropa, 1. místo na MČR v kategorii dorostenky ve třídě Evropa, 15. místo na MEJ EVR (z 81 lodí), 27. místo v mezinárodním závodě v Německém Kielu (z 96 lodí)

O tomto návrhu rozhodne VV hlasováním per rollam.

11) Různé

Přítomní členové VV se seznámili s následujícím návrhem hlavního trenéra SCM na zařazení členů do SCM a SpS pro rok 2011:

SCM:

Tomáš Bachtík, Pavel Bobek, Lukáš Cejnar, Matyáš Cejnar, Jiří Dymák, Daniel Hájek, Jiří Halouzka, Filip Havel, Tomáš Hrnčál, Michal Kliment, Johana Kořanová, Jakub Košvica, Lenka Mrzílková, Štěpán Novotný, Štěpán Sivý, Michal Steiner, Lukáš Svoboda, Jan Štrunc, Michaela Štruncová, Kristýna Šugárová, Ondřej Teplý, Ondřej Vachel, Klára Valdhansová, Michaela Zárubová

SpS:

David Bezděk, Jakub Halouzka, Tadeáš Hejnic, Vendula Hrnčířová, Šimon Mareček, Nikol Staňková, Tadeáš Tkadlec, Veronika Živná

O tomto návrhu rozhodne VV hlasováním per rollam.

J. Maier – místopředsedainformoval o tom, že byla dokončena fyzická inventura majetku ČSJ za rok 2010, a předal Výkonnému výboru protokol o povedené inventuře.

J. Maier – místopředseda – informoval o stavu motorových člunů ČSJ.

P. Ondráček – KK – informoval o zprávě Kontrolní komise ve věci šetření podnětu Klubu jachtingu Těrlicko (viz příloha). Závěry a doporučeními se bude VV zabývat na svém únorovém zasedání VV. Přítomní členové VV doporučují, aby byly získané body pana Vlastimila Lasztowky ve třech závodech (CTL 102107, CTL 101802 a CTL 102128) přiděleny mateřskému Klubu Jachtingu Těrlicko. O tomto návrhu rozhodne VV hlasováním per rollam.

P. Ondráček – KK – informoval o tom, že dobíhají kontroly čerpání rozpočtu ČSJ a čerpání rozpočtu RD za rok 2010.

P. Ondráček – KK – požádal o předložení zprávy o plnění „marketingové smlouvy“ ČSJ s YFA.

Příští zasedání VV se bude konat 20. ledna 2011.

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

Ve čtvrtek 13. ledna 2011 od 18. 00 proběhne v YC CERE setkání s Richardem Konkolskim. Jste srde...

VV odsouhlasil pro anketu „Jachtař roku 2010“ stejné kategorie jako v loňském roce (m...

Čtvrtek 18. listopadu 2010, YC CERE

V tajném hlasování per rollam Výkonný výbor ČSJ rozhodl, že pořadatelem MČR na moři 2011 v katego...

Čtvrtek 21. října 2010, YC CERE

Zobrazit všechny články


nahoru