ZÁPIS Z LISTOPADOVÉHO JEDNÁNÍ VV ČSJ

Dana Dvořáková | 05.12.2016

Čtvrtek, 24. listopadu 2016 – YC CERE, Praha 4 - Podolí

Přítomni: Bauer, Dvořák, Maier, Musil, Soušek, Vašík

Omluveni: Fantová, Novotný, Smetana

KK: Švec

Jako host se zasedání VV účastnila PR manažerka ČSJ Eva Skořepová, která předložila návrh kategorií pro anketu „Jachtař roku 2016“ a návrh nominovaných v každé jednotlivé kategorii.

Výkonný výbor jednohlasně schválil následujících šest kategorií pro anketu „Jachtař roku 2016“: muž, žena, junior, juniorka, jachtařské týmy a absolutní vítěz.

Výkonný výbor po úpravách jednohlasně schválil návrh nominací pro anketu „Jachtař roku 2016“, předložený PR manažerkou ČSJ E. Skořepovou. Seznam nominovaných jachtařů je přílohou tohoto zápisu.

Online hlasování do ankety „Jachtař roku 2016“ bude spuštěno 1. 12. 2016 a ukončeno 1. 1. 2017. Hlasovat mohou všichni členové ČSJ pod vlastním registračním číslem. Každý člen ČSJ může hlasovat pouze jednou.

VV ukládá R. Vašíkovi zajistit technickou přípravu online hlasování do ankety „Jachtař roku 2016“.

Dále Eva Skořepová informovala, že práva na pořádání výstavy „Lodě na vodě“ převzala společnost ABF. Se společností budou probíhat jednání o prezentaci ČSJ na veletrhu FOR BOAT, která výstavu „Lodě na vodě“ v příštím roce nahradí. Termín veletrhu FOR BOAT je 10. – 12. 3. 2017.

1) Projednání zápisu

Zápis schválen bez připomínek.

Výkonný výbor potvrzuje rozhodnutí předsedy ČSJ Karla Bauera nominovat Romana Teplého a Pavla Schwarze do ankety „Trenér roku 2016“ vyhlašované Unií profesionálních trenérů ČOV.

K úkolu 15-81 (Upravit stávající manuál loga ČSJ):

Úkol splněn. E. Skořepová podala informaci, že manuál loga ČSJ byl dokončen.

VV ukládá D. Dvořákové zveřejnit manuál loga ČSJ na webu v sekci dokumenty.

K úkolu 16-33 (Připravit obchodní nabídku pro komerční firmy ohledně partnerství ČSJ a reprezentace):

Úkol trvá. V. Dvořák informoval o tom, že proběhla porada PR týmu ve složení Eva Skořepová, Pavel Winkler, Tomáš Musil a Vladimír Dvořák s cílem probrat následující témata:

- jaké postavit „produkty“ pro sponzory

- jaké firmy s nimi oslovit, plus informace o dosavadních jednáních

- provize za prodej reklamy - zda a jaké

K úkolu 16-34 (Provést analýzu pravidel příspěvků na podporu klubů pracujících s mládeží a připravit nový návrh, který povede k nárůstu počtu klubů pracujících s mládeží):

Úkol trvá.

K úkolu 16-35 (Projednat došlé připomínky ALT Evropa, Splash, Cadet a 420 k zápisu Komise mládeže a předložit na červnovém zasedání VV návrh vypořádání připomínek ALT Evropa, Splash, Cadet a 420):

Úkol trvá.

K úkolu 16-42 (Informovat o vypořádání došlých připomínek k zápisu Komise mládeže jednotlivé ALT a dále s těmito ALT jednat. Dále informovat zmíněné ALT, že návrh v zápisu Komise mládeže, který byl zveřejněn na webu ČSJ dne 5. 5. 2016 vrátil Výkonný výbor zpět KM s tím, aby při zpracování nového návrhu vzala v úvahu připomínky ALT Evropa, Splash, Cadet a 420):

Úkol trvá.

Vzhledem k nepřítomnosti předsedy KM na zasedání VV se Výkonný výbor ČSJ výše uvedenými úkoly nezabýval. Předseda KM zaslal písemně následující podklady:

-KM vzala na vědomí došlé připomínky ALT Evropa, Splash, Cadet a 420, k návrhu v zápisu KM ze dne 5. 5. 2016.

-KM korespondenčně, intenzivně pracuje na vytvoření nových pravidel rozdělování podpory klubů a podpory ALT na rok 2017, která by zohledňovala došlé připomínky a dále zohlednila podporu jednotlivých tříd ze strany SCM, SpS

-KM dokončuje evidenci klubů, kde je potenciál začít práci s mládeží, a připravuje setkání se zástupci těchto klubů (zatím hotovo: kraj Karlovarský, Ústecký, Liberecký, Praha, Pardubický, Vysočina, Královehradecký)

Výkonný výbor se bude těmito úkoly zabývat na svém příštím zasedaní.

K úkolu 16-55 (Urgovat u webmastera dodržení smluvního termínu (31. 10. 2016) pro dokončení druhé etapy úprav nového webu ČSJ):

Úkol trvá. R Vašík informoval o tom, že podle smlouvy je termín pro dokončení druhé etapy úprav 30. 11. 2016 a nikoli 31.10 2016, jak bylo původně uvedeno na říjnovém zasedání VV.

K úkolu 16-61 (Realizovat převzetí závazku ze smlouvy o zápůjčce mezi Českým svazem jachtingu a J. Kořanovou, nově mezi ČSJ a B. Živným):

Úkol splněn. M. Soušek podal informaci, že třístranná smlouva je již uzavřena.

2) Reprezentační družstvo ČSJ

T. Musil – KVS – informoval o tom, že jako poděkování za vzornou reprezentaci ČR se uskutečnilo 16. 11. 2016 společenské setkání předsedy ČSJ, předsedy KVS, hlavního trenéra ČSJ a zástupce sekretariátu s účastníky OH v Rio de Janeiro a členy jejich realizačních týmů.

Výkonný výbor jednohlasně schválil návrh KVS na zařazení závodníků do Reprezentačního družstva A pro rok 2017, následovně:

Laser Radial – Veronika Kozelská Fenclová

Laser Standard – Viktor Teplý

Finn – Ondřej Teplý

RS:X – Karel Lavický

Návrh na zařazení dalších závodníků do RD družstva zpracuje sportovní úsek ČSJ do 8. 12. 2016.

T. Musil – KVS – informoval VV o principech připravované koncepce a strategie v oblasti vrcholového sportu.

3) Informace hlavního trenéra ČSJ, včetně plnění ročních plánů RD a RDJ

M. Maier – TMK, hlavní trenér ČSJ – předložil Výkonnému výboru zprávu hlavního trenéra ČSJ. Dále podal informace o činnosti trenéra SCM 29er za měsíc říjen a listopad, trenéra SCM Laser a SpS za měsíc říjen. VV vzal zprávy na vědomí. Zpráva hlavního trenéra je přílohou tohoto zápisu, včetně zpráv trenérů SCM 29er, SCM Laser a SpS.

4) Nominace na mezinárodní závody

Výkonný výbor jednohlasně schválil nominaci ALT Fireball na MS FB, které se bude konat 4. - 16. 12. 2016 v Jihoafrické republice, následovně:

posádka Johana Nápravníková Kořanová - Jakub Nápravník – bude čerpat příspěvek MŠMT

5) MČR 2016

M. Soušek – STK – podal informaci o proběhlém MČR Team Race 420 a MČR na moři v kategorii ORC 2016.

R. Vašík – KR – podal informace o proběhlém MČR Team Race Q.

Výkonný výbor obdržel doplněné žádosti o pořádání MČR na moři pro rok 2017 v kategorii One-Desing od TPS Centrum s.r.o. a pro kategorii ORC od Colins Yacht s.r.o.

VV jednohlasně potvrzuje své říjnové předběžné rozhodnutí přidělit statut MČR na moři pro rok 2017 v kategorii One-Desing spolupořadateli TPS Centrum s.r.o. a pro kategorii ORC přidělit statut MČR na moři pro rok 2017 spolupořadateli Colins Yacht s.r.o.

Výkonný výbor ČSJ vyjadřuje ocenění a poděkovaní hlavním rozhodčím a organizačním týmům na letošních MČR na moři.

6) Čerpání rozpočtu ČSJ 2016

VV vzal na vědomí čerpání rozpočtu ke dni 20. 11. 2016.

Výkonný výbor ukládá všem členům zaslat M. Souškovi do 10. 12. 2016 požadavky na rozpočet pro rok 2017.

Výkonný výbor schválil rozdělení příspěvků jednotlivým KSJ (viz tabulka v příloze). VV ukládá M. Souškovi realizovat smlouvy dle přiložené tabulky.

7) Informace předsedy a výkonného sekretáře ČSJ

K. Bauer – předseda ČSJ – podal informace z Konference World Sailing, která se konala 5. – 13. listopadu 2016 v Barceloně.

K. Bauer – předseda ČSJ – podal informace z jednání Výkonného výboru ČUS, které se konalo 8. 11. 2016.

K. Bauer – předseda ČSJ – podal informace z jednání Výkonného výboru ČOV, které se konalo 23. 11. 2016.

VV jednohlasně schválil finální termín konání Valné hromady ČSJ. VH ČSJ se uskuteční v neděli 26. 3. 2016, v Aule ČUS na Strahově. Pozvánka s návrhem programu bude elektronicky zaslána v lednu 2017.

8) Různé

Výkonný výbor obdržel žádost předsedy Jachtklubu Kovářov o bezplatný převod techniky, kterou doposud Jachtklub Kovářov spravuje, do vlastnictví klubu. Jedná se o lodní motor Johnson 10, motor Johnson 70, motor Evinrude 30 kW, člun Zodiac YL 500 s motorem Johnson 52 kW a přívěsem Freewhel 513 XKL, SPZ:02-ABA-61. Vše je užíváno Hladinovou záchrannou službou Kovářov. VV jednohlasně souhlasí s bezplatným převodem uvedené techniky do majetku Jachtklubu Kovářov.

VV ukládá M. Souškovi realizovat převod uvedené techniky (lodní motor Johnson 10, motor Johnson 70, motor Evinrude 30 kW, člun Zodiac YL 500 s motorem Johnson 52 kW a přívěsem Freewhel 513 XKL, SPZ:02-ABA-61) do majetku Jachtklubu Kovářov.

Výkonný výbor obdržel žádost předsedy Jachtklubu Česká Lípa o bezplatný převod závěsného lodního motoru Johnson 25 (z roku 1996) do majetku Jachtklubu Česká Lípa. VV jednohlasně souhlasí s bezplatným převodem motoru Johnson 25 do majetku Jachtklubu Česká Lípa.

VV ukládá M. Souškovi realizovat převod motoru Johnson 25 do majetku Jachtklubu Česká Lípa.

Výkonný výbor obdržel žádost předsedy YC Nechranice o posunutí splatnosti první splátky zápůjčky na měsíc srpen 2017. VV tuto žádost schválil a souhlasí s termínem splatnosti první splátky v srpnu 2017.

Výkonný výbor vzal na vědomí přehled práce PR manažerky za září a říjen. Dále vzal VV na vědomí plán práce na listopad a prosinec (viz přílohy tohoto zápisu).

M. Maier – TMK, hl. trenér ČSJ – podal informaci o tom, že průběžně probíhá zpětné předávání materiálu (motorové čluny ČSJ a plachetnice 29er) do skladu v Roudnici nad Labem.

Příští zasedání VV se bude konat ve čtvrtek 15. prosince 2016 v YC CERE.

Seznam příloh zápisu:

1. Zpráva hlavního trenéra ČSJ za říjen

2. Hodnocení trenéra SPS za druhé pololetí 2016

3. Zpráva trenéra SpS za říjen

4. Zprávy trenéra SCM 29er za říjen a listopad

5. Zpráva trenéra SCM Laser za říjen

6. Přehled práce PR manažerky ČSJ za září a říjen

7. Plán práce PR manažerky ČSJ na listopad a prosinec

8. Seznam nominovaných do ankety „Jachtař roku 2016“

9. Tabulka s rozdělením příspěvků jednotlivým KSJ

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

Čtvrtek, 15. září 2016 – YC CERE, Praha 4 - Podolí

Výkonný výbor ČSJ rozhodl vypsat veřejnou soutěž na spolupořadatele MČR v námořním jachtingu pro ...

Čtvrtek, 16. června 2016 - ČUS, Praha 6 - Strahov

Čtvrtek, 19. května 2016, YC CERE, Praha 4 - Podolí

Čtvrtek, 21. dubna 2016, YC CERE, Praha 4 - Podolí

Zobrazit všechny články


nahoru