Zápis z listopadového jednání VV ČSJ

Dana Dvořáková | 23.11.2015

Čtvrtek, 19. listopadu 2015, ČYK, Praha 4 - Podolí

Přítomni: Bauer, Dvořák, Musil, Novotný, Smetana, Soušek, Vašík

Omluveni: Maier, Fantová

KK: Švec

Jako host se zasedání Výkonného výboru účastnil Martin Bezděk, aby přednesl svůj pohled na činnost Komise vrcholového sportu.

1) Projednání zápisu

Zápis schválen bez připomínek.

VV schválil jednohlasně hlasováním per rollam ze dne 27. 10. 2015 nominaci Ondřeje Teplého do ankety „Juniorský sportovec roku 2015“, kterou pořádá Česká nadace sportovní reprezentace.

VV schválil jednohlasně hlasováním per rollam ze dne 4. 11. 2015 návrh na vyplacení doplatku z Programu II klubům pracujícím s mládeží (viz tabulka v příloze).

K úkolu 15-10 (Uzavřít s reprezentanty smlouvy na zálohu budgetu pro rok 2015):

Úkol vypuštěn. M. Soušek podal informaci o tom, že zbývá uzavřít ještě několik smluv, a to se závodníky, kteří jsou v současnosti na kvalifikačních MS. Veškeré náležitosti budou vyřešeny po jejich návratu z MS.

K úkolu 15-16 (Uzavřít smlouvy na příspěvky ALT pro rok 2015):

Úkol trvá. M. Soušek informoval, že smlouvu neuzavřely LT 420, 29er a Splash. Předseda komise mládeže, podal informaci, že od lodní třídy Spash obdržel zprávu o proběhlém soustředění a otázka uzavření smlouvy je již jen formalitou. Lodní třídy 420 a 29er nemají plán odsouhlasený Komisí mládeže (LT 420 plán neposlala a LT 29er jej zaslala až 22. 10. 2015). VV stanovuje pro tyto dvě lodní třídy konečný termín pro předložení všech potřebných dokladů a uzavření smlouvy do 30. 11. 2015. Pokud tak neučiní, nebude jim poskytnut žádný příspěvek pro rok 2015.

K úkolu 15-55 (Zaslat panu Bezděkovi odpověď na dopis k jeho připomínkám):

Úkol splněn.

T. Musil zaslal panu Bezděkovi odpověď, kterou poslal v kopii i členům Výkonného výboru. Členové VV vzali odpověď p. Bezděkovi na vědomí.

K úkolu 15-60 (Připravit seznam vodních ploch, na kterých je povinnost platit správní poplatek SPS na jednotlivou sportovní akci a zjistit, jakou vyhláškou je tato povinnost řízena):

Úkol splněn.

D. Dvořáková předložila seznam vodních cest, na kterých platí povinnost platit správní poplatek ve výši 500,- Kč za každou jednotlivou sportovní akci. Tato povinnost je řízena zákonem 114/1995 Sb., zákonem 634/2004 Sb. o správních poplatcích a dále vyhláškou 222/1995 Sb. VV ukládá D. Dvořákové tyto informace zveřejnit na webu ČSJ.

Výkonný výbor ukládá K. Fantové projednat na jednání Komise krajů a klubů otázku správního poplatku za pořádání jednotlivých sportovních akcí na vodních plochách, kde je tato povinnost stanovena dle zákona 114/1995 Sb., zákona 634/2004 Sb. o správních poplatcích a dále vyhláškou 222/1995 Sb.

2) Reprezentační družstvo ČSJ

VV vzal na vědomí informace KVS. Zápis z jednání KVS je přílohou tohoto zápisu.

T. Musil – KVS – požádal Výkonný výbor o odklad jmenování Reprezentačního družstva pro rok 2016, a to z toho důvodu, že do konce listopadu se konají ještě dvě kvalifikační MS (Finn a LaR), kterých se účastní součastní tři reprezentanti. Výkonný výbor s tímto odkladem jednohlasně souhlasí.

T. Musil – KVS – předložil ke schválení doplněný návrh na úpravu tabulky s ohodnocením za výsledky na MS, ME, MSJ a MEJ (viz příloha zápisu).

Výkonný výbor tento návrh jednohlasně schválil a ukládá D. Dvořákové uložit upravenou tabulku s ohodnocením za výsledky na MS, ME, MSJ a MEJ na webu ČSJ v sekci Dokumenty - Zápisy odborných komisí VV ČSJ.

VV na základě schválených úprav tabulky s ohodnocením za výsledky na MS, ME, MSJ a MEJ jednohlasně schválil rozdělení následujících individuálních mimořádných příspěvků za výsledky:

Michal Koštýř – 6 614,- Kč (MSJ Spl 9/115, 5 zemí, 7,8 %)

posádka: Zuzana Vychová a Eliška Vychová – 7 878,- Kč (MSJ CAD 17/58, 10 zemí, 29,3%)

posádka: Jaroslav Čermák a Petr Košťál – 13 492,- Kč (MEJ RsF 7/80, 11 zemí, 8,8%)

posádka: Vojtěch Brož a Matouš Hlaváček – 8 045,- Kč (MEJ RsF 15/80, 11 zemí, 18,8%)

3) Nominace na mezinárodní závody

Žádné nominace nebyly předloženy

4) MČR 2015

VV vzal na vědomí zprávu garanta M. Souška z MČR TR 420 a MČR na moři v kategorii ORC 2015 a zprávu garanta R. Vašíka z MČR TR Q. Dále VV vzal na vědomí změnu hl. rozhodčího na MČR TR Q, a to nově – Lída Novákova a změnu hl. umpires – nově René Sehnal.

Dále vzal VV na vědomí písemnou informaci K. Fantové o MČR na moři v kategorii One Design 2015.

VV zatím neobdržel zprávu garanta z MČR na moři v kategorii One Design 2015 a ukládá D. Dvořákové vyžádat si zprávu garanta od V. Žmolíka.

S ohledem na zprávu garanta z MČR na moři 2015 v kategorii ORC potvrdil Výkonný výbor jednohlasně své říjnové rozhodnutí o přidělení statutu spolupořadatele MČR na moři 2016 v kategorii ORC společnosti Colins Yacht s.r.o.

S ohledem na skutečnosti uvedené v písemné informaci K. Fantové a vzhledem k tomu, že VV nemá zatím k dispozici zprávu garanta z MČR na moři One Design, rozhodl VV jednohlasně odložit rozhodnutí o spolupořadateli MČR One Design 2016 na své prosincové zasedání.

5) Čerpání rozpočtu ČSJ 2015

VV vzal na vědomí čerpání rozpočtu ke dni 18. 11. 2015.

Výkonný výbor ukládá všem členům zaslat M. Souškovi do 30. 11. 2015 požadavky na rozpočet pro rok 2016.

6) Informace předsedy a výkonného sekretáře ČSJ

K. Bauer – předseda ČSJ – podal informace z listopadového jednání Výkonného výboru ČOV.

Výkonný výbor schválil následujících pět kategorií pro anketu „Jachtař roku 2015“: muž, žena, junior, juniorka a absolutní vítěz. Vítězem v kategoriích muž, žena, junior a juniorka se stane závodník/posádka, který/á získá největší počet bodů v dané kategorii.

Počet nominovaných v kategoriích muž, žena, junior a juniorka je pět. V kategoriích junior a juniorka mohou být nominováni ti, kteří dovrší v daném kalendářním roce nejvýše 21 let. Pouze u dvouposádkových lodí může být nominována celá posádka.

Výpočet bodů se provádí následovně: v kategoriích muž, žena, junior a juniorka získá závodník/posádka umístěný/á

na 1. místě – 3 body

na 2. místě – 2 body

na 3. místě – 1 bod

Hlasovat se bude samostatně i pro kategorii „absolutní vítěz“. V této kategorii je možné vybírat ze všech nominovaných v kategoriích muž, žena, junior a juniorka a hlasovat je možné pouze pro jednoho závodníka/posádku. Absolutním vítězem ankety Jachtař roku 2015 se stane závodník/posádka, který/á získá nejvyšší počet hlasů.

VV ukládá D. Dvořákové zveřejnit na webu ČSJ výzvu pro sdružené subjekty i jednotlivce k podávání návrhů na nejlepšího jachtaře v jednotlivých kategoriích. Návrhy mohou být zasílány do 11. 12. 2015.

Dále Výkonný výbor ukládá KVS připravit na prosincové zasedání Výkonného výboru návrh obsahující pět jmen v každé kategorii.

D. Dvořáková – sekretář ČSJ – podala informace z Konference „Sport a Právo“, která se konala 3. 11. 2015 v budově Senátu.

D. Dvořáková – sekretář ČSJ – podala informace z jednání na SPS Praha o úpravě plavby na vltavské vodní cestě v Praze, které se konalo 11. 11. 2015.

Výkonný výbor ČSJ jednohlasně zaujal k navrženým úpravám plavby na vltavské vodní cestě ze strany SPS Praha následující stanovisko: Výkonný výbor je proti omezování rychlosti respektive režimu plavby ve skluzu v úseku od Železničního mostu po Modřanský jez, protože je přesvědčen, že neřeší problematiku lodní dopravy v tomto úseku a navíc omezuje provozování jachetního sportu, který je z hlediska bezpečnosti a organizování sportovních akcí a tréninků závislý na možnosti jízdy motorových člunů organizátorů a člunů Hladinové záchranné služby ČSJ ve skluzu.

Výkonný výkon ČSJ obdržel žádost Kateřiny Křelinové, aby byl v souladu s ISAF Offshore Special Regulations (dále jen OSR), Appendix G, bod 7 přiznán statut „ISAF Approved“ kurzům přežití a záchrany života na moři, které K. Křelinová pořádá.

Výkonný výbor jednohlasně rozhodl žádosti K. Křelinové vyhovět.

7) Různé

K. Bauer – předseda ČSJ – předložil ke schválení návrh směrnice pro činnost SCM (C17).

VV návrh směrnice C17 jednohlasně schválil a ukládá D. Dvořákové zveřejnit nové znění směrnice C17 na webu ČSJ v sekci dokumenty.

Výkonný výbor schválil jednohlasně návrh KVS na krácení budgetu o 60 % posádce Nïkol Staňková – Johana Kořanová, a to z důvodu neplnění tréninkového plánu 2015.

V. Dvořák – místopředseda ČSJ, PR – předložil přehled práce PR manažerky ČSJ E. Skořepové za měsíc říjen (viz příloha zápisu).

V. Dvořák – místopředseda ČSJ, PR – předložil plán práce PR manažerky ČSJ E. Skořepové a PR komise ČSJ na listopad a prosinec 2015 (viz příloha zápisu).

VV ukládá V. Dvořákovi aktualizovat programové priority Výkonného výboru ČSJ.

VV jednohlasně schválil návrh PR komise na zrušení výběrového řízení na grafický návrh nového loga ČSJ z důvodu, že žádný z obdržených návrhů nenaplňoval zcela představy členů PR komise ani členů VV o jeho nové grafické podobě.

Dále VV hlasoval o otázce, zda pokračovat ve výběru nového loga oslovením vybraných grafických studií. Návrh na pokračování výběru nového loga ČSJ nebyl schválen, protože získal pouze 4 hlasy. (pro: Dvořák, Vašík, Smetana, Musil, proti: Bauer, Soušek, Novotný, zdržel se: 0). Pozn.: Podle jednacího řádu je návrh přijat hlasuje-li pro něj nadpoloviční většina všech členů VV.

V. Dvořák – místopředseda ČSJ, PR – podal informaci o tom, že do výběrového řízení na nový web ČSJ se v termínu přihlásili tři zájemci, jeden z nich posléze odstoupil, tudíž PR komise ČSJ bude jednat se zbývajícími dvěma zájemci. Po termínu projevil zájem ještě jeden uchazeč, se kterým PR komise jednat nebude.

R. Smetana – ALT, KLM – předložil následující složení Komise loďařsko-měřičské:

předseda – Radek Smetana

člen komise – Jiří Gemperle

člen komise – Michal Jukl

VV jednohlasně schválil nové složení komise loďařsko-měřičské a ukládá D. Dvořákové zaktualizovat nové složení na webu ČSJ.

VV ukládá M. Souškovi připravit jako podklad pro Ročenku ČSJ tabulku s udělenými medailemi na MČR 2015.

Karel Švec – KK, HZS ČSJ – informoval členy Výkonného výboru, že Kontrolní komise ČSJ není spokojená s prací Legislativní komise ČSJ k návrhu nových Stanov ČSJ.

Příští zasedání VV se bude konat ve čtvrtek 17. prosince 2015 v YC CERE.

Seznam příloh zápisu:

1. Tabulka - Dotace kluby Program II - doplatek

2. Zápis z jednání KVS

3. Tabulka s ohodnocením za výsledky na MS, ME, MSJ a MEJ 2016

4. Přehled práce PR manažerky ČSJ E. Skořepové za měsíc říjen

5. Plán práce PR manažerky ČSJ E. Skořepové a PR komise ČSJ na listopad a prosinec 2015

6. Odpověď KVS panu Bezděkovi

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

Vážení členové ČSJ, v příloze naleznete poslední verzi návrhu Stanov ČSJ (dle NOZ), který schvál...

Český svaz jachtingu vypisuje výběrové řízení na dodávku modernizace webu www.sailing.cz a jeho s...

Výkonný výbor ČSJ oznamuje, že Konference ČSJ se bude konat v sobotu 30. ledna 2016 od 10:00 v au...

Čtvrtek 15. října 2015, ČYK, Praha 4 - Podolí

Vyhlašovatel: Český svaz jachtingu Pověřená osoba: Vladimír Dvořák

Zobrazit všechny články


nahoru