ZÁPIS Z LEDNOVÉHO JEDNÁNÍ VV ČSJ 2022

Dana Dvořáková | 25.01.2022

Čtvrtek, 20. ledna 2022, 12:00 - on-line jednání přes Microsoft Teams


Přítomni: V. Dvořák, K. Fantová, T. Musil, M. Soušek, R. Vašík, M. Žižka

Omluveni: O. Bobek, V. Lambl

KK: P. Ondráček

Host: Jiří Himmel

 

Sportovní úsek a Výkonný výbor ČSJ děkuje a gratuluje Kristýně Chalupníkové za 2. místo na World Sailing Youth World Championship 2021 ve třídě „Techno 293 – dívky“ a celé výpravě za vynikající reprezentaci.

 

Výkonný výbor jednohlasně potvrdil rozhodnutí předsedy ČSJ Radima Vašíka o následujícím usnesení:

T. Musil – místopředseda ČSJ, KVS, SÚ ČSJ – předložil návrh na ohodnocení za výsledky na ME a MS pro členy RD a juniory z rozpočtové rezervy ČSJ podle směrnice C21:
Kristýna Chalupníková, 2. místo WS Youth MS Techno 293 - ženy, Mussanah (OMA) - 39 374,- Kč
Vojtěch Koška, 10. místo WS Youth MS Formula Kite - muži, Mussanah (OMA) - 17 978,- Kč
David Drda, 13. místo WS Youth MS Techno 293 - muži, Mussanah (OMA) - 14 881,- Kč
Alessia Palanti, 15. místo WS Youth MS ILCA 6 - ženy, Mussanah (OMA) - 13 233,- Kč

 

1) Projednání zápisu    
 

Zápis z prosincového zasedání Výkonného výboru byl jednohlasně schválen bez připomínek.

 

 

K úkolu 21-37 (Projednat a připravit k uzavření smlouvu o vzdělávání trenérů II tř. s fakultou sportovních studií MUNI):

Úkol zrušen. V. Dvořák informoval, že smlouvu s MUNI není potřeba uzavírat. V případě zájmu stačí, když se zájemce o studium přihlásí na MUNI na běžně nabízený kurz všeobecné části „Vědecký základ sportovního tréninku“.

 

K úkolu 21-44 (Ve spolupráci s TMK vybrat trenéry na pozice pro SpS Techno 293 a SpS RS Feva):

Úkol trvá. T. Musil informoval o jednání se zástupci LT Techno 293 a ČWA ohledně výběru trenéra pro SpS Techno 293, kteří jednoznačně navrhují na tuto pozici Jana Skřepka. Jan celou sezónu 2021 spolupracoval s trenérem SCM Milanem Hájkem a pomáhal s trenérským zajištěním jeho týmu na většině akcí SCM. V současné době se účastní rekvalifikace na trenéra jachtingu II. třídy. Sportovní úsek navrhuje uzavřít smlouvu s Janem Skřepkem na dobu určitou, a to na sezónu 2022. Dále T. Musil informoval o jednání se zástupci LT RS Feva, kteří požádali o odklad rozhodnutí o dalším postupu na únorové zasedání VV. LT RS Feva v současné chvíli nemá povědomí o nikom, kdo by měl zájem a schopnosti zastávat pozici trenéra SPS RS Feva. Současně jedná s mezinárodní asociací RS Feva o možnostech zajištění této funkce vybraným zahraničním expertem. Z těchto důvodů žádá LT RS Feva o odklad rozhodnutí v této záležitosti. VV vzal předložené informace na vědomí.

 

K úkolu 21-45 (Připravit na lednové zasedání VV návrh na rozšíření SÚ ČSJ o osoby, které mají přehled o jednotlivých týmech (např. trenéři, zástupci ALT a další) a dále předložit VV principy jednání a hlasování SÚ ČSJ):

Úkol trvá. T. Musil předložil návrh na rozšíření SÚ a principů jeho jednání a hlasování. Výkonný výbor ukládá T. Musilovi tento návrh projednat a dopracovat v pracovní skupině složené ze členů VV ČSJ, expertů na danou problematiku (V. Brabec, K. Bauer, …) a smluvních trenérů SpS a SCM. Následně finální návrh předložit VV ČSJ k hlasování nejpozději na jeho únorovém zasedání.

 

K úkolu 21-46 (Připravit smlouvu na bezúročnou půjčku ve výši 221 000,- Kč Zofii Burské a tuto půjčku poskytnout):

Úkol splněn. M. Soušek informoval, že smlouva na bezúročnou půjčku ve výši 221 000,- Kč je se Z. Burskou uzavřena.

 

K úkolu 21-47 (Zaslat na NSA návrh Pavla Bobka na rozhodce Národního rozhodčího soudu pro sport za ČSJ): Úkol splněn. D. Dvořáková informovala, že na NSA byl zaslán návrh Pavla Bobka na rozhodce Národního rozhodčího soudu pro sport za ČSJ.

 

K úkolu 21-48 (Vyfakturovat všem posádkám, které mají zapůjčené svazové lodě 29er, náklady na opravu lodě přesahující 2 000,- Kč):

Úkol splněn. M. Soušek informoval, že všem posádkám, které mají zapůjčené svazové lodě 29er, vyfakturoval náklady na opravu lodě přesahující 2 000,- Kč.

 

 

2) Zprávy z trenérsko-metodické komise a Jachtařské akademie ČSJ

 

V. Dvořák – TMK, JA – podal informace z první proběhlé přednášky JA ČSJ „Marian Jelínek: ÚSPĚCH JE NÁVYK, aneb správné návyky jako cesta mezi nejlepší!“, která se konala 18. 1. 2022. Celkem se přednášku prezenčně i online účastnilo více než 110 posluchačů z ČR i za zahraničí.

 

V. Dvořák – TMK, JA – předložil návrh smlouvy o spolupráci a poskytování služeb (zajištění přednášek Jachtařské akademie ČSJ) mezi Vysokou školou NEWTON, a. s. a Českým svazem jachtingu. Výkonný výbor jednohlasně rozhodl smlouvu o spolupráci a poskytování služeb s Vysokou školou NEWTON, a. s. uzavřít a pověřuje místopředsedu ČSJ podepsáním smlouvy.

 

V. Dvořák – TMK, JA – informoval, že 25. února 2022 začíná odborná část rekvalifikace trenérů II. třídy, kterou zajišťuje TMK ČSJ (ČSJ má přihlášeno 16 frekventantů).

 

V. Dvořák – TMK, JA – informoval, že předsedům krajských sdružení jachtingu byla zaslána výzva s žádostí, aby do 14. 2. zaslali předsedovi TMK (Vladimír Dvořák, e-mail: dvorak@sailing.cz ) a garantovi vzdělávání trenérů 3. třídy (Michal Kučera, sailing-for-fun@seznam.cz ) plánované termíny školení trenérů jachtingu III. třídy. Garant vzdělávání trenérů 3. třídy následně do konce února zajistí školitele na jednotlivá plánovaná školení.

 

3) Sportovní úsek (informace trenérů SCM a SpS) nominace na mezinárodní závody


VV ČSJ jednohlasně schválil vyplacení zálohy členům RD2024 a RD2028 ve výši 100 000,- Kč na každou posádku. Současný stav finančních prostředků dostupných ČSJ výplatu vyšší zálohy neumožňuje (NSA bude vypisovat dotační tituly na rok 2022 až po schválení rozpočtu ČR, tzn. že finanční plnění z dotačních titulů roku 2022 aktuálně očekáváme nejdříve v květnu tohoto roku).


Sportovní úsek ČSJ předložil následující návrh nominace lodních tříd a kategorií pro Youth Sailing World Championship 2022, který se bude konat 8. - 15. 7. 2022 v nizozemském Haagu:

ILCA 6 - chlapec

29er – chlapecká posádka

Kite – chlapec

iQFoil – chlapec a dívka

Dále svaz přihlásí dva trenéry a team leadera.

Deadline pro jmenovité nominace závodníků a doprovodných osob je 1. červen 2022.

Výkonný výbor návrh sportovního úseku ČSJ jednohlasně schválil a ukládá D. Dvořákové zaslat přihlášku na World Sailing.


Sportovní úsek předložil návrh na úpravu hodnotícího koeficientu v návaznosti na přehodnocení plánu přípravy a výsledkovou historii reprezentantky Kláry Himmelové pro sezónu 2022 na hodnotu 0,75. Tento koeficient přímo ovlivňuje výši finanční podpory jednotlivých členů RD. Jedná se o přehodnocení návrhu Sportovního úseku předloženého na předchozí schůzi VV ČSJ. Finanční příspěvek Kláry Himmelové na sezónu 2022 tak bude činit 675 000,- Kč (450 000,- Kč “příspěvek závodnici” a 225 000,- Kč část “na trenéry”).

Výkonný výbor po diskuzi předložený návrh SÚ ČSJ jednohlasně schválil.

 

M. Žižka – KTM – podal souhrnné informace o činnosti družstev SCM a SpS. Zprávy trenérů SCM a SpS za prosinec jsou přílohou tohoto zápisu.

 

 

4) MČR 2022

 

Výkonný výbor jednohlasně schválil návrh předsedy STÚ Martina Souška na vypsání MČR v roce 2022 v následujících lodních třídách:

 

ILCA 6

RS Aero

Tornádo

RS 500

RS 700

Vaurien

29er

Cadet

Flying Dutchman

Pirát

RS Tera

Star

RS Feva

ILCA 4

Raceboard

Techno 293

Optimist

Finn

RS Vareo

420

Evropa

ILCA 7

Fireball

Team Racing 420

Team Racing Optimist

NJ – One Design

Jachtařská liga

 

 

5) Čerpání rozpočtu 2021/Návrh rozpočtu 2022
 

Výkonný výbor vzal na vědomí čerpání rozpočtu ke dni 19. 1. 2022 a aktuální stav návrhu rozpočtu na rok 2022.

 

 

6) Informace předsedy a výkonného sekretáře ČSJ
 
Výkonný výbor ČSJ jednohlasně schválil návrh programu nadcházející Valné hromady ČSJ, která se bude konat v sobotu 26. března 2022 od 10.00 hodin v aule České unie sportu na Strahově.

VV ukládá D. Dvořákové rozeslat elektronicky pozvánku včetně návrhu programu VH ČSJ všem subjektům ČSJ.

 

R. Vašík – předseda ČSJ – informoval, že pololetní zasedání World Sailing se bude konat 24. - 27. března 2022 v Abu Dhabi.

 

R. Vašík – předseda ČSJ – podal informace, že EUROSAF připravuje Valnou hromadu na 12. března 2022 v chorvatském Záhřebu.

 

R. Vašík – předseda ČSJ – informoval, že Alessia Palanti se umístila na 10. místě 26. ročníku ankety Juniorský sportovec roku. Hlasování se účastnilo 10 členů Rady expertů včetně předsedy Klubu sportovních novinářů. Výkonný výbor a SÚ ČSJ Alessii k tomuto úspěchu gratuluje!

 

 

7) Různé

 

Výkonný výbor vzal na vědomí přehled práce PR za listopad a prosinec 2021 a plán práce na leden a únor 2022, který je přílohou tohoto zápisu.

 

Výkonný výbor jednohlasně schválil aktualizaci seznamu windsurfingových tříd následovně:

 

 

 

VV ukládá M. Souškovi provést úpravy aktualizace seznamu windsurfingových tříd na webu ČSJ.

 

V. Dvořák – TMK, JA – podal informace z jednání PR komise, které se konalo online 11. 1. 2022 (viz příloha tohoto zápisu).

 

V. Dvořák – TMK, JA – předložil ke schválení návrh dodatku č. 1 smlouvy o poskytování služeb mezi ES-yacht s.r.o. a Českým svazem jachtingu. Výkonný výbor předložený dodatek č.1 smlouvy jednohlasně schválil ukládá M. Souškovi podepsat za ČSJ dodatek smlouvy.

 

Výkonný výbor obdržel od CZECH KITE FORCE s.r.o. žádost o přijetí do ČSJ, ale ještě před konáním lednového zasedání Výkonného výboru byla tato přihláška žadatelem stažena.

 

K. Fantová – KKK, PR – informovala, že Zdeněk Chlup ukončil na vlastní žádost práci v PR komisi ČSJ. Výkonný výbor Z. Chlupovi děkuje za jeho dosavadní odvedenou práci v PR komisi.

Na návrh K. Fantové Výkonný výbor jednohlasně schválil Jitku Tkadlecovou jako novou členku PR komise ČSJ.

 

M. Soušek – STÚ, KZ – informoval, že na webu ČSJ je zveřejněna pracovní verze CTL 2022.

 

R. Vašík – předseda ČSJ – informoval, že již 52. setkání jachtařů a příznivců námořního jachtingu se bude konat 12. února 2022 v Libštátě.

 

R. Vašík – předseda ČSJ – informoval o tom, že je vyhlášená anketa Jachtař roku 2021, hlasování na webu ČSJ probíhá do 1. 2. 2022.

 

Kateřina Fantová – předsedkyně KKK, PR – podala informace z online schůzky NSA se zástupci sportovních svazů týkající se projednání epidemiologických opatření v rámci sportovních akcí, která se konala 10. ledna 2022 od 13:00 hod. Výsledky jednání ve věci opatření ve sportu mezi Národní sportovní agenturou a Ministerstvem zdravotnictví jsou přílohou tohoto zápisu.

 

K. Fantová – KKK, PR – informovala, že z důvodu souběhu termínů s přednáškami Jachtařské akademie ČSJ proběhne setkání zástupců Komise klubů a krajů ve čtvrtek 10. února od 18:00 hod. prostřednictvím Microsoft Teams. Na setkání budou pozváni i předsedové klubů, popřípadě další zájemci. K. Fantová požádala členy VV ČSJ o návrhy bodů k projednání a pozvala je k účasti na schůzce.

 

Kateřina Fantová – předsedkyně KKK, PR – informovala o zařazení následujících sportovců do VICTORIE Vysokoškolského sportovního centra MŠMT:

Jakub Halouzka, Benjamín Přikryl, Kateřina Švíková (kategorie stipendia A); Jaroslav Čermák, Matěj Jurečka, Sára Tkadlecová, Mikuláš Vaszi (kategorie stipendia B).

 

E. Skořepová – PR – informovala, že 10. 2. 2022 v rámci pracovního jednání klubů a krajů bude představen zástupcům klubů a KSJ projekt „Začni s jachtingem“.

 

E. Skořepová – PR – informovala, že 10. března 2022 se bude konat v rámci Jachtařské akademie ČSJ seminář, na kterém bude představena klubům a trenérům ČSJ práce s tréninkovým deníkem Yarmill.

 

E. Skořepová – PR – informovala že vyhlášení ankety „Jachtař roku 2021“ se uskuteční 22. března. 2022 v Praze. Ze slavnostního vyhlášení vznikne 15minutový sestřih, který odvysílá ČT Sport.

 

P. Ondráček – předseda KK ČSJ – informoval o tom, že Michal Krysta obsadil vynikající 2. místo v extrémním jachtařském závodě přes atlantský oceán Globe 5.80, a také o vynikajícím výsledku Luďka Chovance, který se umístil taktéž 2. místě v závodě Setka Atlantic Challenge 2021.

Výkonný výbor a Sportovní úsek ČSJ oběma jachtařům gratuluje!

 

 

Příští zasedání VV se bude konat ve čtvrtek, 17. února 2022 od 12 hod. přes Microsoft Teams.

 

 

Přílohy zápisu:

1. Zprávy trenérů SCM a SpS za prosinec

2. Přehled práce PR za listopad a prosinec 2021 a plán práce na leden a únor 2022

3. PR komise ČSJ – návrh rozpočtu a plánu na rok 2022

4. Výsledek jednání NSA ohledně epidemiologických opatření ve sportu s MZČR.

5. Návrh programu VH ČSJ

 

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

Čtvrtek, 16. prosince 2021, 12:00 - on-line jednání přes Microsoft Teams

Čtvrtek, 25. listopadu 2021, 12:00 - on-line jednání přes Microsoft Teams

Čtvrtek, 4. listopadu 2021, 12:00 - on-line jednání přes Microsoft Teams

Čtvrtek, 16. září 2021, 12:00 - on-line jednání přes Microsoft Teams

Vážená jachtařská veřejnosti, byl jsem vyzván k veřejné om...

Zobrazit všechny články


nahoru