Zápis z lednového jednání VV ČSJ

Dana Dvořáková | 16.01.2015

Čtvrtek 15. ledna 2015, YC CERE, Praha 4 - Podolí

Přítomni: Bauer, Soušek, Maier, Vašík, Parůžek, Smolař, Mrzílek, Šindýlek, Kozelský

Omluven: 0
KK: K. Švec
KVS: P. Hrdina
1) Projednání zápisu
Zápis schválen bez připomínek.
K úkolu 13-66 (Připravit pro kluby ČSJ do 31. 3. 2014 příručku pro přechod na organizaci jachtingu v souladu s novým občanským zákoníkem):
V. Šindýlek podal informaci o tom, že Legislativní komise ČSJ předloží pro únorové zasedání VV metodický materiál pro přechod na organizaci jachtingu v souladu s novým občanským zákoníkem. Stanovy Jachetního oddílu Olšovec Jedovnice, z.s. budou upraveny jako vzor stanov, jelikož došlo k jejich schválení Krajským soudem v Brně. Předseda Jachetního oddílu Olšovec Jedovnice, z.s. byl s tímto seznámen a souhlasí.
K úkolu 14-54 (Připravit k projednání na lednové Konferenci ČSJ návrh na změnu SŘ ČSJ v návaznosti na výsledky ankety ČSJ):
Úkol splněn. M. Soušek a R. Vašík připravili návrh na změny v Soutěžním řádu ČSJ v návaznosti na výsledky ankety ČSJ ke změně filozofie jachtingu. Návrh bude předložen delegátům Konference ČSJ.
K úkolu 14-55 (Připravit smlouvu na poskytnutí půjčky ČSJ pro YC Krnov):
Úkol trvá. M. Soušek informoval, že termín splnění úkolu je závislý na podkladech, které zašle YC Krnov. Poté bude smlouva mezi ČSJ a YC Krnov uzavřena.
K úkolu 14-58 (Připravit návrh smluvních podmínek pro zapůjčování plachetnic 29er pro rok 2015):
M. Smolař předložil VV návrh smluvních podmínek pro zapůjčování plachetnic 29er pro rok 2015. VV po úpravách schválil návrh smlouvy o výpůjčce pro rok 2015.
Výkonný výbor ukládá M. Souškovi uzavřít podle nově schváleného vzoru smlouvy s následujícími posádkami:
J. Kořanová – N. Staňková
B. Maršálková – S. Tkadlecová
M. Vítovec – V. Šindelář
V. Brabec – O. Dvořák
Š. Mareček – J. Svoboda
K. Šugárová – T. Kováčová
Uzavírání smluv s dalšími posádkami projedná VV na svém únorovém zasedání.
Dále VV ukládá D. Křížkovi připravit metodiku přidělování lodí 29er pro rok 2016 nejpozději pro květnové zasedání VV.
K úkolu 14-60 (Posoudit, zda TJ LS Brno při disciplinárním řízení se Šimonem Seidlem postupovala v souladu s platnými předpisy ČSJ):
Předseda Kontrolní komise ČSJ předložil šetření k případu TJ Lodní Sporty Brno versus Šimon Seidl (2103-575) s těmito závěry:
1) TJ Lodní Sporty Brno postupovala v souladu s platnými předpisy ČSJ zejména s dokumentem B4 Přestupní řád ČSJ.
2) Šimon Seidl (reg. číslo 2103-575) i YC Pan Czech (klub č. 1224) nedostáli svým povinnostem, které pro přestup požaduje přestupní a registrační řád ČSJ
3) Kontrolní komise doporučuje novelizovat přestupní i registrační řád ČSJ.
4) VV rozhodl na základě výše uvedeného o zahájení disciplinárního řízení se Šimonem Seidlem a YC Pan Czech a předává případ k projednání Disciplinární komisi ČSJ.
2) Reprezentační družstvo ČSJ
P. Hrdina informoval o tom, že KVS připravila návrh struktury výdajů v rámci rozpočtu KVS. VV vzal tento návrh na vědomí. Návrh systému rozdělování financí pro rok 2015 bude předložen novému složení VV na únorovém zasedání.
Vzhledem k ukončení mandátu předseda KVS poděkoval všem členům za spolupráci v roce 2014. Zároveň děkuje za spolupráci i stávajícímu VV a přeje všem úspěšný rok 2015.
3) Nominace na mezinárodní závody
VV schválil nominaci ALT Optimist na MS Q, které se bude konat 25. 8. – 5. 9. 2014 v Polsku, následovně:
Michal Koštýř, Lucie Keblová, Tomáš Doležal, Mikuláš Vaszi, Matěj Jurečka
VV schválil nominaci ALT Optimist na ME Q, které se bude konat 16. - 24. 7. 2015 v Anglii, následovně:
Ondřej Müller, Michal Krsička, Anna Teubnerová, Kateřina Švíková, Adam Nevelöš, Lukáš Krsička, Klára Himmelová
4) MČR 2015
M. Soušek – STK - informoval o tom, že STK obdržela podklady od jednotlivých KSJ. Finální verze CTL 2015 bude předložena na únorovém zasedání VV, a to z důvodu plánovaných změn v Soutěžním řádu ČSJ, zejména koeficientů jednotlivých závodů.
5) Čerpání rozpočtu ČSJ 2014/Návrh rozpočtu ČSJ 2015
VV vzal na vědomí čerpání rozpočtu ke dni 31. 12. 2014.
6) Informace předsedy a výkonného sekretáře ČSJ
K. Bauer – předseda ČSJ – informoval o výhledech financování sportu pro rok 2015.
VV vzal na vědomí aktuální stav kandidátní listiny do Výkonného výboru a Kontrolní komise ČSJ. VV ukládá D. Dvořákové seznam s došlými nominacemi zveřejnit na webu ČSJ
7) Různé
V. Šindýlek – KKK, LK – předložil žádost Jachetního klubu Olšovec o změnu názvu na „Jachetní oddíl Olšovec Jedovnice, z.s.“ Registrační číslo a IČ subjektu zůstávají stejné.
VV bere změnu názvu Jachetní oddíl Olšovec Jedovnice, z.s. na vědomí a ukládá D. Dvořákové zaslané změny opravit na webu ČSJ.
V souvislosti s podáváním žádostí o investiční dotaci MŠMT pro rok 2015 (program č. 133510) obdržel VV ČSJ žádosti o doporučující stanovisko ČSJ, a to od TJ Jachtklubu Brno o.s. a Yacht Clubu Písek o.s. MŠMT vyžaduje v případě, že spolek s celostátní působností dává více kladných doporučení, stanovit u jednotlivých doporučení pořadí priorit.
ČSJ oběma žadatelům doporučení poskytne. Vzhlede k tomu, že termín pro podávání žádosti na MŠMT je 31. 1. 2015 rozhodne o prioritách všech žadatelů Výkonný výbor 24. 1. 2015.
VV obdržel informaci Václava Olmera, že z důvodu neustále se snižujícího zájmu o služby AKP přerušuje tato asociace svou činnost a zastavuje vydávání licencí. VV bere tuto informaci na vědomí a ukládá Z. Parůžkovi řešit s V. Olmerem převzetí agendy vydávání CZE.
VV vzal na vědomí zprávu M. Smolaře o činnosti SCM Laser teamu za rok 2014 a plán akcí SCM Laser teamu pro rok 2015. Zpráva a plán akcí 2015 jsou přílohou tohoto zápisu.
VV schválil složení členů SCM Laser team následovně:
Benjamin Přikryl, Radek Sopoušek, Mário Nuc, Jan Ptáčník, Bára Košťálová, Johana Rozlivková, Martin Kmenta, Hana Moučková, Lenka Kališová.
J. Maier – místopředseda – informoval o tom, že byla provedena inventura plachetnic 29er.
J. Maier – místopředseda – informoval o součastném stavu motorových člunů ČSJ.
R. Vašík – KR, DK – podal informaci o tom, že v termínu 21. - 22. 3. 2015 se uskuteční ve Vlašimi tradiční seminář rozhodčích I. třídy spojený s jednáním komise rozhodčích.
VV schválil návrh úprav směrnice C8 a ukládá D. Dvořákové zveřejnit nové znění směrnice C8 na webu ČSJ.
VV schválil uzavření dohody o provedení práce na správu materiálu ČSJ s Jiřím Maierem pro rok 2015 za stávajících podmínek.
VV vzal na vědomí návrh TMK na udělení ocenění „Trenér roku“ za rok 2014 následujícím trenérům:
Jan Myslík
Richard Kafka
Michal Voženílek
Na základě oznámení ČWA o neoprávněném startu závodníků (P. Kudláček - 7019-165; M. Hulínský - 7019-184; R. Mika - 7019-345) rozhodl výkonný výbor ČSJ o zahájení disciplinárního řízení s těmito závodníky.
Příští zasedání VV se bude konat ve čtvrtek 19. února 2015 v YC CERE.

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

V příloze naleznete seznam kandidátů do Výkonného výboru a Kontrolní komise ČSJ na základě došlýc...

Zde naleznete tabulku s kontrolou plnění ročních tréninkových plánů členů RD, RDJ a SCM za měsíc ...

Čtvrtek 18. prosince 2014, YC CERE, Praha 4 - Podolí

VV se seznámil s veškerými návrhy nominací na zařazení do ankety „Jachtař roku 2014“ ...

Čtvrtek 20. listopadu 2014, YC CERE, Praha 4 - Podolí

Zobrazit všechny články


nahoru